Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 20:19 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Forest ma po jednej małej plamce na przednich łapkach,uczulenie znów się objawia.
Teraz tylko zgaduj zgadula:roztocza?karma?czy zaległo sie jakieś pchle stworzonko?
Muszę bardzo dokładnie wszystkim kotom futerka jeszcze raz sprawdzic,bo Nomiś był mocno zawszony,a poza tym koty faktycznie próbują innych karm.
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 1:37 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Legnica pisze:W takim razie jutro pojadę po niego.
Dopiero w poniedziałek pokażę go wetowi,bo nasz wraca dopiero w przyszłym tygodniu.

Jesteś Wielka - dziękuję Ci za królisia :)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Sob sie 21, 2010 8:20 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Legnica pisze:Obrazek

Świnkowa rezydencja zagospodarowane super :!: Ale żeby kotu siana żałować ... ech :twisted:

Willow_

Post » Sob sie 21, 2010 12:25 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Wróciłam po tygodniu laby - a tu Nomiś wyjechał 8O , świniaki sie zadomowiły w nowym lokum i jeszcze jest szansa na króliczka 8O - dzieje się , oj dzieje :P
Wiesiu, ja mojej szczurzycy zrobiłam półeczkę z kawałka zwykłej deseczki - wsunęłam między poziomymi prętami , na których trzymało sie to z obu stron klatki ( możesz sobie dowolnie regulować wysokość ;) ).

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Sob sie 21, 2010 13:07 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Na deseczkę będzie szansa jak mi koty kolejną szafkę załatwią.
Na razie deseczek brak.

Wzięłam tego królika.Dzisiaj już małych było 3,pewnie te wczorajsze dziewczynki o nich właśnie mówiły.Za to z duzych został jeden.Poza tym kiedy wychodziłam ze sklepu,jakieś dziewczę(ok. 8 lat)czekało na mamę przed wejscie,trzymajac szczeniaczka na smyczy.Szczeniak natarczywie pchał sie do sklepu,szarpał na smyczce,wiec dziewczę przykopało mu w pysiek z buta.
Nie zdzierżyłam i mi sie "ulało".Mama bez słowa wysłuchała mnie i wraz z córcia i pieskiem poszła.
:evil: co za świat!
A ja sie zamartwiam bo mi sie Bayer bardzo kułtoni,bo Sasza w ciagu dnia nie ma odwagi leżeć na wersalce a Maja nie chce piersi z kurczaka ani Recovery.

Króliczka wybrałam,pan nie chętnie chciał go sprzedać radził innego w kolorze liliowym :roll: o tym którego wybrałam powiedział ze chyba sie uderzył i dla tego czasem ma nieco krzywo główkę.
Kiedy królis "nastroszy"uszka,bacznie wyprostowany sie przygląda to nawet nie wyglada tak bardzo źle,ale kiedy jest na tzw. luzie,to wyraźnie widać dysproporcje pysia z lewej strony.Lewe ucho jest znacznie mniejsze,jakby sztywne,wewnątrz sa dwie grube czerwone krechy.
Sprzedawca dzisiaj wygłosił imponująco profesjonalnej porady jak opiekować sie królikiem,po jego wczorajszej rozmowie z dziewczynkami nie uwierzyłabym że to ten sam człowiek.Sprzedawca przekazał mi że królik ma skończone 6 tygodni(bardzo ciekawe skąd ta pewność!)ze przez natępny miesiac mam podawać mu siano,zboze i wodę,nic z "mokrych" karm bo dostanie biegunki.Zapomniał tylko powiedzieć czemu aktualnie królis ma utytłaną pupę odchodami :evil: królis chodzi samodzielnie,na razie włożyłam go do klatki z Boryskiem,Ozzy jest osobno,tak dał popalić Boryskowi ze ten nawet małego królisia póki co sie boi,wlazł do domku i nie ma odwagi wyjsć.
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 13:16 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

To jest królis:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 13:50 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Może on ma zapalenie ucha, albo coś w tym rodzaju?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob sie 21, 2010 14:11 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Nie wiem.W poniedziałek pokazę go wetowi.Ale z powodu zapalenia raczej jedno ucho nie przestało by rosnać,albo rosło by wolniej od drugiego?
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 14:19 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Pomyślałam, o zapaleniu, bo pisałaś o jakichś czerwonych pręgach.

Mój Myszon ma jedno ucho mniejsze i sztywne.
Ale to mozliwe, że z pogryzienia...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob sie 21, 2010 14:20 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Może taka jego uroda? Śliczny pluszaczek :) Wygląda na zadowolonego ze zmiany miejsca zamieszkania :wink:

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Sob sie 21, 2010 14:24 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Zastanawiam sie czy on mało kumaty,czy tylko się na razie uczy.Do misek pozagladał,ale i brykietki Pinio wsuwa :|
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 15:02 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Willow_ pisze:
Legnica pisze:W takim razie jutro pojadę po niego.
Dopiero w poniedziałek pokażę go wetowi,bo nasz wraca dopiero w przyszłym tygodniu.

Jesteś Wielka - dziękuję Ci za królisia :)

Dzięki tobie mam warunki aby pobył u mnie :wink:
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 16:01 Re: Legnica.Wsparcie$ na zakup karmy/żwiru mile widziane.

Legnica pisze:Obrazek

Jaki cudaczek i taki kolorowy :!: ... śliczny króliś, a że jedno uszko ma bardziej ... co z tego Obrazek

Willow_

Post » Sob sie 21, 2010 16:35 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Pysiek też jakby miał z jednej strony bardziej,ale daje radę chłopak,troche sie po klatce włóczył,spróbował jeść wszystko po kolei,potem wujek Borysek wyszedł z domku na przekąskę.Mały od razu "zaskoczył" i wsuwali obaj z jednej miseczki :D
Chciałam fote zrobić,ale mi baterie padły.Szkoda bo wygladali jak Fil i Flap :lol:

A wujek Borysek prawdopodobnie zamieszka we wspaniałym domku.
Legnica

Post » Sob sie 21, 2010 16:43 Re: Legnica.Wsparcie na zakup karmy/żwiru zawsze mile widziane

Legnica pisze:A wujek Borysek prawdopodobnie zamieszka we wspaniałym domku.

Boria :?: 8O A to nie Ozzy miał emigrować :?:

Willow_

[poprzednia][następna]