Adopcja

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 08, 2009 11:51

O żesz... musicie tak szybko pisać?
Nie zdążyłam na dyskusję z pierwszą panienką.... :(

Napiszę tylko, że ten jej wet to fajny gość musi być. Podejście biznesowe ma jak ta lala - no bo tak statystycznie który kot do niego będzie chodził częściej? Ten na Royalu czy ten na Kitekecie?
To tak jakby wierzyć dentystom - "ta pasta jest najlepsza na świecie" - wg podejścia biznesowego powinni lansować styl "au naturell" najzdrowiej jest WOGÓLE nie myć zębów :)

hydra_pl szacun jak mawiają ziomale :) Byłaś PRAWIE grzeczna.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob sie 08, 2009 12:06

bloo pisze:Tak przy okazji: Wczoraj odwiedziłam, razem z tymczasową kotką, weterynarza w celu przeprowadzenia zabiegu sterylizacji na tejże kotce. Tuśka mruczała, była spokojna, chciała zwiedzać gabinet. Czy według Ciebie jest mądrym czy głupim kotem? (Ooo, wybacz mi niewiedzę! Mój prosty umysł nie ogarnia Twoich skomplikowanych wartości!)

Nie rozumiesz podstawowych spraw - jasne, że głupia. Przecież powinna się bronić przed sterylką, wybrać wolność i ukryć się w środowisku naturalnym (czyli np. w śmietniku). Piszę to z całą odpowiedzialnością jako głupia Duża piątki arcygłupich kotów.

.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 08, 2009 12:08

Agn pisze: Dobra, nie nadaję się do takich żarcików. Może dlatego, że moje wykształcenie nie pozwala mi posługiwać się opozycją 'natura-kultura'. a trzydzieści głupich kotów wymaga podcierania tyłka, podawania specjalistycznej karmy i leków, i czego tam jeszcze sobie równie głupia, jak koty pańcia, nie wymyśli.

Nie zaniżaj ilości głupoty - masz 31 głupich kotów.

.

vega013

Post » Sob sie 08, 2009 12:32

vega36 pisze:
bloo pisze:Tak przy okazji: Wczoraj odwiedziłam, razem z tymczasową kotką, weterynarza w celu przeprowadzenia zabiegu sterylizacji na tejże kotce. Tuśka mruczała, była spokojna, chciała zwiedzać gabinet. Czy według Ciebie jest mądrym czy głupim kotem? (Ooo, wybacz mi niewiedzę! Mój prosty umysł nie ogarnia Twoich skomplikowanych wartości!)

Nie rozumiesz podstawowych spraw - jasne, że głupia. Przecież powinna się bronić przed sterylką, wybrać wolność i ukryć się w środowisku naturalnym (czyli np. w śmietniku). (...)
.

.. następnie urodzić piątkę kociąt, te - jak dorosną następne i następne i następne. I ciekawe, czy nasz "ulubieniec" będzie miał ochotę coś z nimi zrobić? Czy będzie wolał znajdować je rozjechane przez samochody i zbierać żyletką, może zakopywać rozszarpane przez psy lub oblewane wapnem i innymi "rzeczami"?

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob sie 08, 2009 12:53

:lol: :lol: kurde nie potrzebie piwniczne kociaki odpchlałam.....
pewno lubiły jak łaziły po nich wielkie jak krokodyle pchły i chlały im krew.CHolerka pozbawiłam je przyjemnosci czochrania się ,...

mogłam zapytać je wczesniej.....
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob sie 08, 2009 13:20

Ja tu wrócę :twisted:
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Sob sie 08, 2009 13:27

cypisek pisze::lol: :lol: kurde nie potrzebie piwniczne kociaki odpchlałam.....
pewno lubiły jak łaziły po nich wielkie jak krokodyle pchły i chlały im krew.CHolerka pozbawiłam je przyjemnosci czochrania się ,...

Widzisz, jaka jesteś niedobra?

Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby zabierać kocięta z piwnic i ulic, odrobaczać je i leczyć? Potem robić coś jeszcze gorszego - szukać dla nich więzień z okratowanymi oknami!

.

vega013

Post » Sob sie 08, 2009 13:29

hydra_pl pisze:Ja tu wrócę :twisted:

Wracaj !!! I to jak najszybciej :lol:

vega013

Post » Sob sie 08, 2009 13:40

vega36 pisze:
hydra_pl pisze:Ja tu wrócę :twisted:

Wracaj !!! I to jak najszybciej :lol:

No przecie na ślub jadem dziś i na wesele.
Ale wrócę.... oj nie pozbędziecie się mnie łątwo...
A gdzie Overdrive - zero odwagi, tak liczyłam na dyskusję, a tu nic... brak jajec całkowity u tegoż pokolenia, echh...
Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pośpieszyć im z jakąkolwiek pomocą. Albert Schweitzer
Jeśli komuś zalegam z płatnością, bądź wysyłką proszę o pw.
Rózne różności.

hydra_pl

Od: Nie cze 08, 2008 8:16

Post » Sob sie 08, 2009 13:55

Ikotipies pisze:
Agn pisze:Może dlatego, że moje wykształcenie nie pozwala mi posługiwać się opozycją 'natura-kultura'.

Moje też nie.
Zawodowo przygotowywałam się do działania przeciwko "naturze".
Zastanawiałam się swoją drogą nad zależnością między tymi dwoma czynnikami (rodzajem wykształcenia a gotowością do bezrefleksyjnego posługiwania się wspomnianą opozycją :roll: ).

Jakie istnieją rodzaje wykształcenia? Jaka jest zależność między rodzajem wykształcenia a bezrefleksyjnością w ogóle?
Ostatnio edytowano Sob sie 08, 2009 13:57 przez PcimOlki, łącznie edytowano 1 raz

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Sob sie 08, 2009 13:55

Melduje się niedobra pańcia czterech głupich kotów :twisted:
Zwłaszcza te dwa młodsze jakieś wyjątkowo durne - w wieku prawie dwóch tygodni nic sobie nie potrafiły upolować i czekały na papu z butelki :roll:
A przecież od wieków wiadomo, że Kot się sam wyżywi :roll:

Niestety, znam w realu osobę, która sądzi, że środowisko naturalne kota to parking pod blokiem... Poza tym, dziewczyny, nie wiecie, co czynicie - kradniecie kocięta :!: :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob sie 08, 2009 13:57

vega36 pisze:Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby zabierać kocięta z piwnic i ulic, odrobaczać je i leczyć? Potem robić coś jeszcze gorszego - szukać dla nich więzień z okratowanymi oknami!

O tym właśnie pisałam wyżej - ZGROZA :twisted:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob sie 08, 2009 14:17

Greta_2006 pisze:A przecież od wieków wiadomo, że Kot się sam wyżywi :roll:

Znaczy - kot samożywny jest? :wink:

.

vega013

Post » Sob sie 08, 2009 14:27

Nic straconego.
Mogę Ci kilka nałapać i podesłać.
One szybko się mnożą :lol:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob sie 08, 2009 14:29

CoToMa pisze:

Nic straconego.
Mogę Ci kilka nałapać i podesłać.
One szybko się mnożą :lol:

Pchły?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]