~~~ Gruchający Żbiczek..pani umarła-grozi mu schron ! dt-ds

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2009 18:26 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Żbiczku, gdzie jest Twój dom??? :(

nawet nie wiem, co więcej napisać.... To taki kochany i wyjątkowy kot. Kot, który tak bardzo potrzebuje człowieka... :( :(

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto wrz 29, 2009 11:25 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Podniosę Żbiczka !

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto wrz 29, 2009 12:43 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Hopamy!!! Po dom!!!!

Dulencja

Post » Wto wrz 29, 2009 13:09 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

podniosę :ok:

Inuś

Od: Pt mar 06, 2009 13:30

Post » Wto wrz 29, 2009 17:36 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Może domek za szybko się poddał wiemy coś o tym bo mamy Dziadunia jak go mama teraz woła pieszczotliwie Duniu.Na chwilę obecną to naprawde super miziak do mamy przybiega i ona może zagłaskac go na smierć i tak mu mała.Niestety na początku nie było tak kolorowo był to kot widmo i przysłowiowy niszczyciel Tornado.Prawdę mówiąc z siostrą zwątpiliśmy czy kiedykolwiek to się zmieni my zwatpilismy ale nasza mamuśka nie i udało sie .Nigdy nie zadzwoniła do schroniska że kota oddaje ,jak mówiła nie po to przyjechał tyle kilometrów z Milanówka do Przemyśla ..Zresztą nasza mama jest w naszym stadzie przywódcą alfa i rezultaty sąa w pierwszy dzień gruchał dał sie pogłaskać a potem diabeł w niego wstąpił .Teraz to kot ideał .Czasem warto być upartym moja mamuśka mówi że kocha jego czarodziejskie zielone oczyska i nie oddała by je za skarby świata .Może w końcu Żbiczek natrafi na taką.Czasem odnoszę wrażenie że mama z Duniem rozmawiają ze sobą i co najsmieszniejsze oni się rozumieja tylko to już inna bajka.

brzeczek16900

Od: Śro wrz 02, 2009 8:37

Post » Wto wrz 29, 2009 19:06 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Tak samo jak mój Leon. W schronie arcyspokojny, arcygrzeczny kot. W domu szaleniec i niszczyciel. Wykonał kilka niezłych numerów niszczycielskich i naprawdę kilka razy miałam dość gada. Nigdy jednak tak na serio nie pomyślałam, żeby się poddać i Go oddać z powrotem. Po prostu pokochałam, takiego jakim jest. I choć psioczę na niego ile wlezie, jest jednym najfajniejszych i najkochańszych zwierzów, które miałam. A jego gadowatość czyni Go wyjątkowym.
Z moją Edulą na początku wojna, po trzech miesiącach śpią piętrowo na jednym fotelu i nie wyobrażają sobie życia bez siebie.

Domku, Żbiczek jest kotem wyjątkowym, jedynym w swoim rodzaju. Wszystko można znieść, wystarczy popatrzeć na kota i po prostu pokochać.

Dulencja

Post » Wto wrz 29, 2009 19:14 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

szczerze mówiąc to wydaje mi się, że tydzień to stanowczo za mało, żeby się kot oswoił.. :roll:

ja adoptowałam dwa klasyczne "wypłosze" :twisted: które strasznie się bały na początku, poza tym też czasem coś niszczyły lub "dziwnie" się zachowywały :twisted: Któryś - ten, który jest dłużej u mnie (od marca), na początku siedział przestraszony za szafą i bał się nas, a teraz to luzak i miziak jakich mało! nic się nie boi 8) , ale to przyszło z czasem, a Didusia, która jest u mnie od końca maja, też jeszcze czasami nie daje się pogłaskać, nawet mnie, choć jestem z nią najbardziej związana..ale ogólnie też jest ogromnie miziasta :D sama przychodzi na mizianki, kładzie się na mnie, domaga się miziania i chodzi za mną wszędzie ;) i przeważnie obydwa są grzeczne i bawią się ze sobą ;)

wydaje mi się, że po prostu niektóre koty, zwłaszcza te, które doświadczyły dużo złego od człowieka, potrzebują więcej czasu, żeby mu znów zaufać.. :roll: szkoda, że rodzina tak wcześnie się poddała..no ale trudno, może znajdzie cierpliwy domek.. trzymam kciuki! :ok:
Obrazek

Inuś

Post » Wto wrz 29, 2009 19:20 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Żbiku był w domu ponad miesiąc, podobno gryzł i drapał właścicieli...
Ale tam był dom z ogrodem, w schronie kociarnia i wybieg. W schronie z powrotem był sobą.

Pracuję nad koleżanką, właścicielka jej mieszkania wyraziła zgodę na Żbika. Mam nadzieję, że się uda. Sama zawinęłam się w paragraf na ten cel. Przyciągnę Ją do schronu, przecież w Żbiku nie sposób się nie zakochać.

Dulencja

Post » Wto wrz 29, 2009 19:22 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Rodzinka "walczyła" o Żbika naprawdę długo. Prawie dwa miesiące. Ale Żbiku cały czas stawał się coraz bardziej nieznośny... Byli naprawdę wyrozumiali. Może to nie był ten dom :|
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto wrz 29, 2009 19:30 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

no tak, dwa miesiące to jednak sporo.. :roll:
no ale cóż, oby się tym razem udało! :ok:

Inuś

Post » Wto wrz 29, 2009 19:32 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Żbiczku, gdzie jest Twój dom :roll:

Kto pokocha Żbika :roll:

Dulencja

Post » Wto wrz 29, 2009 19:46 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

jak tak teraz czytam wątek, to faktycznie nie jest nigdzie napisane, że Żbiczek był w domu tylko tydzień! :|
nie wiem, co mi się ubzdurało :oops:
więc w tym kontekście cały mój post jest bez sensu :roll: ech, przepraszam.. :oops:
ale przynajmniej chociaż podniosłam wątek :wink:
Obrazek

Inuś

Post » Wto wrz 29, 2009 21:16 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Zapraszamy na najnowszy film Żbika:

http://www.youtube.com/watch?v=3MvFjF-Dk34

Żbiku czeka na swojego człowieka. Wciąż czeka :(
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Śro wrz 30, 2009 17:32 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

8O 8O 8O Żbiczku, nikt do Ciebie nie zajrzał :( :( :(

Dulencja

Post » Śro wrz 30, 2009 17:57 Re: ~~~ Gruchający Żbiczek czyli kot idealny znowu szuka domu :(

Domkuuuuuu, hop, hop!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bossski Żbiku szuka domu na całe życie!!!!!

Żbiku :1luvu: :1luvu:

Dulencja

[poprzednia][następna]