Moderator: Estraven

iza71koty pisze:Kochani.Damian pojechał z jedzeniem.Dostał też dodatkowy koc -do pocięcia.I włochacz -który wysechł.Czyściutki -pachnący- wysuszony na słoneczku.Zeby kotom w altance było dzisiaj wyjątkowo przyjemnie -mają przepalone a brzdące- dostały kilka piłeczek do zabawy.Mamy 3 sztuki u nas.Kupiłam latem w pepco cały worek takich dmuchanych piłeczek dla dzieci za grosze-jak te moje maluchy musiałam przytargać
iza71koty pisze:iza71koty pisze:Kochani.Damian pojechał z jedzeniem.Dostał też dodatkowy koc -do pocięcia.I włochacz -który wysechł.Czyściutki -pachnący- wysuszony na słoneczku.Zeby kotom w altance było dzisiaj wyjątkowo przyjemnie -mają przepalone a brzdące- dostały kilka piłeczek do zabawy.Mamy 3 sztuki u nas.Kupiłam latem w pepco cały worek takich dmuchanych piłeczek dla dzieci za grosze-jak te moje maluchy musiałam przytargać
Legowiska, budki, wiszące koce w przejściach, skrzyneczka, krzesełko i 5 budek. Wszystko dzisiaj ogarnięte.
W całym terenie z tego wątku mamy do zrobienia jeszcze tylko 1 budkę w krzakach i 2 strychy.

Stryszek został przez Damiana ograniczony kocami.Wybrał najbardziej suche miejsce- które kotom zawolaował i zrobił bardzo przytulny kącik.Dobra robota.
ana pisze:Ścinki polarowe od wilber?
viewtopic.php?f=1&t=213134
Są genialne, bo kot może się w nich zagrzebać po uszy.
Odeszliśmy od ścinek w ub.roku i to była najlepsza decyzja.W tym roku dużo materiału możemy wykorzystać po praniu powtórnie.Ścinki zawsze nadają się po sezonie- w całości do wyrzucenia.Druga zasadniczą wadą ścinek jest to -że zawsze trzeba je ciąć.To dużo dodatkowej pracy.A z tym okopywaniem kota -to też nie zawsze jest tak ok.U nas często koty tak wywalały lub przesuwały ścinki w budce -ze teoretycznie kot spał na wejściu budki z nerami na wierzchu- bo uczynił sobie w środku niezłe kłębowisko.Tak z kocem już nie zrobi.Przy małej ilosci budek -na niewielkim terenie może się sprawdza.Ale nie u nas.Nikt nie będzie kontrolował co chwile- co się dzieje w budkach.Ma być zrobione raz i porządnie.Potem można sprawdzić dorażnie tylko czy coś nie przemaka.I jak widzisz budki- to tylko część do zagospodarowania.Te akurat mamy już praktycznie skończone.Zostało tylko kilka w terenie.Dużo materiału jest potrzebne -na zagospodarowanie stryszków i altanek.A tam już ścinki nie wystarczą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510, nfd i 53 gości