Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 12:40 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Wątek Fredzi na gazetowym fotoforum KOTY na piewszej stronie gazety
Obrazek

Tylko tytuł nie jest najlepszy - Fredzię nie tyle głodzono, co nie potrafiono zdiagnozować i wyleczyć. Macie jakieś propozycje na inny tytuł :?: Już poprosiłam o zmianę, ale warto byłoby zasugerować na jaki :evil: Tyle, że musi być krótki i sugestywny :wink:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Czw paź 01, 2009 12:50 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

barba - właśnie miałam o tym napisac ;)
mozna chyba miec nadzieję na nienajgorszą sytuacje finansową, oby odzew okazał się duży...

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw paź 01, 2009 12:52 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Uschi pisze:barba - właśnie miałam o tym napisac ;)
mozna chyba miec nadzieję na nienajgorszą sytuacje finansową, oby odzew okazał się duży...

Tytuł zostanie zmieniony, tyle że nie wiem na jaki :oops:
A z gazetowych for (forów :?: :mrgreen: ) odzew finansowy już jest duży :D

barba50

Post » Czw paź 01, 2009 12:58 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Poduszkę el. kupiłam za 30 zł parę dni temu na wyprzedaży w Jysku, ale u nas ostatnią, może gdzieś indziej?
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Czw paź 01, 2009 13:19 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

może "Kotka zagłodzona/koszmarnie chora/koszmarnie zaniedbana przez ludzką niewiedzę/głupotę"?

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Czw paź 01, 2009 13:30 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Anna_33 pisze:W ktoryms watku widzialam, ze cuda dziala jakas nalewka ziolowa na takie odparzenia i ranki.
Podobno nawet weci przyznali, ze skutkuje lepiej niz masci..Na pewno nie zaszkodzi, chemii w tym nie ma, a sprobowac warto..postaram sie dogrzebac gdzie to bylo.

To olejek z kwiatów dziurawca, który sama robię.

charm pisze:Ze specyfików na trudno gojące się rany, to aloes, i taki dziwny preparat z dziurawca domowej roboty - Agn stosowała u Hopi po operacji...

Olejek wysyłałm też do: Zuzia96, milenap, czia, andzelika1952.

Mogę wysłać, tylko proszę o adres na pw.
W razie pytań odpowiem wieczorem, bo teraz muszę pilnie wyjść (albo zapytajcie o opinię wymienione forumowiczki)

Edit: pomyliłam nicka
Ostatnio edytowano Pt paź 02, 2009 16:00 przez Amika6, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw paź 01, 2009 13:46 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Uff... Teraz chyba jest dużo lepiej :D Jest "Ten kot to skóra i kości - pomóżcie"

Obrazek

barba50

Post » Czw paź 01, 2009 14:27 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Pieniążki wysłane. To kropla w morzu, ale w Fundacji pozostawiłam tel. do siebie. Jeśli tylko zabraknie pieniążków na leczenie Fredzi dzwońcie, piszcie coś wymyślimy. Razem z mężem i znajomymi pomogliśmy już garstce kotów, Fredzi też się uda.
Pozdrawiamy,
Dominika i dwa kastraty ;)

Marishka

Od: Czw paź 01, 2009 12:00

Post » Czw paź 01, 2009 14:40 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Podusia dla Fredzi podobno już do nas leci. Wszelkie kombinezonki odpadają, ze względu na tę biegunkę, nie nadążałabym z praniem. Już wole zawijać ją w pieluchy tetrowe. Dziś zakupiliśmy zwykle pieluszki niemowlęce, jak piękna się zbudzi na karmienie, to spróbujemy jej zamontować takie ustrojstwo. Jak się spisze to możemy kombinować z kombinezonikami.
Pieluszki dużo by dały, bo wtedy przynajmniej ograniczyłoby się wieczne upapranie biegunką kościstych łapek i ogonka. I na pewno o wiele szybciej zaczęłyby się leczyć.

Amika będę wdzięczna za olejek. Sama miałam go robić w tym roku, ale mi połowę lata kazali mi przeleżeć na L4, a drugą odpracować.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw paź 01, 2009 14:41 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

może dostaniesz w aptece Ozonellę-też olejek ale z ozonem. Ozon jest najlepszy na rany i odlezyny-i miałabys juz w ręce.
Serniczek

Post » Czw paź 01, 2009 15:02 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

"Ten kot to skóra i kości - pomóżcie" moim zdaniem lepsze niz "Kotka zagłodzona/koszmarnie chora/koszmarnie zaniedbana przez ludzką niewiedzę/głupotę" albo: "Zaglodziny, rasowy sfinks ofiara ludzkiej glupoty lub niewiedzy"? Brzmi bardziej tresciwie moim zdaniem...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw paź 01, 2009 15:40 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Fredzia nie była zagłodzona celowo. W ogóle nie była głodzona. Była karmiona i to lepiej niż niejeden z kotów domowych (przynajmniej jeśli naprawdę jadał to co dostałam w pakiecie z kotem), ale jej po prostu dieta nie służyła.
I jej wygląd i stan jest efektem tego do czego może doprowadzić ludzka obojętność i brak leczenia.

Fredzia grzeje tyłeczek zapakowany w pieluchę na kaloryferze.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Czw paź 01, 2009 15:41 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Fredzia jest BOSKA, jestem w niej absolutnie zakochana :1luvu:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Czw paź 01, 2009 15:46 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Formica pisze:Fredzia nie była zagłodzona celowo. W ogóle nie była głodzona. Była karmiona i to lepiej niż niejeden z kotów domowych

Ja to wiem. Dlatego poprosiłam o zmianę tytułu w linku. Teraz chyba jest dobrze. Alarmistycznie i zgodnie z prawdą :roll:

barba50

Post » Czw paź 01, 2009 16:02 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Formica pisze:Podusia dla Fredzi podobno już do nas leci.

No to będzie miał łysol radochę :D

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

[poprzednia][następna]