UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 14, 2010 14:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Pełnopłatne krople ok. 25 PLN. Ile lek, nie pamiętam bo dostałam w lecznicy (syrop) :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto gru 14, 2010 14:05 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przeciez azyter to krople do czu, nie syrop? 8O

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto gru 14, 2010 14:13 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Przeciez azyter to krople do czu, nie syrop? 8O

Syrop to sumamed. Ta sama substancja czynna: antybiotyk azytromycyna.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 14:16 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zosia, i Ty tym syropkiem go tentegujesz? Dopyszcznie?
Kurde, Sith nienawidzi wszelkiego majstrowania przy oczach...
Dopyszcznie??? :idea:

magaaaa

Post » Wto gru 14, 2010 14:24 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Zosia, i Ty tym syropkiem go tentegujesz? Dopyszcznie?
Kurde, Sith nienawidzi wszelkiego majstrowania przy oczach...
Dopyszcznie??? :idea:

Dopyszcznie. Nie jest lekko :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 14:29 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Iiii tam. I tak na pewno lzej niz podac krople do oczu Sith.
Dzieeeki!!!!

Ale co, pomaga to coś czy tak sobie?
Jak ja nienawidze tego draństwa... Chlamydii znaczy, nie sumamedu.

magaaaa

Post » Wto gru 14, 2010 14:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Iiii tam. I tak na pewno lzej niz podac krople do oczu Sith.
Dzieeeki!!!!

Ale co, pomaga to coś czy tak sobie?
Jak ja nienawidze tego draństwa... Chlamydii znaczy, nie sumamedu.

Podobno pomaga. Jest lepiej w każdym razie. Jakby nie pomagało, to by wet nie zapisał :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 14:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Magaaaa, ale azyter do oczu podaje się tylko trzy dni.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 14, 2010 14:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

pixie65 pisze:Magaaaa, ale azyter do oczu podaje się tylko trzy dni.

Jak kot nie współpracuje, to mogą być najgorsze trzy dni w życiu :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 14, 2010 14:35 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Dzięęęki! Bede w czwartek u wetki to zapytam.

Nawet jeden dzień Sith z podawaniem kropli to dramat.
Ona jest taka kochana, a tak sie trzeba nameczyc i ja nastresowac zeby te krople podac ze szok, naprawde.

Zofia&Sasza pisze:Jak kot nie współpracuje, to mogą być najgorsze trzy dni w życiu :wink:
Oj tak! :(

magaaaa

Post » Wto gru 14, 2010 17:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Oj zakrapianie :roll: :twisted:

Natomiast jeśli chodzi o sumamed - podawałam tymczasowym kociakom i bardzo im smakował :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto gru 14, 2010 17:06 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

slapcio pisze:Oj zakrapianie :roll: :twisted:

Natomiast jeśli chodzi o sumamed - podawałam tymczasowym kociakom i bardzo im smakował :mrgreen:

Bertny protestuje dla zasady :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Śro gru 29, 2010 14:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Wstrząsnął mną ten wątek.
Nie jestem psychologiem ani psychiatrą ale odnoszę wrażenie, że IKA ma zaburzenia psychiczne. Nie do końca ma kontakt z rzeczywistością. Chciałaby pomóc wszystkim kotom - więc je zbiera, ale sytuacja ją przerasta i nie radzi sobie z opieką nad nimi. Dodatkowo opowieści o badaniach, które nigdy się nie odbyły - ona chciałaby robić te badania i dbać o kociaste ale nie jest w stanie. Myślę, że trzeba ruszyć jakiś TOZ, żeby skierować sądowo IKĘ na przymusowe badania psychiatryczne, oraz załatwić jej sądowy zakaz posiadania zwierząt.
Pisanie na forum jest bardzo ważne, ale w ten sposób można jej ograniczyć tylko jedno źródło kotów, a przecież można koty zbierać z ulicy, brać ze schroniska czy nawet z ogłoszeń.
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto sty 04, 2011 0:33 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Irlandzka Myszka pisze:Nie jestem psychologiem ani psychiatrą ale odnoszę wrażenie, że IKA ma zaburzenia psychiczne. Nie do końca ma kontakt z rzeczywistością. Chciałaby pomóc wszystkim kotom - więc je zbiera, ale sytuacja ją przerasta i nie radzi sobie z opieką nad nimi. Dodatkowo opowieści o badaniach, które nigdy się nie odbyły - ona chciałaby robić te badania i dbać o kociaste ale nie jest w stanie.
Bardzo możliwe, że to choroba. Zdarza się, trudno. I zwykle współczuję chorym ludziom, ale w tym konkretnym przypadku o wiele bardziej interesują mnie koty.

Irlandzka Myszka pisze:Myślę, że trzeba ruszyć jakiś TOZ, żeby skierować sądowo IKĘ na przymusowe badania psychiatryczne, oraz załatwić jej sądowy zakaz posiadania zwierząt.
Z tego, co się orientuję (nie mam stuprocentowej pewności, ale niemal daję głowę) w polskim prawie nie istnieją narzędzia pozwalające na zakazanie komuś posiadania zwierząt. Można bodaj co najwyżej zakazać prowadzenia hodowli.

Irlandzka Myszka pisze:Pisanie na forum jest bardzo ważne, ale w ten sposób można jej ograniczyć tylko jedno źródło kotów, a przecież można koty zbierać z ulicy, brać ze schroniska czy nawet z ogłoszeń.
Całkowita prawda, która w tej sprawie najbardziej mnie boli :(
Dlatego, ze względu na koty, jeszcze raz proponuję pomoc. IKO 6 (o ile śledzisz ten wątek lub masz o nim wiadomości od kogoś innego): Jeżeli chcesz zrobić coś dobrego dla zwierząt, tylko z jakichś powodów - nie wnikam jakich - nie masz takiej możliwości, pomogę. Piszę to bez złośliwości i całkowicie na poważnie, bo nie interesują mnie ani oskarżenia, ani wyroki, tylko kocie życia. Daj znać, jeśli jesteś zainteresowana. Może być prywatnie, na życzenie zachowam dyskrecję. Chcę pomóc i tyle.

Irlandzka Myszko, pozdrawiam prawie sąsiadkę :wink:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Wto sty 04, 2011 0:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

behemotko jak rozumiem ma to być pomoc finansowa (wnioskuję z odległości).
Ja myślę że tutaj nie o finanse się problem rozbija ale o niemożność ogarnięcia tego wszystkiego (ilość kotów) i nie zdawaniu sobie z tego sprawy. Ja Iki nie oceniam, nie byłam nie widziałam, ale jeśli jest tak jak piszą dziewczyny, Ice trzeba pomóc w inny sposób, jeśli na to pozwoli. :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]