PAKT CZAROWNIC XV - trwa lipcowe głosowanie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 11:45 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Dzięki 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie cze 06, 2010 15:46 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Wow az tyle sobie wzieli za ten przelew!? Niezle sie cenia :). W czerwcu niestety jeszcze bede musiala zrobic przelew z mojego super zagranicznego konta ale w lipcu juz powinno dac rade z polskiego.
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie cze 06, 2010 16:08 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

skwareek pisze:Wow az tyle sobie wzieli za ten przelew!? Niezle sie cenia :). W czerwcu niestety jeszcze bede musiala zrobic przelew z mojego super zagranicznego konta ale w lipcu juz powinno dac rade z polskiego.

To moze lepiej nie wplacać w czerwcu, tylko podwojnie w lipcu? banki zdzierają skanaliczny haracz, wie cos o tym :evil:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie cze 06, 2010 16:10 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Jak Wam mija niedziela Siostry?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Nie cze 06, 2010 16:42 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Niedziela jest piękna i słoneczna. Niech tak będzie jak najdłużej, bo przecież połowa Polski suszy domy :(
U nas spokojnie. Wczoraj pływaliśmy pontonem po jeziorze i było przemiło a dziś trzeba nadgonić zaległości pracowe. Ech....
GuFelki zalegają na rozgrzanym parapecie i bardzo to lubią :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie cze 06, 2010 21:17 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

villemo5 pisze:Jak Wam mija niedziela Siostry?

Przez sobotę i niedzielę pozowałam mojemu dziecięciu tj. siedziałam w jednej pozycji nieruchomo przez ok. 5 godzin dziennie. Wszystko mi scierpło i zdrętwiało, no ale dziecina rysunki na egzamin musi mieć. Portret mam ful wypas, tylko że jak do lustra patrzę to mi się wydaje, że lat mam jakby mniej, niż na tym obrazku :mrgreen: Nie wiem, czy to rzeczywistość, czy ona tak specjalnie 8O

Edit: Villemo - córka moja 19-to letnia, więc nie obawiaj sie nas w goście prosić. No i wszystkie koty do niej lgną jak na komendę, bo to artystka, a oni podobno inne dusze mają :roll: Ja nie wiem po kim ona tak ma, przecież mamusia taka poukładana :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon cze 07, 2010 12:34 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Witam.
Mam pytanie, może niezbyt błyskotliwe :roll: ale co tam.
Czy jest jakiś środek oprócz Virkonu , dostępny w normalnym sklepie z chemią , bezpieczny do mycia podłóg ( oczywiście sprawa dotyczy podłóg pokrytych futrem :evil: ) :kotek:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon cze 07, 2010 13:05 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Beciu, przewrotnie zaproponowałabym zdarcie podłóg z futrem na korzyść podłóg bez futra :mrgreen: . Ja tak zrobiłam swego czasu i uwazam, że to jedna z najlepszych decyzji :ok:
A co do środków to jeżeli zalezy Ci na działaniu przeciwbakteryjnym, wirusowym, grzybicznym itd. to ja nie wiem czy coś jest w stanie wyprać taka podłogę bez szkody. Znajomi zamawiają specjalna firmę. Ja na wszystko używałąm nanusanu, ale podłogi mam gładkie. Poza tym to tylko w aptekach jest. Mówią, że wszystko doczyszcza domestos, ale jak to potem wypłukać z podłogi ? 8O A co dokłądnie chcesz wyczyścić ? Usunąc mikroby po chorobie czy jak ?

Pozdro dla siostrzyczek znad samiuteńkiego morza. Piękna pogoda, cieplutko, słoneczko do ... dziś :twisted: Leje ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon cze 07, 2010 13:06 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

U mnie pada, a duszno jest tak, że szkoda gadać.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 07, 2010 13:24 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

psiama pisze:Beciu, przewrotnie zaproponowałabym zdarcie podłóg z futrem na korzyść podłóg bez futra :mrgreen: . Ja tak zrobiłam swego czasu i uwazam, że to jedna z najlepszych decyzji :ok:
A co do środków to jeżeli zalezy Ci na działaniu przeciwbakteryjnym, wirusowym, grzybicznym itd. to ja nie wiem czy coś jest w stanie wyprać taka podłogę bez szkody. Znajomi zamawiają specjalna firmę. Ja na wszystko używałąm nanusanu, ale podłogi mam gładkie. Poza tym to tylko w aptekach jest. Mówią, że wszystko doczyszcza domestos, ale jak to potem wypłukać z podłogi ? 8O A co dokłądnie chcesz wyczyścić ? Usunąc mikroby po chorobie czy jak ?

Pozdro dla siostrzyczek znad samiuteńkiego morza. Piękna pogoda, cieplutko, słoneczko do ... dziś :twisted: Leje ... :roll:

Chodzi o dosyc skutecznie usunięcie latajacych w powietrzu " syfów" . a podłoga Fundacyjna i dlatego wszędzie futer pełno :roll: takich na 4 łapach :wink:
Mam na mysli,coś co by nie zaszkodziło kociastym ,jak se np cos z podłogi zjedzą ... Ale pewnie Virkon tu jest jedyny .
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon cze 07, 2010 19:16 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Nikt mnie nie powiadomił że trzeba podlinkować do nowego wątku 8)

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/htlnn][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/e8263826e6.png[/img][/url]

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/htlnn][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/886e18d33c.png[/img][/url]

:D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon cze 07, 2010 19:23 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

dzieki amyszka!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon cze 07, 2010 20:09 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

becia_73 pisze:Mam na mysli,coś co by nie zaszkodziło kociastym ,jak se np cos z podłogi zjedzą ... Ale pewnie Virkon tu jest jedyny .

Aaaaa, to virkon konkurencji nie ma, a przynajmiej o takiej niedoczytałam. Może jakas inna ciotka siostrzana będzie bardziej zorientowana ? :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon cze 07, 2010 20:21 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

psiama pisze:
becia_73 pisze:Mam na mysli,coś co by nie zaszkodziło kociastym ,jak se np cos z podłogi zjedzą ... Ale pewnie Virkon tu jest jedyny .

Aaaaa, to virkon konkurencji nie ma, a przynajmiej o takiej niedoczytałam. Może jakas inna ciotka siostrzana będzie bardziej zorientowana ? :roll:

Psiamo i tak dzięki :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pon cze 07, 2010 20:29 Re: PAKT CZAROWNIC XV - oficjalne machanie miotłą s.15

Rozumiem, że środek musi porządnie dezynfekować, tak?
Nadmanganian potasu nie jest trujący dla zwierząt (np. kury pijają jego roztwór), ale nie ma "mocy" Virkonu.. http://pl.wikipedia.org/wiki/Manganian(VII)_potasu
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

[poprzednia][następna]