Wroc-dzika mama Filipka z Ołbińskiej daje się głaskać!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 31, 2011 8:29 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

PILNE: dzisiaj na ulicy Natasza25 znalazła wyrzuconego domowego rudzielca! Kot bardzo miły, domowy, nie może zostać na ulicy. Bardzo pilnie potrzebne DT!
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lut 01, 2011 11:33 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

ossett pisze:
jessi74 pisze: :(

Jessi, uśmiechnij się!
Imbir i Tiger maja już towarzystwo :twisted: :
1) Mamę Filipka, prawdopodobnie w ciąży,
2) Dwuletnego niekastrowanego kocura,
3 i 4) Dwa małe kotki różnej płci.
Zdjęcia wstawię we wtorek.

a to numer 8O :wink:
osset zrób takie zdjęcia żeby turkawka mogła wstawić na stronie :ok:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt lut 04, 2011 9:02 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

natasza25 pisze:
ossett pisze:
jessi74 pisze: :(

Jessi, uśmiechnij się!
Imbir i Tiger maja już towarzystwo :twisted: :
1) Mamę Filipka, prawdopodobnie w ciąży,
2) Dwuletnego niekastrowanego kocura,
3 i 4) Dwa małe kotki różnej płci.
Zdjęcia wstawię we wtorek.

a to numer 8O :wink:
osset zrób takie zdjęcia żeby turkawka mogła wstawić na stronie :ok:

Zdjęcia nowych lokatorów piwnicy będą na pewno, jak się "zgramy" czasowo z p. Anią. Obie jesteśmy teraz bardzo zajęte.

Oby tylko tak długi pobyt w piwnicy Tigera i Imbira nie odbił się na ich zdrowiu!
Narazie są zdrowi psychicznie i fizycznie, ale jak długo...
Podobno Mrunio (jest w DT) nadal choruje (ale jest bardzo chwalony za swój charakter!).

Obrazek Obrazek

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Pt lut 04, 2011 9:09 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

:( takie ładne kotki, a tak długo tam już siedzą :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob lut 05, 2011 10:13 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

Nowe fotki dla fanów Tigera i Imbira:

Tiger z jednym z dwóch małych 5 miesięcznych kotków(kocurek już "poszedł" do domu, koteczka czeka...; są bardzo podobne z profilu, więc nie wiem które kocię jest na zdjęciu)
Obrazek

Imbir troszkę utył(a może to tylko zimowe futro) i oczy mu błyszczą zielonkawo...

Obrazek Obrazek

Obaj są zdrowi, ale chyba smutni, chociaż przecież nie wiedzą co tracą (no ale jednak żyją...).

ossett

Post » Sob lut 05, 2011 10:17 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

Nie mam zdjęcia mamy Filipka (tego z amputowaną łapką). Nie bardzo dobrze się czuje ostatnio. Wymiotuje, sierść jej wychodzi.
Bardziej prawdopodobne jest to, że jest chora, a nie że jest w ciąży (trudno uwierzyć w ruję na śniegu i mrozie w grudniu..., manualnie i oglądowo trudno sprawdzić , bo jeszcze jest dzika). Bierze antybiotyk.

ossett

Post » Nie lut 06, 2011 15:30 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

Oj..Szkoda mi strasznie kociaków..

Pikpok ma nowe wieści..
Rozgadał się. Ostatnio dużo do niego mówię i chyba mi odpowiada ;) Na początku tak cichutko i niepewnie jak mały szczeniaczek a teraz już głośniej..
Wita już swoich właścicieli łasząc się i mrucząc!

To chyba super znak. :ok:

Z Nitką układa mu się bardzo dobrze.. Codziennie , 3 razy w ciągu dnia, dostają "motorki w pupy" i szaleją po mieszkaniu.. :ryk:
Jak próbowałam się skupić, pouczyć, poczytać to musiałam zamykać jedno albo drugie w łazience(niestety mam tylko 1 pokój, ale i tak na maratony kocie wystarcza).. Na początku myślałam, że oni się po prostu biją..ale jak przy tej szamotaninie usłyszałam mruczenie a po leżeli zgodnie przytuleni obok siebie to uznałam, że to jakaś kocia miłość :1luvu:

Ze zdrowiem też wszystko dobrze. Byliśmy u Pana weterynarza i Pikpok dostał tabletkę na od robaczywienie, a tydzień później został zaszczepiony :) Czekałam za namową P.Ani jakiś czas z faktem spacerku do weterynarza, aby nie stresować dodatkowymi przeżyciami..
Myślę, że się opłaciło ;)
ObrazekNiteczkaObrazekPikpok

Nitołek

Od: Czw paź 14, 2010 13:21

Post » Pon lut 07, 2011 0:45 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

Nitołek pisze:Oj..Szkoda mi strasznie kociaków..

Pikpok ma nowe wieści..
Rozgadał się. Ostatnio dużo do niego mówię i chyba mi odpowiada ;) Na początku tak cichutko i niepewnie jak mały szczeniaczek a teraz już głośniej..
Wita już swoich właścicieli łasząc się i mrucząc!

To chyba super znak. :ok:

Z Nitką układa mu się bardzo dobrze.. Codziennie , 3 razy w ciągu dnia, dostają "motorki w pupy" i szaleją po mieszkaniu.. :ryk:
Jak próbowałam się skupić, pouczyć, poczytać to musiałam zamykać jedno albo drugie w łazience(niestety mam tylko 1 pokój, ale i tak na maratony kocie wystarcza).. Na początku myślałam, że oni się po prostu biją..ale jak przy tej szamotaninie usłyszałam mruczenie a po leżeli zgodnie przytuleni obok siebie to uznałam, że to jakaś kocia miłość :1luvu:

Ze zdrowiem też wszystko dobrze. Byliśmy u Pana weterynarza i Pikpok dostał tabletkę na od robaczywienie, a tydzień później został zaszczepiony :) Czekałam za namową P.Ani jakiś czas z faktem spacerku do weterynarza, aby nie stresować dodatkowymi przeżyciami..
Myślę, że się opłaciło ;)

dwa czarne diabełki :ok:

No i kolejna porcja ogłoszeń :kotek:
Allegro http://allegro.pl/maly-tiger-i-imbir-cz ... 50977.html
Gumtree http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z258960889
Gratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1117515 ... domki.html
Gratka http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9780895 ... iebie.html
Morusek http://www.morusek.pl/ogloszenie/45293/ ... Ja-DOMoW-/
Szerlok http://wroclaw.szerlok.pl/oferta/maly-t ... D4SqH.html
Cafeanimal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... mbir,32462
Domowe Tygrysy http://www.domowe-tygrysy.info/koty_ogl ... ,1663.html

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pon lut 07, 2011 7:44 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

Dziękujemy za ogłoszenia! :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

Mała koteczka "poszła" wczoraj do domu.

W azylku jest Tiger, Imbir, chora dzika Mama Filipka(lepiej już z nią-nie wymiotuje) i leczony(biegunka) 2 letni szary pręgowany oswojony kocurek z budowy(jeszcze nie kastrowany).

Tiger i Imbir mają po ok. 10 miesięcy -Tiger całe życie spędził w tej piwnicy, a Imbir tylko 1 miesiąc krócej.

Ostatnio jednak odcięto od tej piwnicy światło, tak że trzeba tam chodzić z latarką...

ossett

Post » Pon lut 07, 2011 8:21 Re: Wroc-Tiger... w mroku...DS dla 3 młodocianych kastratów!

A oto Pikpok vel Kocio (spędził w piwnicy 2 lata) i jego przyjaciólka Nitka, kociaki o których pisała Nitołek.
Pokazywałam parę dni temu te zdjęcia p. Ani-twierdziła, że to bardziej pyzate (z zielonymi oczami) to Nitka. Ale mnie się wydaje, że to jednak Kocio...

ObrazekObrazek

To chyba Pikpok?
Obrazek Obrazek

ossett

Post » Pon lut 07, 2011 8:29 Re: Wroc-Tiger i Imbir całe 10 miesięczne życie w mroku.. DT/DS!

Pikpok jest bardziej "masywny".. i ma zielone oczka :) Nitka ma żółte i waży o ok 1 kg mniej niż Pikpok :)
(na górnych zdjęciach Nitka jest po prawej, a na dolnych sam Pikpok )
ObrazekNiteczkaObrazekPikpok

Nitołek

Od: Czw paź 14, 2010 13:21

Post » Pon lut 07, 2011 8:35 Re: Wroc-Tiger i Imbir całe 10 miesięczne życie w mroku.. DT/DS!

Nitołek pisze:Pikpok jest bardziej "masywny".. i ma zielone oczka :) Nitka ma żółte i waży o ok 1 kg mniej niż Pikpok :)
(na górnych zdjęciach Nitka jest po prawej, a na dolnych sam Pikpok )

No to się wyraźnie "poprawił" na pyszczku odkąd ich pani Ania widziała razem!
Pod choinką to chyba Pikpok, a z przodu na drugim to na pewno Nitka!

Obrazek Obrazek

ossett

Post » Pon lut 07, 2011 9:46 Re: Wroc-Tiger i Imbir całe 10 miesięczne życie w mroku.. DT/DS!

jejku - bez światła :( no ale i tak mają o niebo lepiej od tych ulicznych, bez schronienia i jedzonka :( straszny jest los bezdomnych kotków :(
tak bym chciała żeby Tiger i Imbir znalazły już swoje domki! :ok: :ok: :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 07, 2011 10:33 Re: Wroc-Tiger i Imbir całe 10 miesięczne życie w mroku.. DT/DS!

jessi74 pisze:jejku - bez światła :( no ale i tak mają o niebo lepiej od tych ulicznych, bez schronienia i jedzonka :( straszny jest los bezdomnych kotków :(
tak bym chciała żeby Tiger i Imbir znalazły już swoje domki! :ok: :ok: :ok:

To prawda. Tiger i Imbir pewnie doczekają się domów... A te bezdomne i dzikie niestety długo nie żyją nawet jeżeli się o nie trochę dba.

ossett

Post » Pon lut 07, 2011 20:05 Re: Wroc-Tiger i Imbir całe 10 miesięczne życie w mroku.. DT/DS!

Z drugiej strony te bezdomne są wolne i mogą sobie chodzić gdzie chcą, a to dla kota jest ważne. A Tiger i Imbir są tak jakby w betonowej klatce o powierzchni ok.10m2 przez całe swoje 10-miesięczne życie...

ossett

[poprzednia][następna]