ZOMBIK za TM (')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 18, 2010 14:10 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Czy coś wiadomo w sprawie wyników badań?
Czy byłaby możliwość podleczenia go i zaszczepienia?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon paź 18, 2010 14:39 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Wyniki są - zeskanowane i załączone - zaraz sprawdze na której stronie.
Podleczenie i zaszczepienie jak najbardziej :-)

dagmara-olga pisze:dalej taki agresor z niego?
Może jakaś fotka?
Zębów wcale nie ma?

Zębów wcale nie ma ale syczy groźnie ;-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 18, 2010 14:39 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

wyniki badań są na stronie 18, podobno nie są takie złe, tak powiedziały Kopiejce panie weterynarz, ja się niestety nie znam :oops:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon paź 18, 2010 18:16 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

kopiejka pisze:Napisałam ogłoszenie, żeby umieścić w wyborczej i na zwierzaki wrocław. Luknijcie proszę czy może być, bo ja doświadczenia nie mam :oops:

"Na wyjątkowego opiekuna czeka Zombik - biało-buro-rudy kot okrutnie doświadczony przez los. Bezzębny, wygłodzony i schorowany cudem przeżył na ulicy. Zombik jest starszym, nieufnym kocurkiem w wieku około 7 lat. Obecnie jest w trakcie leczenia, ale schronienie ma zapewnione tylko na czas powrotu do zdrowia. Po tym okresie nie będzie miał dokąd iść… Zombik ma silną wolę życia - wraca powoli do zdrowia, ale pilnie potrzebuje ciepłego kąta – odpowiedzialnego domku stałego lub tymczasowego, który byłby w stanie się nim zaopiekować. W sprawie adopcji kotka proszę o kontakt telefoniczny"

dla mnie ok :mrgreen:
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon paź 18, 2010 21:13 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Dziewczyny, on mi się znowu rozsmarkał. Utył, futro mu się poprawiło, oczy też, ale dzisiaj naprawdę niefajnie furczy. Martwi mnie to. Nie wiem, czy to nie przez zimno. Zabezpieczyłam mu tę klatkę i ma na czym spać, ale nocami komórka się wyziębia, a nie moge mu na noc zostawiać grzejnika, żeby to z dymem nie poszło.

Według weta (lokalnego i bardziej od krów niż kotów, postaram się ściągnąć lepszego) trudno ocenić, czy kot zaraża. W każdym razie żaden z moich kotów nic od niego nie złapał, nawet te malutkie tymczasy, a jestem u Zombiego kilka razy dziennie iu czasem włażę do klatki, żeby mu coś poprawić czy wymienić. Syczy dalej, nie pozwala się dotknąć (i tak go miziam na siłę, ale wtedy cały sztywnieje i prycha spod koca). Boję się, żeby jakichś odlezyn nie dostał. Sprawdzałam dzisiaj, ale mało widać nawet przy celowaniu kotu w dupsko latarką, skubaniec tak się ustawia, że ciężko cokolwiek zobaczyć.

Jak on się zachowywał u weterynarza? Bo jeśli mi się uda, to go jutro wcisnę w transporter i zawiozę, takie domowe oględziny nie mają sensu.
Obrazek

makabresku

Od: Nie lis 22, 2009 19:14

Post » Pon paź 18, 2010 22:16 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Makabresku, u weta dał radę :) Jak mu ręczniczek założyły na łeb, to całkiem spoko było. Wyjątek był przy pobieraniu krwi, to go jedna wetka z Mawin trzymały, no i ta nieszczęsna pierwsza wizyta, kiedy zwiał :(

Ten katar mnie martwi kurczę :( Jeżeli miałby się znaleźć potencjalny domek z kotami, to byłoby dobrze wiedziec, czy może przebywać wśród nich czy też całkowicie z dala, czy też jakiś osobny pokój wchodziłby w grę :?

No i jeszcze kwestia odrobaczenia, odpchlenia i szczepienia... Gdyby było jednak wszystko ok, albo wet nie widziałby przeciwskazań to może udałoby się chociaż jakąś część tego u niego zrobić? Czas się kurczy Zombikowi niestety :( :( :(

Kastracja to już na sam koniec pewnie by była, byleby chłopak wyzdrowiał całkiem

kopiejka

Od: Pt lut 13, 2009 21:36

Post » Wto paź 19, 2010 9:44 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Sprawdziłam ceny w hotelach dla zwierząt, są kosmiczne, 30 za dobę dla kota. Cienko to widzę. Może są jakieś fundacje, które zechciałyby pomóc? Nie jestem zorientowana.
Obrazek

makabresku

Post » Wto paź 19, 2010 9:50 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

ważne jest, czy on może przebywać z kotami....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 19, 2010 10:19 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Dzisiaj jedziemy do porządnej lecznicy, więc powinnam coś już wiedzieć. Inna sprawa, że nie mam pojecia, jak on reaguje na inne koty.
Obrazek

makabresku

Post » Wto paź 19, 2010 12:00 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

moje pytanie dotyczy raczej tego, czy nie jest zagrożeniem zdrowotnym, bo mało jest dt bez kotów
Obrazek

czarno-czarni

Post » Wto paź 19, 2010 19:44 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Ogłoszenie Kopiejki wrzuciłam na Gumtree Wrocław. Zaraz zajmę się innymi stronami. Zajrzyjcie, czy tak może być, czy coś zmienic, dopisać, zanim dam na allegro. Przydałyby się zdjęcia.
http://wroclaw.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId ... 06ffffd892
Ale gratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/7973589 ... z_los.html
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Wto paź 19, 2010 20:05 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Majka2222 :1luvu:

Mam więcej zdjęć Zombika, jakby co...

kopiejka

Post » Wto paź 19, 2010 20:13 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Szerlok: http://wroclaw.szerlok.pl/oferta/zombik ... D3BsE.html
Kup.Sprzedaj: http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAd ... 77&cid=180
Jest jeszcze Adopcje.org, ale musi się aktywować.
Czy możesz wrzucić te zdjęcia na wątek Zombika, najłatwiej mi skopiować. Jesli nie , pisze Ci na PW mój adres mailowy.
Obrazek

majka2222

Post » Wto paź 19, 2010 20:36 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Kopiejko, gdzie jesteś. Nie wiem, czy mam robić allegro, czy czekac na zdjęcia.
Obrazek

majka2222

Post » Wto paź 19, 2010 20:42 Re: ZOMBIK zimy nie przeżyje, leczenie u Makabresku szuka DT/DS!

Wysłałam fotki na maila

kopiejka

[poprzednia][następna]