Koteczki mają szansę na DS - potrzebne fundusze na transport

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 8:24 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Kotki już u mnie. Sonia1 chodzi dookoła i zwąchuje wszystko co napotka. Jeść nie bardzo chce, ale podchodzi do misek, więc wie gdzie je znaleźć. Jak wołam to podchodzi do mnie, ociera się, tak śmesznie podskakuje przy tym. Sonia2 zmieniła miejscówę z transporterka na wolną przestrzeń między kanapą a ścnianą. Tylko te wielkie oczy się błyszczą. Faktycznie jak podunęłam jej michę z mokrym to polizała trochę i zjadła jeden kawałek.

Mam nadzieję, że będzie dobrze. Że dziewczynki dojdą szybciutko do siebie i że, co chyba najważniejsze, są zdrowe. U nas tylk jeden sensowny wet, ale raczej drogi. Chociaż potrafi nawet na miejsce do zwierzaka przyjechać co by nie stresować.
Ale nie ma co krakać. Jak koteczki trochę zaczną wychodzić z ukrycia to zrobię fotki i umieszczę tu.
magdajedral

Post » Sob sie 07, 2010 8:46 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

magdajedral - odpisałam na PW

Safii wstawaaaaaj! Trzeba tytuł wątku zmienić!!!

Takie bidy wczoraj były u mnie, i to pytanie w oczach "co się dzieje?' "gdzie nasza mamusia?" "co z nami będzie?"
najszczesliwsza

Post » Sob sie 07, 2010 8:59 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

magdajedral pieniążki są na Twoim koncie - 60 zł
najszczesliwsza

Post » Sob sie 07, 2010 9:33 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

I to się nazywa dobra wiadomość z rana :1luvu: :1luvu: :1luvu: także ja uciekam na razie na wątek schroniskowej koteczki ... :ok: :ok: :ok: dobra robota dziewczyny :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 07, 2010 10:19 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

świetne wieści!
brawo dziewczyny :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob sie 07, 2010 13:50 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Przydałby się nowy banerek mówiący, że Dziewczyny szukają DS.

Ja wiem, że tak, czy siak musi być sytuacja zdrowotna jasna obu Soń, ale myślę, że baner jest potrzebny już teraz!
najszczesliwsza

Post » Sob sie 07, 2010 14:29 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Dziewczyny nadal nie siusiały i nie kupkały, co mnie bardzo martrwi. Ale są też i miłe wieści. Sonia1 jak wchodzę to zawsze siedzi za lustrem, ale gdy podchodzę i wyciągam rękę to zaraz biegnie się łasić. Nie lubi ewidentnie brania na ręce (mam tego pamiątkę na swoim przedramieniu). daje się głaskać, ale nic wiecej. Podchodzi do suchego i coś tam sobie parę razy już skrobnęła. Natomiast Sonia2 siedzi za kanapą, ale daje się wyjąć ze swojej kryjówki, połozyłam ją więc obie na brzuchu i tak leżąc, gdy ja ją głaskałam zaczyna głośno i wyraźnie mruczeć :) Za pierwszyn razem dodatkowo dołączyła co prawda trzęsienie się, ale za drugim podejściem to aż oczka przymyka. Widać, że lubi być blisko człowieka i lubi być głaskana. Na teraz tyle. Nie będę ich jeszcze stresować aparatem, no chyba, że coś się zmieni do wieczora.
magdajedral

Post » Sob sie 07, 2010 14:32 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Trzymam kciuki za sikanie i za kupkanie!

Opowiadaj jej bajki, ja jej opowiadałam... I spokojnie dała się wtedy na rękach potrzymać.
najszczesliwsza

Post » Sob sie 07, 2010 14:40 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Spróbuję..... tylko czy ja jeszcze coś pamiętam?
magdajedral

Post » Sob sie 07, 2010 14:43 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

magdajedral pisze:Spróbuję..... tylko czy ja jeszcze coś pamiętam?

ja myślę, że sam głos człowieka, ciepły głos to wystarczy, przecież kiciunie i tak nie zrozumieją CO do nich mówisz, ważne JAK do nich mówisz.
Możesz nawet gazetę czytać ale tak, jakbyś dziecku bajkę czytała :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob sie 07, 2010 14:59 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

cala ta nowa sytuacja i zabranie ich z ich domu to dla obu kotek stres, wiec naturalne jest moim zdaniem to, ze sa nieufne i sie boja. Na poczatku tak zawsze jest. Ale sie przekonaja szybko, ze czlowiek u ktorego teraz sa nie jest zly, ze krzywdy nie zrobi, ze szanuje kota i narzucal sie nie bedzie.
:piwa: za zdrowko obu slicznotek :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 07, 2010 16:02 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Sonia2 opędzlowała dwie miseczki jedzonka!!!! Z wielkim smakiem, widać, że głodna była. Ponieważ pić bardzo nie chce to maczałam palec w wodzie i nawet zlizywała trochę. Dobre i to. Sonia1 natomiast ciągle chodzi, ociera się, ale na dłużej to przy nodze nie zostanie. Nie zmuszam, czuję, że niedługo sama się przekona. Cudowne są.
magdajedral

Post » Sob sie 07, 2010 16:07 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

powolutku, malymi kroczkami ale przekonaja sie, ze wszystko jest ok :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sie 07, 2010 16:37 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

a według mnie to i tak nie lada osiągnięcie, że one w ogóle chodzą po pomieszczeniu
to dobrze rokuje
myślałam, że pierwsze dni w nowym miejscu spędzą w ukryciu, gdzieś pod łóżkiem

także będzie dobrze

a siuśki pewnie będą w nocy jak będzie spokój i cisza :mrgreen:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob sie 07, 2010 19:03 Re: Kotki które mają uśpić-ich Pani umiera w szpitalu!!!

Aaa ja po 12 dziś priorytetem wysłałam tego misia...
najszczesliwsza

[poprzednia][następna]