EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 14:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Święta racja :D

Tosi przeszły już pozostałości po narkozie, choć jest wyraźnie zmęczona. Grzeje się na swoim kocyku przy kaloryferze (przystawiając głównie nos do kaloryfera :lol: ). Ranką się nie interesuje, a przy okazji powiem, że to są szwy rozpuszczalne, czyli ponowna wizyta u weta nie będzie potrzebna.

Chciałbym powiedzieć, że jest najedzona, ale apetyt ma taki, że jeszcze ze trzy puszki musiałaby dostać, żeby przestać krążyć pod nogami :lol:
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Nie lut 07, 2010 18:55 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Czyli chcesz przez to powiedzieć, że nie mamy do czynienia z Małym Głodem. :lol:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie lut 07, 2010 19:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:Czyli chcesz przez to powiedzieć, że nie mamy do czynienia z Małym Głodem. :lol:

Raczej porównywałbym z odkurzaczem :lol:
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Nie lut 07, 2010 19:23 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Paweł Pe pisze:
zabers pisze:Czyli chcesz przez to powiedzieć, że nie mamy do czynienia z Małym Głodem. :lol:

Raczej porównywałbym z odkurzaczem :lol:

Proponuję rywalizację z Ptysiem, kto więcej zje. Nagrodą jest następna pełna miska :smiech3:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie lut 07, 2010 19:28 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Balbinka wynurzyła się z pokoju. Poszłam połazić po lesie (bez aparatu, fotek nie będzie) - pięknie jest, zupełnie, jakbym do domu pojechała... Wracam - a tu Balbi sobie śpi na mojej torebce w szafce na korytarzu. Zwiała, ale później też tam siedziała.
Ptysia uczę, że na kolanach u człowieka jest fajnie, bo on chwycony na ręce zaczyna nerwowo uciekać. Chyba zaczyna łapać, tylko on niecierpliwus, bo minucie już chce zmienić miejsce pobytu, bo nuuuuudno.
Dostałam sms od Honi, że ktoś chętny na Ptysia ma do mnie zadzwonić. Czekamy, czy się doczekamy?

filo

Post » Nie lut 07, 2010 22:30 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Balbina jak prawdziwa kobieta - nie rozstaje sie z torebką. :wink:
Fajnie, że już się trochę oswoiła i uspokoiła.

Trzymam za dom dla Ptysinka. :ok:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Nie lut 07, 2010 23:01 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Rozmawiałam telefonicznie z domkiem Mamrotki. Z drugą kotką się zaprzyjaźniła. Mrocia sypia pomiędzy Dużą i Dużym. Czyżby to oznaczało: więcej dzieci nie? Kot jako środek anty? 8)
Generalnie duży uff.

filo

Post » Nie lut 07, 2010 23:10 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Rozmawiałam telefonicznie z domkiem Mamrotki. Z drugą kotką się zaprzyjaźniła. Mrocia sypia pomiędzy Dużą i Dużym. Czyżby to oznaczało: więcej dzieci nie? Kot jako środek anty? 8)
Generalnie duży uff.

Czyli Mamrota "na swoim". "Generalnie" zgadzam się - duży ufff. :P

"każdy Cyryl ma swoje Metody" :mrgreen:

zabers

Post » Pon lut 08, 2010 21:51 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Super, że Tosia ma domek. Witam wszystkich.
Paweł Olaf i Trixi od 22 stycznia mają nową koleżankę. Puma jest ze schroniska w Koninie. Puma w domu zwana Majką.
Jest wesoło. Zdjęcia Olafa, Trixi i Pumy można zobaczyć na www.schroniskokonin.fora.pl - szukaj w domu tymczasowym Puma.
Do usłyszenia
Dla niezorientowanych - DS Olafa i Trixi

KMKR

Od: Wto lut 02, 2010 8:15

Post » Pon lut 08, 2010 22:27 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Cześć KMKR. Prawie bym nie poznała Trixi i Olafa, takie się z nich zrobiły cuda.
Świetna ta Majka. Fajnie wygląda z Trixi jak siedzą przy oknie - dwie panny ciekawskie. :P

zabers

Post » Pon lut 08, 2010 22:39 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

KMKR pisze:Dla niezorientowanych - DS Olafa i Trixi

Witamy i dziękujemy za dopisek, bo ja akurat z tych niezorientowanych. :oops:

Balbina zarządziła dzisiaj generalne porządki. Miała nocne odwiedziny Pana Pawia i Pani Sraczki. Główny organizator imrezy - Pan Gotowany Indyk, spotkał się już z zemstą dwóch kocurów o dużo wytrwalszych przewodach pokarmowych. Mnie tylko trochę zaczadziło i nie mogłam się dobudzić rano. Balbi przeszła na dietę - zjadła jedynie odrobinę saszetki Indestinala. Wręcz się dopominała miseczki, tylko ja bezwzględnie wydzielałam porcje. Humor też ma niezły, więc nie podejmowaliśmy środków brutalnych w postaci składania wizyt komukolwiek. Zobaczymy, co będzie do jutra. Przy sprzątaniu dzielnie mi asystowała. Nie ma to jak spostrzegawczy nadzór zaglądający we wszystkie kąty, czy aby na pewno tam dotarł mop. Łasik, jak to facet, stwierdził na widok odkurzacza, że na pewno na szafie jest kurz i on musi osobiście dokładnie to sprawdzić. Ptyś miał cały wieczór karcer za drażnienie pań. Został zamknięty z osobistym pokoju z drapakiem, zabawkami i kuwetą, za to bez towarzystwa miseczek, bo i tak był już po dwóch obiadach. Efekt wychowawczy nie został osiągnięty...

filo

Post » Pon lut 08, 2010 23:12 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Balbina zarządziła dzisiaj generalne porządki. [...] Przy sprzątaniu dzielnie mi asystowała. Nie ma to jak spostrzegawczy nadzór zaglądający we wszystkie kąty, czy aby na pewno tam dotarł mop.

"Inspekcja robotniczo chłopska, kontrola stanowisk pracy". :mrgreen:

filo pisze:Łasik, jak to facet, stwierdził na widok odkurzacza, że na pewno na szafie jest kurz i on musi osobiście dokładnie to sprawdzić.

U mnie oba "sprawdzają" - Kulka w kącie "Nie Wiadomo Gdzie", Gluś - za monitorem.
filo pisze:Ptyś miał cały wieczór karcer za drażnienie pań. Został zamknięty z osobistym pokoju z drapakiem, zabawkami i kuwetą, za to bez towarzystwa miseczek, bo i tak był już po dwóch obiadach. Efekt wychowawczy nie został osiągnięty...

No cóż, "nikt się nie spodziewa Hiszpanskiej Inkwizycji", aczkolwiek nawet "studnia i wahadło" nie zawsze zadziała. :mrgreen:

zabers

Post » Wto lut 09, 2010 0:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

O jeju, to ja biedna zapracowana, a tu tyle się dzieje.
Tosia ciachnięta i czeka na nią domek :D
U Filo coraz ciekawiej :wink:
A Olaf i Trixi mają nową koleżankę :D
No i oczywiście zabers na posterunku :ok:
Tylko się cieszyć z takich wiadomości.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Wto lut 09, 2010 0:24 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:
filo pisze:Balbina zarządziła dzisiaj generalne porządki. [...] Przy sprzątaniu dzielnie mi asystowała. Nie ma to jak spostrzegawczy nadzór zaglądający we wszystkie kąty, czy aby na pewno tam dotarł mop.

"Inspekcja robotniczo chłopska, kontrola stanowisk pracy". :mrgreen:

filo pisze:Łasik, jak to facet, stwierdził na widok odkurzacza, że na pewno na szafie jest kurz i on musi osobiście dokładnie to sprawdzić.

U mnie oba "sprawdzają" - Kulka w kącie "Nie Wiadomo Gdzie", Gluś - za monitorem.
filo pisze:Ptyś miał cały wieczór karcer za drażnienie pań. Został zamknięty z osobistym pokoju z drapakiem, zabawkami i kuwetą, za to bez towarzystwa miseczek, bo i tak był już po dwóch obiadach. Efekt wychowawczy nie został osiągnięty...

No cóż, "nikt się nie spodziewa Hiszpanskiej Inkwizycji", aczkolwiek nawet "studnia i wahadło" nie zawsze zadziała. :mrgreen:

To jest męczenie kotów, no :twisted:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto lut 09, 2010 8:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Olaf i Trixi to zupełnie inne kotki po 5 miesiącach DS. Olaf zupełnie zapomniał o przesiadywaniu na krześle pod stołem. Teraz okupuje moje kolanka, a nawet gościom wchodzi na kolanka i tak pięknie mruczy. Trixi mała ciekawska płoszka - ta która nie lubiła leżeć na kolankach, teraz chętnie poleguje na nich. To mój niezawodny budzik. Rano po 5 jest przy mojej głowie i całuje mnie tak długo, aż otworzę oczy i dostarczę odpowiednią ilość myzianek. Takiego całuśnego kota jeszcze nie znałam. Majka największa, indywidualistka, robi co może żeby rezydenci zaczęli się z nią bawić. Narazie Olaf i Trixi zastanawiają się czy warto. Puki co obserwują, jak Majka bawi się sama.

KMKR

Od: Wto lut 02, 2010 8:15

[poprzednia][następna]