Pakt Czarownic XIII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 10:08 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

dorot pisze:koty Schrodringera normalnie :mrgreen:
fajnie, a konktretnie jaka tematyka, jeśli mogę zapytać?
ja pisałam o mechanizmach emisji rtg z podwójnych radioźródeł - astrofizyka teoretyczna, jakiś czas temu
u mnie na wydziale też były koty, na zewnątrz budynku, wewnątrz to nie wiem, to wieki gmach jest

Zagadnienie odwrotne w eletromagnetyzmie na przykładzie modelowania pola magnetycznego serca ;-)
A myślisz, że dlaczego mam taki kubek:
Obrazek Obrazek Obrazek
:ryk:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lut 12, 2010 10:09 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Erin pisze:A wczoraj po pracy zastałam na balkonie ... kto zgadnie? Rozwalony bezczelnie buciorem dach budki dla dziczków :twisted:
I w dół, który powstał (budka okryta folią) wysypane wszystkie chrupki z miseczki :evil:
No żesz taka ich mać, a nie inna :!: #$@*&^#&^%@#$^#@*&^$#%
Podobno parapety zakładali ... tylko na moim oknie oczywiście żadnego parapetu nie ma :evil:

Skąd się bierze tyle tępych, ograniczonych, prymitywnych kmiotów? No, skąd?
Powiedzcie, bo naprawdę dla mnie to nie pojęte, jak można być tak podłym i ograniczonym :(
Plączą się przez cały dzień, praktycznie nic nie robią, ale do niszczenia pierwsi.
Konstrukcja ściany naruszona, przy drzwiach balkonowych zrobiła się szpara :evil:
2 budki zniszczone w sposób tak bezczelny, że głowa mała :roll:

:evil: :evil: :evil:

charm

Post » Pt lut 12, 2010 10:32 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Bry :)

Ruda je!! Zaczela wczoraj jesc conva miesnego i zezarla troche paprykarza. O jakze jestem szczesliwa :)

Erin, nic ino zabic, normalnie...

charm, dorot - moj szacun! i pomyslec ze bylam zagrozona z fizyki ;)
wszystko przez nauczycielke ktora byla psychiczna i akurat przed nami dostala przymusowy urlop z kuratorium - to po cholere z niego wracala? zmienilam szkole, poszlam na zajecia i dostalam piatke za rozwiazanie zadania 8O moja mama malo zawalu nie dostala jak jej to powiedzialam :)

fizyka jest sexi - tylko i nas w kraju gorzej z jej nauczaniem...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 12, 2010 10:44 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

solangelica pisze:fizyka jest sexi - tylko i nas w kraju gorzej z jej nauczaniem...

Generalnie jest mało absolwentów fizyki (nas skończyło 5 osób z ok 200)... a biorąc pod uwagę, że studia są bardzo ciężkie, a standardowy absolwent fizyki mając do wyboru pracę w szkole, gdzie na początek dostanie okolice najniższej krajowej, później więcej, ale do tego czasu to korepetycje itp... (o kredycie itp nie ma co marzyć...), albo pracę np w banku, firmie informatycznej, czy czymkolwiek innym za co najmniej 2x tyle....
Najczęściej do szkoły idą desperacji, którzy nie mają pracy gdzie indziej, osoby z pasją mające inne źródło dochodu (np moja kumpela, jej mąż pracuje "normalnie", a ona uczy w szkole, i ma więcej czasu dla dziecka) ewentualnie osoby bardzo chcące uczyć, których nie jest tak dużo, to okazuje się, że dobrych fizyków w szkolnictwie jest jak na lekarstwo....
niestety :(

(tż uczył w szkole... matematyki... nie mógł dostać paru tyś kredytu jak musiał zmienić auto, o odłożeniu czegoś na przyszłość nie było mowy... nauczyciel z pasją, uwielbiający prowadzić lekcje, itp... teraz pracuje w międzynarodowej firmie informatycznej...)
Ostatnio edytowano Pt lut 12, 2010 10:49 przez charm, łącznie edytowano 2 razy

charm

Post » Pt lut 12, 2010 10:47 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Cześć Charm, witaj Sol!
Mam dokładnie takie same odczucia - albo w pysk plasnąć, żeby mu ten durny, pusty łeb odleciał :evil: #%&*%@%&( :evil:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 12, 2010 10:49 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Erin pisze:Cześć Charm, witaj Sol!
Mam dokładnie takie same odczucia - albo w pysk plasnąć, żeby mu ten durny, pusty łeb odleciał :evil: #%&*%@%&( :evil:

A nie da się jakoś pociągnąć ich do odpowiedzialności? Np.za niszczenie własności prywatnej?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt lut 12, 2010 10:54 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

AniHili pisze:A nie da się jakoś pociągnąć ich do odpowiedzialności? Np.za niszczenie własności prywatnej?

Zrobiłam nawet fotki na wszelki wypadek, ale obawiam się, że nawet złożenie zawiadomienia na policji nie da rezultatu - za niska szkodliwość społeczna czynu.
I niestety, obawiam się, że te kmioty będą się plątać przy bloku do Wielkanocy, bo narazie nie mogą kłaść tynku i malować, za zimno :?

Erin

Post » Pt lut 12, 2010 10:57 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Erin pisze:
AniHili pisze:A nie da się jakoś pociągnąć ich do odpowiedzialności? Np.za niszczenie własności prywatnej?

Zrobiłam nawet fotki na wszelki wypadek, ale obawiam się, że nawet złożenie zawiadomienia na policji nie da rezultatu - za niska szkodliwość społeczna czynu.
I niestety, obawiam się, że te kmioty będą się plątać przy bloku do Wielkanocy, bo narazie nie mogą kłaść tynku i malować, za zimno :?

Rozumiem, że to są szeregowi "robole"? Może trzeba wysmarować odpowiednie pisemko do ich zwierzchnika albo tego, kto ich do roboty wynajął?
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt lut 12, 2010 11:04 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Zniszczenie budek prze @#!^%(&^@ debili niestety raczej nie podpada pod paragrafy ścigane przez policję, ale pozwem cywilnym postraszyć własciciela firmy?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Pt lut 12, 2010 11:08 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Straszyć mogę, tylko wicie jak to jest z takimi kmiotami - rzucą ku...ą i roześmieją się prosto w twarz. Ale coś wymyślę, nie ma innej opcji.

Erin

Post » Pt lut 12, 2010 11:19 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Kmioty -lubię takich :evil: , ale własciciel firmy nie koniecznie też kmiot. Zadzwoniłabym może i poinformowała o zniszczeniu prywatnego mienia przez pracowników jego firmy i żądaniem naprawy?
Wczoraj jechnęłam się do Bydgoszczy, mój samochód nadal nie jest w pełni sprawny. W poniedziałek do kolejnego specjalisty na badania :evil: . Może by szanowne siostry jakieś czary-mary zaproponowały na auto, co nie chce "chodzić"? Bez samochodu nie jadę na zlot :(
Obrazek
Obrazek

kirke18

Post » Pt lut 12, 2010 11:36 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

hej Czarownice :D

Izu, nerwy by mi puściły na to kmioctwo balkonowe normalnie ... ale Ty się opanuj i zastanów powaznie co możesz im zarzucić. Bo przeciez to nie pierwszy raz zdaje sie ? :roll:

To tu fizyczki rasowe o !!! :D A ja jestem pokrewna, polibuda matematyczna :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt lut 12, 2010 12:09 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Erin jak chodzą pijani, a na pewno chodzą, bo wszyscy budowlańcy w Polsce chodzą pijani to naślij im inspekcje budowlaną :wink:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt lut 12, 2010 12:09 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Skąd się bierze tyle tępych, ograniczonych, prymitywnych kmiotów? No, skąd?

To jest odrębna jednostka chorobowa - niestety lekarstwa brak !
Z tego, co czytam gdziekolwiek, to widzę, że na naszym osiedlu mieszkają cudowni ludzie. Żeby jeszcze dziczki chcieli do domków zabierać !

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt lut 12, 2010 12:23 Re: Pakt Czarownic XIII - aktualizacja listy Czarownic!

Ja wiem, skąd się biorą! Sieją się sami i dziedziczą po rodzicach! :twisted:
Obrazek
Obrazek

kirke18

[poprzednia][następna]