Wątek do zamknięcia!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 8:26 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

To ja zamieściłam ogłoszenie na forum osiedla na którym mieszkam..
To wspaniale, że jest ktoś chętny kto dam dom koteczkom.
Proszę tylko o wyjaśnienie co oznacza "prezent dla dziecka"?-mam nadzieję, że domek jest odpowiedzialny i wie że kotek to nie zabawka dla dziecka.... Jeżeli kotki mają być wychodzące.. proponuję zabezpieczenie ogrodu, żeby zwyczajnie nie uciekły bądź spacery w szeleczkach tylko. Ogromne kciuki trzymam! i mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze...
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Wto paź 13, 2009 9:22 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

Ja ze swojej strony dodam tylko że parter dla kota może być plusem, ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo kota może być tez minusem. Wychodzenie kota na zewnątrz zawsze może wiązać się z ryzykiem tego że kot do domu nie wróci na skutek jakiegoś nieszczęśliwego wypadku.
Dlatego czasem trzeba mieć oczy dookoła głowy i wyprzedzać pewne rzeczy.
U mnie na skutek niedopilnowania kot wyszedł na parapet okna po zewnętrznej stronie i niestety spadł z 2 piętra. Na szczęście upadek był na trawę i oprócz strachu nic więcej się nie stało, ale wiem że mogło być znacznie gorzej. Dlatego teraz do takiej sytuacji nie dopuszczamy.

Znane są też przypadki że kot „uwięził się” na oknie uchylnym.

Koty mimo że mądre stworzenia to tylko zwierzaki więc trzeba po prostu z rozsądkiem podejść do sprawy i zadbać o ich bezpieczeństwo bo same nie są w stanie tego zrobić.

A poza tym to kochane futrzaki. Ja też zawsze byłam za psami. Chłopak zamarzył sobie kota, a że znajda kręciła się pod pracą i chyba miał już dość tułaczki bo się zameldował w budynku to przygarnęliśmy. Jednak okazało się że Rudy okazał się wymagającym nieustannej uwagi stworzeniem – gdy mu się nie poświęcało uwagi to dość boleśnie zwracał na siebie uwagę. Więc wzięliśmy drugiego. I była to bardzo dobra decyzja. Nawet jak zostają same w domu to mają siebie, cześć energii też pożytkują w zabawach ze sobą :)
A tak naprawdę różnicy między 1 a dwoma kotami nie ma. Między 0 a 1 jest kolosalna, między 2 a 3 też duża, ale 1 a 2 nie ma :) Jednak wiadomo że to musi być przemyślana decyzja.

Można poczytać ABC które jest na forum, viewtopic.php?f=1&t=27018
Albo jak najbardziej można pytać na forum na pewno zawsze ktoś odpowie na pytania i wątpliwości :)

a te dni... to wynikają z sytuacji rodzinnej domu w którym obecnie są....
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Wto paź 13, 2009 16:19 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

Przepraszam, że się wcinam... ale... Nie podoba mi się koncepcja zwierząt jako prezentu dla dziecka. Po pierwsze - zwierzę to żywa istota, a nie rzecz. PO drugie - kontakty dzieci i zwierząt ZAWSZE trzeba kontrolować, aby ani zwierzę nie zrobiło krzywdy dziecku (kot np. może podrapać), ani - co równie ważne, a może nawet ważniejsze - dziecko nie zrobiło krzywdy zwierzęciu. Następna rzecz, to opieka nad zwierzęciem, oczywiście dziecko może dużo rzeczy przy kotku robić, ale oczywista, że odpowiedzialnymi za losy zwierząt są dorośli.
Nie rozumiem, dlaczego mieszkanie na parterze powinno być atutem? Okna koniecznie trzeba będzie zabezpieczyć, aby kotek nie uciekł na ulicę, która jest ogromnym zagrożeniem... Trzeba pamiętać także, że uchylne okno jest dużym niebezpieczeństwem. Tak więc dużo trzeba przemyśleć, przygotować się. Kot to zupełnie inne stworzenie, niż piesek....
Ale, oczywiście, wszystko jest do doczytania, zachęcam do lektury - na forum jest ABC, można też zadawać pytania forumowiczom, na pewno chętnie będą odpowiadać :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto paź 13, 2009 19:37 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

adopcja jednak nie doszła do skutku. Pozostały 3 kociaki w DT, które czekają na domy - Czarusia, Magia i Astra. Dwa - Filip i Kejsi - znalazły już DS.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro paź 14, 2009 7:18 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

Hop z rana
http://www.afn.pl/... zajrzyj....

Tulula

Od: Pt paź 06, 2006 9:56

Post » Śro paź 14, 2009 8:21 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

czy Filip i Kejsi mają wspólny domek?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro paź 14, 2009 10:59 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁO 6 DNI

evalla pisze:do góry

vega to już 4 dni....

Przepraszam za brak aktualizacji, ale od sobotniego popołudnia byłam odcięta od świata - awaria u mojego dostawcy internetu :(
Jak się wali to zawsze, kurka, na całego...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro paź 14, 2009 17:03 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

nie smrodki poszły niestety osobno.
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Śro paź 14, 2009 17:47 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

Jeśli wizyta przedadopcyjna się powiedzie, domek będzie miała również Magia.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro paź 14, 2009 21:47 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

z tego co zrozumiałam to Magia już w DS ? To może Pani z Leszna polecić któregoś z gromadki 7 kociąt które są u p. Magdy ? Jak wróci ze szpitala to i maluchy dorosną...
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw paź 15, 2009 4:27 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

hop z rana
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw paź 15, 2009 16:43 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

kopiuję z AFN

Maksior pisze:Zostałyśmy same i trzymamy się razem :calus Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Czw paź 15, 2009 19:39 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

Obie śliczne, ale Astra przecudna :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt paź 16, 2009 19:56 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

:(
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Pt paź 16, 2009 20:56 Re: 5 MALEŃTASÓW SZUKAMY DT/DS INACZEJ SCHRON!! ZOSTAŁY 2 DNI

Kejsi malutka....dobrze że w tym swoim krótkim życiu zaznalaś miłości i opieki śpij kochana... i brykaj szczęsliwie za TM... tym bardziej niesprawiedliwe że tak się to wszystko potoczyło kiedy zapowiadał się nowy początek.... nie tak miało być nie tak!!
Obrazek
Obrazek Obrazek

evalla

[poprzednia][następna]