Prezes Miko znalazl dom! :D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 06, 2009 15:58 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

Tweety pisze:
dzisiaj, w związku z Mikołajkami, mieliśmy stoisko w jednym ze sklepów w Galerii, zbieraliśmy datki a na tablicy wisiały zdjęcia Miko z krótkim opisem. Ludzie pytali o niego, kilkunastu uświadomiliśmy czym się kończy brak zabezpieczeń a przynajmniej niedopilnowanie kota. Także mały też pełni funkcję edukacyjną

Szkoda że Mikusiowi to się przydarzyło ale może nagłośnienie jego przypadku spowoduje że ludzie zaczną myśleć rozsądnie a nie tak jak ktoś kiedyś na jednym z forów mi napisał że pewnych rzeczy nie da się przewidzieć.Kur... jak się nie da przewidzieć skoro latem takie wypadki są nagminne i można przeczytać o nich praktycznie na każdym forum zwierzęcym.Dla mnie bezpieczne okna to podstawa . Jeśli ktoś nie chce zabezpieczać okien bo to czy siamto nie powinien mieć kota.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie gru 06, 2009 16:19 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

to przeciez logiczne! Latem sa upaly, przeciez nie bedziemy zamykac okien tylko z powodu kota! A wiadomo, ze kot, zwlaszcza maly, mlody, wszystkiego ciekawy, na okno wskoczy za mucha... To podobnie jak z malym dzieckiem. Tylko, ze dziecku jak sie powie: nie wchodz tam, nie wolno, to jest wieksza szansa, ze poslucha niz kot, kiedy powiemy to samo. Jeszcze jak sapdnie z nizszych pieter, to w najlepszym przypadku sie porzadnie polamie jak Miko. W najgorszym dozna takich obrazen wewnetrznych, ze albo w niedlugim czasie sam odejdzie w wielkich cierpieniach albo bedzie mu trzeba pomoc... Ja nie moge miec kota. Mieszkam niestety z rodzicami, a oni na zabezpieczenie okien by sie nie zgodzili nigdy! Wala latem po nocach gonic komary po mieszkaniu, bo im cos nad uchem brzeczy, nie dajac spac, lub gryzie! A ja uwazam, ze moskitiera ma wiele zalet, a jesli ktos chce miec w domu kota-zabezpieczenie okien to u mnie priorytet!!! Kiedys mialam kotke, ktora uwielbiala przesiadywac na parapecie w kuchni. Ktoregos dnia po obcieciu pazurkow z tego parapetu spadla. Na szczescie mieszkam na 1 pietrze. Nic sie jej nie stalo, ale miala poprostu duzo szczescia, poniewaz wlasnie pod oknem z kuchni jest kilka schodkow. A wystarczyloby, zeby stanela lapka na kraj schodka i stracila rownowage i lapka skrecona by byla.
Kiedys znajomemu z poprzedniej pracy mlody kot, podobno ok.7 miesieczny wypadl z okna, bo muche zobaczyl. Spacerowal po zewnetrznej stronie parapetu i... To bylo 7 pietro! 8O Przezyl, ale doznal tak powaznych obrazen wewnetrznych, ze wet stwierdzil, ze nawet, jesli sie go da zoperowac, to bedzie niemal jak roslinka. Wiec kociak zostal uspiony. A ludzie nadal mimo wszystko uwazaja, ze zabezpieczanie okien to glupota!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 07, 2009 10:13 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

dagmara-olga pisze:Tweety, jesli można go odwiedzić - wrzuć mi na pw dane gdzie, jak z kim dogadać.

dajcie znać :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon gru 07, 2009 15:12 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

dagmara-olga pisze:
dagmara-olga pisze:Tweety, jesli można go odwiedzić - wrzuć mi na pw dane gdzie, jak z kim dogadać.

dajcie znać :-)

Miko czeka na odwiedziny, bo straszny z niego pieszczoch, na ul Komandorskiej 53 P w lecznicy dr Niedzielskiego (to jest taka nowootwarta). Bardzo dobrze znosi zabiegi, doktor mówi, że odnosi wrazenie (za krótko na pewność), że ta lewa łapka ciągle lepsza. No i prowadzi rozmowy z potencjalnym domem ("dom" z dyplomem pielęgniarki i wetem w rodzinie aby mały miał jak najlepszą fachową opiekę :wink: ) więc jeżeli któraś z fanek się przymierzała do adopcji Miko to musi się bardzo spieszyć z decyzją.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 07, 2009 15:13 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

ja tylko.... w odwiedziny.... :-)
a do tej lecznicy mam blisko na pewno, jeśli Miko tam jeszcze będzie - wpadnę!
Rozumiem, że można i wpuszczą?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon gru 07, 2009 15:38 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

podajcie mi proszę informację gdzie znajdę rozliczenie i potrzeby Miko.
Ile kasy jest, ile na oko potrzeba na rehabilitację i inne jego potrzeby - w tym wątku gdzieś znajdę czy gdzie indziej?
może kogoś namówię na pomoc...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon gru 07, 2009 15:53 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

dagmara-olga pisze:podajcie mi proszę informację gdzie znajdę rozliczenie i potrzeby Miko.
Ile kasy jest, ile na oko potrzeba na rehabilitację i inne jego potrzeby - w tym wątku gdzieś znajdę czy gdzie indziej?
może kogoś namówię na pomoc...

obiecałam przez weekend rozliczenie ale wypadły nam kocie mikołajki w sobotę i niedzielę w centrum handlowym i wstyd przyznać ale okazałam się za stara na takie imprezy więc po powrocie do domu zamiast zrobić coś konstruktywnego padałam do spania :oops:

Tweety

Post » Pon gru 07, 2009 16:57 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

Ale super wieści! :dance:
Trzymam bardzo mocno kciuki za domek :!: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

elza8989

Od: Śro cze 25, 2008 20:16

Post » Pon gru 07, 2009 19:35 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

czekamy na ploteczki :-) o rudym pacjencie!
znam kogoś, kto chce go odwiedzić, na pewno nie z pustymi rekami :-) mam nadzieję, że go wpuszczą na hasło Kraków AFN?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon gru 07, 2009 20:07 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

Nooo jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie uruchomić Mikusiowi kocie audiencje :D :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon gru 07, 2009 22:07 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

dagmara-olga pisze:czekamy na ploteczki :-) o rudym pacjencie!
znam kogoś, kto chce go odwiedzić, na pewno nie z pustymi rekami :-) mam nadzieję, że go wpuszczą na hasło Kraków AFN?

tak tylko prosili aby wziąć małego tam gdzie poczekalnia aby go poniańczyć

Tweety

Post » Pon gru 07, 2009 22:11 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

Tweety pisze:

hehe, nie ma nic za darmo :twisted: Cioteczki jak chca odwiedzic Rudego Gwiazdora, musza sie wykazac talentem do nianczenia ;) I UWAGA - MIKO UZALEZNIA!
a tak poza tym chce podziekowac wszystkim za piekny odzew, za tyle pytan i za zainteresowanie Mikusiem. dzieki Wam łobuz zyje i bedzie miec piekne zycie - pelne radosci i milosci Duzego. DZIEKI WAM!

Pamietajcie dzielac sie kawalkiem oplatka z Waszymi Ogonami o Rudzielcu Miko - ja oprocz dodatkowego nakrycia dla niespodziewanego goscia postawie tez dodatkowa miseczke z woda i chrupkami... bo jakby tak jakis zwierzak zechcial przybyc na swieta, czemu nie? :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 07, 2009 22:23 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

solangelica pisze:
Tweety pisze:

hehe, nie ma nic za darmo :twisted: Cioteczki jak chca odwiedzic Rudego Gwiazdora, musza sie wykazac talentem do nianczenia ;) I UWAGA - MIKO UZALEZNIA!
a tak poza tym chce podziekowac wszystkim za piekny odzew, za tyle pytan i za zainteresowanie Mikusiem. dzieki Wam łobuz zyje i bedzie miec piekne zycie - pelne radosci i milosci Duzego. DZIEKI WAM!

Pamietajcie dzielac sie kawalkiem oplatka z Waszymi Ogonami o Rudzielcu Miko - ja oprocz dodatkowego nakrycia dla niespodziewanego goscia postawie tez dodatkowa miseczke z woda i chrupkami... bo jakby tak jakis zwierzak zechcial przybyc na swieta, czemu nie? :)

dla bhp postaw ze 3, bo ja mam już chytry plan :twisted:

Tweety

Post » Pon gru 07, 2009 22:24 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

Tweety pisze:

....wiedzialam, ze sie odezwiesz ;) A to taka metafora miala byc no... :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 07, 2009 23:20 Re: "ZEPSUTY MIKO"->REHABILITACJA->POTRZEBNE PIENIADZE!

solangelica pisze:
Tweety pisze:

....wiedzialam, ze sie odezwiesz ;) A to taka metafora miala byc no... :)

to się nazywa wywołanie wilka z lasu :wink:
Ciekawe gdzie Miko spędzi Święta :roll:

Tweety

[poprzednia][następna]