Lato w Tulinkowie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 10, 2024 21:16 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

Będzie lepiej, na pewno. Pierwsze dnitrudne . A kiedy kontrola?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt paź 11, 2024 8:58 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

czarno-czarni pisze:Będzie lepiej, na pewno. Pierwsze dnitrudne . A kiedy kontrola?

Za 10 dni, ściąganie szwów i klosza. Bardzo żal mi jej.Nie dostała p/b ,cierpi ,do tego stres klosza i pomieszczenia..

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt paź 11, 2024 8:59 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

MAU pisze:Wracaj dzielna Misieńko do zdrowia :ok: :ok: :1luvu: :201461 :201461 :1luvu:

Dziękuję :kotek: Bardzo trudne dni przed nami,dobre myśli potrzebne

alessandra

Post » Pt paź 11, 2024 10:02 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

alessandra pisze:Jesteśmy już po operacji ,Misia śpi,dałam jej i c tam ,gdzie chciała leżeć.
Zmiażdżone cztery paluszki,ranka po pogryzieniu,jak to arogancka niunia ,podająca się za weta stwierdziła,była kością paliczka,która w poprzek przebiła śródstopie.
Jak usłyszałam,że kota będą do RTG usypiać,wiedziałam,że trzeba wiać(ale RTG zrobili bez usypiania).Operacje zrobił świetny i sympatyczny chirurg z innego miasta.
W mieście mamy bez mała ponad 10 lecznic, a w każdej kolejnej większe chamstwo i nieuctwo. Baba podająca się za lek wet nawet RTG nie umiała odczytać 8O . Nie ma na c gorszego niż połączenie zarozumialstwa,nieuctwa i arogancji. Brak empatii i podejścia do zwierzaka poraża. Ale dobrze podaje zastrzyk podskórny ,więc nie będę się bardzo czepiać :mrgreen: Opinie zapewne sobie kupują,dziś za 3stówki masz 20 opinii,sto kosztuje adekwatnie więcej.Wiem,bo jako firmie też mi szmaciarze internetowi proponowali .
Misia śpi,a że mnie zlatuje tygodniowy stres.
Za 10 dni do kontroli,ściągnąć szwy i klosz,w łapce dwa druty :(

Podskórne tez umiem podawać zwierzakom (znowu miałam praktykę na sobie :mrgreen: ). Czyli mogłabym być wetem? to wystarczy?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 11, 2024 13:43 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

mir.ka pisze:
alessandra pisze:Jesteśmy już po operacji ,Misia śpi,dałam jej i c tam ,gdzie chciała leżeć.
Zmiażdżone cztery paluszki,ranka po pogryzieniu,jak to arogancka niunia ,podająca się za weta stwierdziła,była kością paliczka,która w poprzek przebiła śródstopie.
Jak usłyszałam,że kota będą do RTG usypiać,wiedziałam,że trzeba wiać(ale RTG zrobili bez usypiania).Operacje zrobił świetny i sympatyczny chirurg z innego miasta.
W mieście mamy bez mała ponad 10 lecznic, a w każdej kolejnej większe chamstwo i nieuctwo. Baba podająca się za lek wet nawet RTG nie umiała odczytać 8O . Nie ma na c gorszego niż połączenie zarozumialstwa,nieuctwa i arogancji. Brak empatii i podejścia do zwierzaka poraża. Ale dobrze podaje zastrzyk podskórny ,więc nie będę się bardzo czepiać :mrgreen: Opinie zapewne sobie kupują,dziś za 3stówki masz 20 opinii,sto kosztuje adekwatnie więcej.Wiem,bo jako firmie też mi szmaciarze internetowi proponowali .
Misia śpi,a że mnie zlatuje tygodniowy stres.
Za 10 dni do kontroli,ściągnąć szwy i klosz,w łapce dwa druty :(

Podskórne tez umiem podawać zwierzakom (znowu miałam praktykę na sobie :mrgreen: ). Czyli mogłabym być wetem? to wystarczy?

obawiam się,że u mnie w mieście nie, jeszcze trzeba być aroganckim , zarozumiałym i wszystkim mówić na "ty" nawet panu po 70tce, jak mój tata , ake jak poćwiczysz, to kto wie :mrgreen: :ryk:

alessandra

Post » Pt paź 11, 2024 23:07 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

Będzie dobrze. Musi.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob paź 12, 2024 8:44 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

alessandra pisze:Misia dzisiaj
Obrazek
Obrazek

:201461 :201461
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro paź 16, 2024 7:23 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

Misia po kontroli,już nie musimy robić codziennie opatrunku,łapka ciepła, nie opuchnięta,dobrze się goi.Klosz jeszcze do poniedziałku,w poniedziałek także ściągamy szwy . :kotek: Dobrze,że udało mi się dostać do dobrego weta,choć 2o km od miasta w jedną stronę. Trochę trudno znosi podróż,ale warto ,bo wet jest człowiekiem z empatią i wiedzą.
Bardzo mądra kucia u współpracująca,dużo wycierpiała.Wyrzucona na działki albo w wysokiej ciąży albo już z maluszkami ledwo po urodzeniu,dwa straciła,został czarnuszek.Potem ,gdy ją złapaliśmy nie obyło się bez kastracji aborcyjnej,wielką traumę przeżyła.Pojawiala się u taty na działce jednak,przyprowadziła czarnego,który zamieszkał w budce ,ale sama gdzieś miała lokum daleko.Az pojawiła się pewnego dnia z tą złamaną łapką.Dobrze ,że już to za nią.Teraz leczenie ,mam nadzieję,że uda się jej dojść do sprawności i zostanie u mnie. Musiała kiedyś mieć dom,to nie jest dziki kot ,jakie są na działkach.

alessandra

Post » Śro paź 16, 2024 9:03 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

alessandra pisze:Misia po kontroli,już nie musimy robić codziennie opatrunku,łapka ciepła, nie opuchnięta,dobrze się goi.Klosz jeszcze do poniedziałku,w poniedziałek także ściągamy szwy . :kotek: Dobrze,że udało mi się dostać do dobrego weta,choć 2o km od miasta w jedną stronę. Trochę trudno znosi podróż,ale warto ,bo wet jest człowiekiem z empatią i wiedzą.
Bardzo mądra kucia u współpracująca,dużo wycierpiała.Wyrzucona na działki albo w wysokiej ciąży albo już z maluszkami ledwo po urodzeniu,dwa straciła,został czarnuszek.Potem ,gdy ją złapaliśmy nie obyło się bez kastracji aborcyjnej,wielką traumę przeżyła.Pojawiala się u taty na działce jednak,przyprowadziła czarnego,który zamieszkał w budce ,ale sama gdzieś miała lokum daleko.Az pojawiła się pewnego dnia z tą złamaną łapką.Dobrze ,że już to za nią.Teraz leczenie ,mam nadzieję,że uda się jej dojść do sprawności i zostanie u mnie. Musiała kiedyś mieć dom,to nie jest dziki kot ,jakie są na działkach.

świetne wiesci :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Pt paź 18, 2024 15:40 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

Misia nie musi już nosić opatrunku, czekamy na zdjęcie szwów chirurgicznych. Obroża jej przeszkadza, ale widać, że nie odczuwa bólu i jest pogodna. Jej wielki dzień przypada w poniedziałek. A za dwa miesiące druty zostaną usunięte z jej łapy.
Obrazek

alessandra

Post » Pt paź 18, 2024 16:01 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

Dobre wieści :) a jak się w domu zachowuje?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt paź 18, 2024 18:51 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

czarno-czarni pisze:Dobre wieści :) a jak się w domu zachowuje?

To nie jest dziki kot,musiała mieć dom ,zanim ktoś ją wyrzucił w ciazy lub z maleńkimi

alessandra

Post » Nie paź 20, 2024 12:08 Re: Tulinkowy Magiczny Świat.. Misia z działki

alessandra pisze:Obrazek

no proszę jaka zastawa :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]