Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mrr pisze:U Franka wszystko ok. Najedzony i rozbawiony, pewnie zaraz padnie spać.
Kupa zrobiona przed chwilą.
A to przedstawicielka młodego pokolenia kociarzy:
lutra pisze:A jak się ma Pan Baltazar Ogryzek?
PS
Wiecie, kto na wlp robi dziury w kartonach? - Bercik (mam dowody, jak będę mieć więcej czasu, to wrzucę).
Rano zostałam Oczka i wtulonego w niego Fumika na materacyku leżącym koło Myszki. W ogóle Fumik mniej dziczy, a i Gluś bardziej wyluzowany. Oczko się schował za okienko, czyli w miejscu Fradzi, a Fredza w swoim pudełku, Nie wiem, czy to pudełko jest ok, bo ona tam cała i cały czas, może by tak zakazać? Szefie Wielopolowania?
ogocha pisze:lutra pisze:A jak się ma Pan Baltazar Ogryzek?
PS
Wiecie, kto na wlp robi dziury w kartonach? - Bercik (mam dowody, jak będę mieć więcej czasu, to wrzucę).
Rano zostałam Oczka i wtulonego w niego Fumika na materacyku leżącym koło Myszki. W ogóle Fumik mniej dziczy, a i Gluś bardziej wyluzowany. Oczko się schował za okienko, czyli w miejscu Fradzi, a Fredza w swoim pudełku, Nie wiem, czy to pudełko jest ok, bo ona tam cała i cały czas, może by tak zakazać? Szefie Wielopolowania?
Baltazarek nie chce jeśćGdy go odbierałam ze Schroniska Pani Wet powiedziała, że kobieta, która przyniosła Baltazara , miała też i innego kotka - rzekomo braciszka (swoją droga nie wiem co się z nim stało). Braciszek byl dużo większy od B. więc Pani wet stwierdziła, że to nie może być ten sam miot. A ja teraz już sie zastanawiam czy może jednak to ten sam mio a Baltazar jest strasznym niejadkiem. On ma ogromniastą głowę i malutkie ciałko. Moim zdaniem (podobne ma Pani Gosia - opiekunka Baltazara) mały jest niedożywiony bardzo. MOże on ma jakąś wadę? MOże trzeba by go było dokładnie zbadać pod kątem tego "niejedzenia"...
ogocha pisze:Sądzę, że Baltazar powinien mieć zrobione przynajmniej podstawowe badania (krew, elektrolity, pr. wątrobowe).. no i oczywiście glukoza jeśli nie chce jeść.. i może coś na stymulację apetytu (megace, megalia).
To tylko moje sugestie ale przecież i tak wet najlepiej będzie wiedział
ogocha pisze:Baltazarek nie chce jeśćGdy go odbierałam ze Schroniska Pani Wet powiedziała, że kobieta, która przyniosła Baltazara , miała też i innego kotka - rzekomo braciszka (swoją droga nie wiem co się z nim stało). Braciszek byl dużo większy od B. więc Pani wet stwierdziła, że to nie może być ten sam miot. A ja teraz już sie zastanawiam czy może jednak to ten sam mio a Baltazar jest strasznym niejadkiem. On ma ogromniastą głowę i malutkie ciałko. Moim zdaniem (podobne ma Pani Gosia - opiekunka Baltazara) mały jest niedożywiony bardzo. Może on ma jakąś wadę? Może trzeba by go było dokładnie zbadać pod kątem tego "niejedzenia"...
Tosza pisze:W jakiej częsci Krakowa mieszka teraz Baltazar? Znam jeszcze kilku innych "czarodziejów" od pobierania krwi i robienia bezbolesnie bolesnych zastrzyków.
Tweety pisze:już kiedyś chciałam zapytać - czy wszyscy mający kontakt z naszymi ogonami mają aktualne szczepienia na tężec? ważne są 10 lat, potem trzeba powtórzyć potrójną dawkę w ciągu pół roku w sumie. Pytam, bo akurat dzisiaj sama sobie zrobiłam krzywdę dość paskudną (ale byłam dzielna, odpłynęłam tylko na kilka sekund) i moje szczepienie było nieważne dlatego też musiałam dostać dodatkowo surowicę, która musiała zadziałać natychmiast a jest dość droga, bo płaciłam 63 zł plus 10 zł za zwykła szczepionkę. W dodatku surowicę dostaliśmy dopiero w trzeciej aptece. Dlatego o niebo taniej wychodzi zaszczepić się gdy człowiekowi nic jeszcze nie jest
Tweety pisze:podniosę kwestię życia tego maluszka, póki jest co, bo po 15-stej to będzie można zapalić świeczki ...
jak jesteśmy przy obsłudze kotów to przypominam jeszcze prośbę Miszeliny jednocześnie wspominając deklarację Kosmy. Pani się wywczasowała, tymczasów nie ma (poza finansowym utrzymaniem H&H ale to nie to samo jednak co możliwość wymiziania maluchów własnoręcznie) to w ramach wolontariatu zapraszamy na Kocimską
Mam nadzieję, że możesz przejąć dwa popołudniowe dyżury np w tygodniu pracującym?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Marmotka, niafallaniaf, puszatek, quantumix i 117 gości