ADOPCJE POZYTYWNE (współczynnik 0,93) - mazurskie koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 29, 2010 11:29 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Dorosłe kociarstwo to spokojnie złapiemy w ręce - samo przyjdzie do jedzenia. Natomiast problem z małymi - trzeba będzie je złapać, bo dziś wyjeżdżamy, a to małe takie sprytne...

Qrcze, za mądre są te dzisiejsze kociaki. Żeby takie trzymiesięczne chucherko 6 razy krążyło wokół pułapki i nie weszło...

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sie 29, 2010 11:34 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

mnie jak kiedys male nie dalo sie zlapac, to za łapką wstawiłam transporter z bratem kociaka złapanym dzien wczesniej, okryłam z boków zeby sie mlode moglo z rodzenstwem zobaczyc tylko wchodzac do klatki... podzialalo...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie sie 29, 2010 12:34 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Poker71 pisze:mnie jak kiedys male nie dalo sie zlapac, to za łapką wstawiłam transporter z bratem kociaka złapanym dzien wczesniej, okryłam z boków zeby sie mlode moglo z rodzenstwem zobaczyc tylko wchodzac do klatki... podzialalo...

Dzięki :) Zrobiłam tak, jak radziłaś. Tyle że za pułapką jest klatka z trójką rodzeństwa tych małych spryciulinków. Boki zasłonięte, zasłonka zachodzi na pułapkę.

Ciężarówka już w domu. Zostały 2 cwaniaczki i kocur :)

vega013

Post » Nie sie 29, 2010 13:36 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Spryciula szylkretka siedzi w pułapce :)

Jeszcze dymny/a i maluchy połapane.

Tri w ogóle nie interesuje się maleństwem. Jest obojętna nawet na rozpaczliwy płacz. Zobaczymy - jeżeli tak dalej pójdzie, to we wtorek będzie ciachnięta.

vega013

Post » Nie sie 29, 2010 15:37 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

vega013 pisze:Spryciula szylkretka siedzi w pułapce :)

Jeszcze dymny/a i maluchy połapane.

Tri w ogóle nie interesuje się maleństwem. Jest obojętna nawet na rozpaczliwy płacz. Zobaczymy - jeżeli tak dalej pójdzie, to we wtorek będzie ciachnięta.

Godz. 16:40 - wszystkie 5 maluchów w klatce :piwa: Życie jest piękne :lol:

To pisałam ja - vega. Przelogowanie się zajęłoby mi pół godziny :roll:

Fotki wstawię jutro - zrobiłam ich ponad setkę, muszę obrobić i powybierać.
TCNLK - czyli ten co nie lubi kotów
http://marchewki.eu/

przeplyw

Od: Wto lip 20, 2010 22:21

Post » Nie sie 29, 2010 15:51 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Gratulujemy połowu :piwa:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sie 29, 2010 16:23 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

No i tak - skończyło się, chwilowo oczywiście. Łapanka szczęśliwa i owocna.
Jakby co to wynajmujcie vegę z Jej TŻ. DZIĘKUJĘ IM BARDZO

Ludzie ludziska - mam na zbyciu:
- 5 kociaków (wieczorem podam płeć)
- 1 kocura typu Białas 1 1/2 roku- wykastrowanego !
- 3 kotki (Bura 2 lata, dwie szylkretki po 1 1/2 roku Rudawa i Tri 2 1/2 roku)

Proszę się ustawić w kolejce. Komu, komu, bo idę do domu!!!!!

przeplyw

Post » Nie sie 29, 2010 22:41 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

przeplyw pisze:No i tak - skończyło się, chwilowo oczywiście. Łapanka szczęśliwa i owocna.
Jakby co to wynajmujcie vegę z Jej TŻ. DZIĘKUJĘ IM BARDZO

Ludzie ludziska - mam na zbyciu:
- 5 kociaków (wieczorem podam płeć)
- 1 kocura typu Białas 1 1/2 roku- wykastrowanego !
- 3 kotki (Bura 2 lata, dwie szylkretki po 1 1/2 roku Rudawa i Tri 2 1/2 roku)

Proszę się ustawić w kolejce. Komu, komu, bo idę do domu!!!!!

Przepływ, to my bardzo dziękujemy Tobie i Cudownej Czarodziejce - Twojej TŻ. :1luvu: Spędziliśmy wspaniały weekend i zrelaksowaliśmy się w Waszym świetnym towarzystwie. Jesteśmy Wam bardzo wdzięczni :lol:

Wiesz, że Rudawa, czyli Ciężarówka, głęboko zapadła w serce mojego TŻ-eta?

Nie martw się o maluchy. Sam się zdziwisz, jak szybko się oswoją. Najważniejsze, żeby były zdrowe.

vega013

Post » Pon sie 30, 2010 6:37 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Koteczki na razie są wirtualne, siedzą za pralką. W nocy buszowały trochę po łazience, skubnęły nieco karmy, były tez w prawidłowo wykorzystanej kuwecie.

Henryś oszalał z radości. Chodzi, tarza się, miauczy, grucha, dwoi i się i troi żeby przybrane chwilowe rodzenstwo zza pralki wywabic, co zresztą raz na jakis czas mu się udaje 8)

Poker71

Post » Pon sie 30, 2010 8:11 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Ja Henryczka chyba jako socjalizatora będę reklamować... wyciągnął je zza pralki OBIE i pokazuje im pokoje 8O zdolny jest, idą za nim jak za panią matką kurczaki....

Poker71

Post » Pon sie 30, 2010 10:40 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Poker71 pisze:Ja Henryczka chyba jako socjalizatora będę reklamować... wyciągnął je zza pralki OBIE i pokazuje im pokoje 8O zdolny jest, idą za nim jak za panią matką kurczaki....

Fajne są te małe, nie?

vega013

Post » Pon sie 30, 2010 10:49 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

vega013 pisze:
Poker71 pisze:Ja Henryczka chyba jako socjalizatora będę reklamować... wyciągnął je zza pralki OBIE i pokazuje im pokoje 8O zdolny jest, idą za nim jak za panią matką kurczaki....

Fajne są te małe, nie?

no właśnie chyba się komus pozajaczkowały koty, bo niby bura miała być nieśmiała i płochliwa... a bura szaleje z Henryczkiem już na zasłonach, walczą na drapaku i w ogóle, a dymna (odważniejsza niby?) udaje cień cienia ... chyba ją shadow nazwę :roll:

Poker71

Post » Pon sie 30, 2010 11:17 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Chętnie bym obejrzała maluszki u Poker :twisted: Fotki Fotki :!:
Kciuki za szybkie adopcje ich wszytskich :ok:
Ostatnio edytowano Pon sie 30, 2010 11:18 przez Marea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sie 30, 2010 11:18 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Marea pisze:Chętnie bym obejrzała maluszki u Poker :twisted:
Kciuki za szybkie adopcje ich wszytskich :ok:

ja dymną też bym chętnie obejrzała :evil: na razie widział ją jedynie TZ jak rano zza pralki kota wydobywał...

Poker71

Post » Pon sie 30, 2010 15:58 Re: Pomocy-sierotka mazurskie koty adopcje i sterylki

Nic się nikomu nie pozajączkowąło, najwyżej pokociło i to sporo - bo sumowanie wychodzi na 15

Bura, pręgowana - chwilowo zwana Szczęściarą, to ostra kotka od początku, nawet zaraz po wyjęciu z zębów Dzikusa. Mam na pamiątkę odbicie jej 8 ząbków na wskazującym palcu. Żywa była nad miarę i niech tak Jej zostanie

Nazwa drugiej, dymnej koteczki, bardzo mi pasuje - zupełnie jak mój motocykl. Chociaż z motocyklem to wiele wspólnego nie ma. Była od początku cichutka i łagodna.

Pamiętaj Poker'ku, że to siostry. Ich rudy brat o imieniu Julian I mieszka pod Warszawą. Jest jeszcze siostra, bliźniaczka dymniaczki, a właściwie była, bo już się chętny znalazł. Chyba będzie mieszkać w Grajewie, pod warunkiem, że nowy właściciel weźmie taką całkowitą dzikuskę (wczoraj odłowioną)

Wszystko jedno na pewno z 15 ubyło 3 (ja na Bugu we Włodawie). 3 są zamówione.
Ludziska zostało jeszcze 9 (w tym dwa nie złapane samce) - brać, wybierać

przeplyw

[poprzednia][następna]