Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 17, 2010 13:50 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

grrr... ciesze się bardzo że Twoje kotki już tak chętnie wychodzą na balkon :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon maja 17, 2010 15:19 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Ziółko pisze:grrr... ciesze się bardzo że Twoje kotki już tak chętnie wychodzą na balkon :)

My też się bardzo cieszymy (tylko niech już wróci ładna pogoda!). I jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy!!! Siatka jest super i, ku mojemu zdziwieniu, wszystkim się podoba. Pierwszy raz mam kwiatki na balkonie (oczywiście same bezpieczne dla kotów) a futrzaki mają super rozrywkę. Na szczęście, nawet nie próbują gryźć siatki. Malwina spadłaby już mnóstwo razy, gdyby nie ona... Dobrze, że ta siatka jest przymocowana też do balustrady, bo inaczej ta nasza wizja kota uwięzionego między siatka a balustradą szybko by się spełniła. No i teraz już mi tu żaden ptaszor nie przyleci napaskudzić. :twisted:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon maja 17, 2010 18:47 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

carmella pisze:no patrz, u nas też leje :(

U nas i u Was to jest to samo miejsce, więc nic dziwnego :lol: Jarek co rano powtarza, że ma już dosyć tego Seattle ;)

Kaska, dzięki za podmianę na link i przepraszam - nie zauważyłam, że zdjęcie jest za duże.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon maja 17, 2010 22:14 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Szansa jest po antybiotyku :) Czekamy 2 tygodnie i robimy ewentualnie autoszczepionkę. Póki co polepszył się Szansie apetyt i wcina wszystko jak leci z przyjemnością :) Nawet karmę nerkową!

Will i Czejsu posmarkali się wczoraj. Pogoda im nie służy :( Na razie nie widzę powodu, by włączać jakiekolwiek antybiotyki, bo poza smarkaniem nie ma żadnych oznak na niebie i ziemi, by czuli się gorzej.

Wanilka ma już prawie zaleczonego grzyba. Wygląda na to, że poszedł sobie definitywnie (czas by był) i będziemy mogli zaszczepić kota.

Niedługo na sterylkę pojedzie Biała Piękność, Formanka :D

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Pt maja 21, 2010 22:52 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Czy Fundacja PJD ma już numer konta?
Jak "smarkacze" Will i Czejsu się czują?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt maja 21, 2010 23:15 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Majorko, dostaniesz ode mnie długiego maila okraszonego zdjęciami, daj mi jeszcze z dwie doby na odnalezienie się w mokrej polskiej rzeczywistości :). Pokrótce odpiszę już teraz: kociaki czują się dobrze, jedyne, co im doskwiera, to uporczywa grzybica - niby wszystko zarasta, ale Williemu wczoraj wyskoczył nowy placek na uchu - w tym samym miejscu tego samego dnia wyskoczył placek mojej prywatnej Walusi. Z kolei będąca pod moją opieką Szansa złapała wczoraj malutki placuszek na tylnej łapce - w tym samym miejscu, gdzie już ładnie zarasta futerkiem placuszek Chase'a. Oba placuszki uszne są na uszkach lewych, a placuszki łapkowe na łapkach prawych. Ironicznie symetrycznie.

Nieduże to i porządnie przeze mnie smarowane, ale fajniej by było, żeby już znikło :( .

Willi niestety odkąd dostał pierwszego placuszka i został wysmarowany bardzo się wycofał - taki z niego nerwus :(. Ale codziennie przychodzi do mnie na głaskanki - zawsze gdy jestem przy komputerze, i zawsze w określony sposób. Wobec innych jest niestety mniej wylewny. Teraz właśnie gonią się z Chase'm po całym mieszkaniu, tupiąc niemiłosiernie. Stachurce, która zamieszkała z moimi milusińskimi podczas mojej nieobecności udało się utuczyć Chase'a - ogłaszam niniejszym, że już nie jest chudzielcem :).

Numer konta pojawi się niedługo, dzisiaj uzyskaliśmy numer REGON niezbędny do założenia konta :).
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt maja 21, 2010 23:24 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Dzięki, luelka :) Grzybice długo się leczy, wiem coś o tym :evil: A czym smarujecie te placuszki? I czy jakieś wspomaganie farmakologiczne stosujecie?
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Sob maja 22, 2010 7:49 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Majorko, nie stosujemy wsparcia farmakologicznego - na razie kociaki były dwa razy szczepione przeciw grzybicy, stosujemy lamisilat i imaverol. Pierwsze placuszki zareagowały bardzo szybko na leczenie, teraz mamy nawrót :( .

Idę zaserwować milusińskim śniadanie - jakoś tak na mnie niecierpliwie patrzą 8) i przebierają łapkami, że dzień zaczynam od forum :).

luelka

Post » Nie maja 23, 2010 15:51 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Wczoraj kopnął mnie prawdziwy zaszczyt - Chase nie dość, że przyszedł do mnie na kolana, rozłożył się, wymruczał, to jeszcze na tych kolanach zasnął snem spokojnego, czującego się bezpiecznie kota. I to pierwszy raz odkąd się z Chase'm znamy, czyli od jego kocięctwa :). Słowo daję, bałam się ruszyć :D .

luelka

Post » Wto maja 25, 2010 20:18 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

U PaJDotków krakowskich spokojnie, tylko niestety cicho, jeżeli chodzi o chętnych o adopcje. Snake trochę schudł i ma cudownie mięciutkie futerko, Tofiś jest w dobrym nastroju i się tak nie złości na inne koty, Loa cierpi ( :mrgreen: ) na ogromny apetyt, Oleńka jest słodką kruszynką i powoli jak gdyby przyzwyczaja się do towarzystwa innych kotów, choć widać w tym pewną rezygnację :(. Czejsowi przez przypadek podpowiedziałam, że da się wchodzić na regał książkowy, z którego teraz regularnie obserwuje świat, ku rozpaczy Willego, który obawia się o za bardzo, że zmierzwiłby sobie swoje dokładnie wyczesane futerko, i tylko żałośnie patrzy na brata spod regału. Dobrze wie jednak, że on ma łapki stworzone do czego innego niż ryzykowne wspindranie się na szafę.

PaJDotki dzięki pomocy Ziółko i Foczki.skoczki zostały wyposażone w cały bogaty zestaw ogłoszeń adopcyjnych :). Mamy nadzieję, że spowoduje to przerwanie ciszy w eterze.

luelka

Post » Wto maja 25, 2010 21:43 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

A ja mam dobre wieści od Irka - zaaklimatyzował się! Już zachowuje się swobodnie, gada, bawi się, aportuje.... :) Ufff :) Bardzo fajnych Ludzi ma :D - dzisiaj założyli dla niego siatkę na balkon :D

Ziółko, Foczka.skoczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto maja 25, 2010 22:06 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

ryśka pisze:A ja mam dobre wieści od Irka - zaaklimatyzował się! Już zachowuje się swobodnie, gada, bawi się, aportuje.... :) Ufff :) Bardzo fajnych Ludzi ma :D - dzisiaj założyli dla niego siatkę na balkon :D

Super wieści! Dzielne Słoneczko :lol:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro maja 26, 2010 5:11 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

ryśka pisze:A ja mam dobre wieści od Irka - zaaklimatyzował się! Już zachowuje się swobodnie, gada, bawi się, aportuje.... :) Ufff :) Bardzo fajnych Ludzi ma :D - dzisiaj założyli dla niego siatkę na balkon :D

Kapitalne wieści! Pewni braciszkowie, zwani Braciaszkami Apokalipsy (ale dla uroku, a nie ze względu na zniszczenia :D), patrzą i zazdroszczą :piwa: . Bo jest czego! :) :D :D

luelka

Post » Czw maja 27, 2010 6:34 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

Mam dwie dobre kastracyjne wiadomości:

1. dzięki Ziółku i przy jej wsparciu finansowym, została wykastrowana kotka, towarzysząca ludziom na wsi.
2. dzięki mojej kochanej pani Teresie całe osiedle do mnie dzwoni i chce kastrować koty :lol: oczywiście trochę przesadzam z tym "całe", ale przynajmniej niektórzy mieszkańcy. Wczoraj pod nóż poszła kicia pani, która nie wychodzi z domu z powodów zdrowotnych.

Wczoraj wracając do domu widziałam na ulicy obok mojego bloku pięknego kocura o niespotykanym umaszczeniu. Jaja świeciły mu się z dwóch kilometrów :lol: Złapię gada.

Mam nadzieję, że uda mi się zacząć porządne wyłapywanie w wakacje.

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Czw maja 27, 2010 9:06 Re: Pod Jednym Dachem MAMY WPIS DO KRS:) a IREK MA DOM!!!:)

nie to tak nie powinno być starchurko, to ja Tobie dziękuje bardzo za to, że się tą kotką opiekowałaś ponad tydzień :)

A swoja drogą już się całkiem pewnie czuje u mnie w mieszkaniu i 3 koty z 4 i pies uciekają przed nią bardzo szybko ;)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

[poprzednia][następna]