POWODZ U BIAFRY!5zl nakarmi jednego konia pomozmy po powodzi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 16:23 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

bloo pisze:Kiedyś ogłaszałam koty na takiej stronie, gdzie ludzie oddawali rzeczy za darmo, było tam między innym sporo ogłoszeń o gruzie właśnie. Spróbuję stronki poszukać.
Tylko nie wiem czy jeden gruz jest lepszy od innego, bo akurat na gruzie się nie znam zupełnie... :oops:

edit: jest coś takiego - http://www.oddamzadarmo.eu/?oddamzadarm ... kiwarka/00
To co prawda nie ta strona, o której pisałam, ale zawsze coś.
edit2: o tu jest - http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/dom_i_ogrod/4/

Właśnie, czy to jakiś specjalny żwir jest potrzebny, czy zwykły gruz z rozbiórki wystarczy?
Ogłoszeń pt. "oddam gruz" jest sporo, np. tutaj:
http://www.favore.pl/10183_gruz-oddam-z ... lskie.html

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Wto maja 25, 2010 16:47 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Do tych rowow to musza byc kamienie, pewnie zeby nie pociely folii, nie wiem.
Iza bedzie je raczej na miejscu zamawiac.
My tylko mozemy pomoc w finansach....przynajmniej probowac pomoc.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto maja 25, 2010 18:30 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Lidka pisze:W tej chwili Tusk mówi, że będzie też oprócz doraźnych 6 tys nie rozliczanych 20 tys. do rozliczenia fakturami ioświadczeniami. Nie bardzo wiem czy to będzie zwrotne czy nie . I do 100 tys. po ocenie rzeczoznawcy.
Moze te rowy - progi do zrobienia z takich pieniedzy mogłyby być?

Wymieniali Lanckorone, więc jakaś iskierka nadziei,oby sie udało.

Same kamienie mają pewnie też filtrować wodę i lepiej sie dopasowują, bo zwykły gruz to chyba utwardzać/ubijać trzeba.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto maja 25, 2010 18:49 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

warto spobowac i zlozyc wniosek w Urzedzie Gminy. W Lanckoronie duzo osob stracilo dach nad glowa i jest sporo osob ktore pewnie beda sie starac o "zasilek powodziowy", ale wniosek nie zaszkodzi. Mysle ze byloby dobrze do wniosku dolaczyc dokumentacje fotograficzna popekanych scian, fundamentu itp. Poza tym jak najszybciej zglosic sie do ubezpieczyciela, to zawsze pare zl bedzie na remont.
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Wto maja 25, 2010 20:04 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

...
Ostatnio edytowano Śro maja 26, 2010 20:04 przez Chiara, łącznie edytowano 3 razy

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto maja 25, 2010 21:03 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Janosia i Thorkatt: 50 zł ( myszki i szczurzaki )
tu jest błąd :twisted: (myszki i szczurzaki I INNE PRZYSMAKI) żeby mi Thorkatt przypadkiem nie przysłała z tej racji 2 i pół zestawu :wink:
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']
Rambo ['], Rambo II ['], Sara ['], Max ['], Yogurt [']

To prawie 4 dekady bezwarunkowej miłości.

Janosia

Od: Czw maja 08, 2008 23:12

Post » Wto maja 25, 2010 21:18 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Wczoraj wysłałam przysłowiowy grosik :P a dzisiaj zrobiłam jeszcze bazarek :P viewtopic.php?f=20&t=111802

Zapraszam na zakupy!!!
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Wto maja 25, 2010 21:34 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jana pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=111764

Biżu na pomoc Biafrze

Dostałam pierwsze zamówienie z dogomanii, będzie 50,00 zł. dla Biafry :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 25, 2010 21:36 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Janosia pisze:
tu jest błąd :twisted: (myszki i szczurzaki I INNE PRZYSMAKI) żeby mi Thorkatt przypadkiem nie przysłała z tej racji 2 i pół zestawu :wink:

Szczerze mówiąc to miał być tylko akcent, że to do Was dwóch przy okazji bazarku futerek, a nie szczegółowe rozliczenie, ale jeśli życzysz sobie to już poprawiam :) Ja nawet nie wiem czym się różni myszka od szczurzaka o przysmakach już nie wspomonając...

Chiara

Post » Wto maja 25, 2010 21:48 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Chiara pisze:
Janosia pisze:

Szczerze mówiąc to miał być tylko akcent, że to do Was dwóch przy okazji bazarku futerek, a nie szczegółowe rozliczenie, ale jeśli życzysz sobie to już poprawiam :) Ja nawet nie wiem czym się różni myszka od szczurzaka o przysmakach już nie wspomonając...
Nie to tylko w kwestii formalnej bo mysze i szczurzaki kosztują 20zł, reszta miała być dożutką do karmy na zasadach ogólnych i w ramach tego na co mnie teraz stać, tylko że 50zł to jest 2,5 zestawu myszów i szczurzaków więc dla ścisłości, żeby się Thorkatt nie czuła zobowiązana albo coś i tyle :oops:
Bubu ['], Kajtek ['], Sylwester ['], Toffie ['], Mohito ['], Kawior ['] MałyBury [']

Janosia

Post » Wto maja 25, 2010 21:55 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Jana pisze:
Jana pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=111764

Biżu na pomoc Biafrze

Dostałam pierwsze zamówienie z dogomanii, będzie 50,00 zł. dla Biafry :D

Super :kotek:

Jana, jesteś naprawdę zdolna. Twoje kolczyki koral filipiński i labradoryt nosiłabym z przyjemnością :love:

Chiara

Post » Wto maja 25, 2010 21:57 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Janosia pisze: Nie to tylko w kwestii formalnej bo mysze i szczurzaki kosztują 20zł, reszta miała być dożutką do karmy na zasadach ogólnych i w ramach tego na co mnie teraz stać, tylko że 50zł to jest 2,5 zestawu myszów i szczurzaków więc dla ścisłości, żeby się Thorkatt nie czuła zobowiązana albo coś i tyle :oops:

Już się tak nie rumień; dobrze, że wyjaśniasz :P Czyli 20 zł razem z Thorkott, a 30 zł extra od Ciebie będzie dobrze, tak ?

Chiara

Post » Wto maja 25, 2010 22:15 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Tak jak jest już się na bank wyjaśniło :ok: OBLEEEECI :]

Janosia

Post » Wto maja 25, 2010 22:17 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

Chiara pisze:Mamy 616 zł !!!!! :kotek:
Sprawdziłam status zamówienia - mój pierwszy worek kurier dostał dopiero dzisiaj o 20:08, więc pewnie jutro dowiezie. Wydaje mi się, że czas już zamawiać trzy następne. I tak nie mamy wyjścia, więc sądzę, że nie ma na co czekać ? Co Wy na to ?

Myślę, żeby zamawiać. Jak ktoś pisał, karma schodzi w szybkim tempie. Chyba, że Biafra w tej gościnie ma problem z miejscem na przechowanie tych 3 worów, w takim przypadku może lepiej sukcesywnie ?

bromba

Od: Śro maja 17, 2006 16:26

Post » Śro maja 26, 2010 8:18 Re: POWODZ U BIAFRY!!!Ewakuacja zwierzat.Foto str12-13

dziewczyny to nie jest tak ze Iza siedzi i czeka aż jej pomożemy
co prawda na temat rowu odwadniajacego z nią nie rozmawialam
ale np odnosnie spychacza, drogi itd
Iza chodzi do wojta/gminy po urzedach i próbuje załatwiać
obiecali jej prowizoryczną drogę
mieli przywiezc 5 ciezarówek gruzu przywiezli jedną
(tak było kilka dni temu, moze coś sie zmieniło)
nei znam sie ale moja logika mi podpowiada że wszystkei te odwodnienia mozna zrobić z pomocy od rzadu tylko pytanie kiedy ta pomoc będzie?
a to są rzeczy potrzebne raczej na juz!

bo od nich zalezy czy dom/kojce ustoją a od czwartku zapowiadaja wszedzie deszcze :(

3 x

Od: Pon maja 11, 2009 17:13

[poprzednia][następna]