kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 19, 2009 8:06

Minik pisze:a może np.: ubierzemy Łukasza w piekna koszulke na jakies zawody - z jakimś hasłem ? :)
dlaczego nie możemy pozyskac zamiast stracic?

Tak i może jeszcze ufundujmy w nagrodę jakieś stypendium?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 19, 2009 8:12

kropkaXL pisze:
Minik pisze:a może np.: ubierzemy Łukasza w piekna koszulke na jakies zawody - z jakimś hasłem ? :)
dlaczego nie możemy pozyskac zamiast stracic?

Tak i może jeszcze ufundujmy w nagrodę jakieś stypendium?

pomysł z koszulką na zawody z logo np. strazy dla zwierzat jest dobrym pomysłem, ale ja uważam że incjatywa powinna wyjśc od Łukasza, a on jak widze już sprawą sie nie interesuje.
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw mar 19, 2009 10:36

KOLNIAK-kimkolwiek jesteś-może "współtwórcą"tej aukcji-życzę Ci żeby z Twojego miasta wyprowadziły się wszystkie koty.Wtedy Twoje otoczenie będzie czyściutkie i nie zas....Normalnie-bajka.Ale pamiętasz bajkę o Popielu?Co by było,gdyby zamieniła się w rzeczywistość...Ogromne stada myszy i szczurów wychodzące z np.kanalizacjii...A wtedy co?KOTY-RATUNKU!Życzę Ci spełnienia marzeń...Pamiętaj tylko,że wrazie czego koty pomocy nie odmówią...Takie już są...
nesca

nescayork

Od: Nie kwi 13, 2008 23:03

Post » Czw mar 19, 2009 10:55

Widzę teraz doskonale, że takie akcje trzeba inaczej rozwiązywać.

Może lepiej byłoby, gdyby ktoś z nas zalicytował na tej aukcji, wpłacił trochę pieniędzy, a po odkryciu OSZUSTWA wystąpił na drogę sądową z powództwa cywilnego. Wtedy Łukasz poniósłby karę adekwatną w świetle prawa, a nie tylko w oczach kilku osób wiedzących o całej sprawie.
Przypomnę tylko, że za wyłudzenie grozi od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. Nawet jeśli sprawa zostanie oddalona to "syf" w papierach zostanie.
Bo jak widać - w małych miasteczkach tolerancja dla takich czynów kwitnie. W lesie sąsiadów moich rodziców miejscowi kradną drzewo - "bo nie mają czym palić w piecu". Widocznie to całkiem normalne.

Sprawa zakończyła się artykułem w gazecie, a mogła się zakończyć wyrokiem sądowym. Myślę, że Łukasz już tu nie wróci bo i tak pewnie czuje się niesprawiedliwie potraktowany. Biedny "sportowiec", ofiara miłośników zwierząt. Ręce opadają.
Dla mnie - koniec tematu.
Od dziś nie mam ani grama litości dla takich zachowań - niezależnie od wieku czy statusu społecznego sprawcy.
Jestem Wam, dziewczyny, bardzo wdzięczna, że nie zostawiłyście sprawy fałszywej aukcji, że zajęłyście się tym.

PS: Parę postów wcześniej napisałam: "znając podejście do zwierząt i mentalność niektórych ludzi, zwłaszcza w środowiskach małomiasteczkowych ("przecież to tylko kot") - ciekawe ile osób zrozumie sedno sprawy - wyłudzenie pieniędzy, a ile uzna, że przecież nic się nie stało"
Potwierdzenie tych słów mamy na forum, kilka postów wstecz.
Dziwne, że w tych "betonowych dżunglach" zwierzęta mają wyjątkowo dobrą opiekę. Ciekawe ile procent wiejskich kotów było kiedykolwiek u weterynarza, a ile z nich wciąż karmione jest tylko i wyłącznie mlekiem...

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw mar 19, 2009 11:29

Bryska4 pisze:Widzę teraz doskonale, że takie akcje trzeba inaczej rozwiązywać.

Może lepiej byłoby, gdyby ktoś z nas zalicytował na tej aukcji, wpłacił trochę pieniędzy, a po odkryciu OSZUSTWA wystąpił na drogę sądową z powództwa cywilnego. Wtedy Łukasz poniósłby karę adekwatną w świetle prawa, a nie tylko w oczach kilku osób wiedzących o całej sprawie.
Przypomnę tylko, że za wyłudzenie grozi od 6 miesięcy do 8 lat pozbawienia wolności. Nawet jeśli sprawa zostanie oddalona to "syf" w papierach zostanie.
Bo jak widać - w małych miasteczkach tolerancja dla takich czynów kwitnie. W lesie sąsiadów moich rodziców miejscowi kradną drzewo - "bo nie mają czym palić w piecu". Widocznie to całkiem normalne.

Sprawa zakończyła się artykułem w gazecie, a mogła się zakończyć wyrokiem sądowym. Myślę, że Łukasz już tu nie wróci bo i tak pewnie czuje się niesprawiedliwie potraktowany. Biedny "sportowiec", ofiara miłośników zwierząt. Ręce opadają.
Dla mnie - koniec tematu.
Od dziś nie mam ani grama litości dla takich zachowań - niezależnie od wieku czy statusu społecznego sprawcy.
Jestem Wam, dziewczyny, bardzo wdzięczna, że nie zostawiłyście sprawy fałszywej aukcji, że zajęłyście się tym.

PS: Parę postów wcześniej napisałam: "znając podejście do zwierząt i mentalność niektórych ludzi, zwłaszcza w środowiskach małomiasteczkowych ("przecież to tylko kot") - ciekawe ile osób zrozumie sedno sprawy - wyłudzenie pieniędzy, a ile uzna, że przecież nic się nie stało"
Potwierdzenie tych słów mamy na forum, kilka postów wstecz.
Dziwne, że w tych "betonowych dżunglach" zwierzęta mają wyjątkowo dobrą opiekę. Ciekawe ile procent wiejskich kotów było kiedykolwiek u weterynarza, a ile z nich wciąż karmione jest tylko i wyłącznie mlekiem...

Bardzo mądre i prawdziwe podsumowanie. Nic dodać :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw mar 19, 2009 12:59 Kolniak

Potępiam czyn Łukasza i zgadzam się że takie postępowanie powinno byc stłumione w zarodku, ale już dajcie spokój. Obok krzywdy zwierząt nigdy nie przechodzę obojętnie, od najmłodszych lat sciągałem na podwórko zabłąkane zwierzątka, ale ogarnia mnie wstręt przed ludzmi, którzy potrafią przetrzymywac kilkadziesiąt kotów zduszonych w domowych warunkach.

Kolniak

Od: Wto mar 17, 2009 23:09

Post » Czw mar 19, 2009 13:03

Proszę nie wiązac Mojej osoby z hańebną aukcją allegro, wypraszam sobie oszczerstwa w Moim kierunku.

Pozdrawiam wszystkich.

Kolniak

Post » Czw mar 19, 2009 13:05

Bronię chłopaka bo to tylko gówniarski wybryk jakich wiele.

Postawcie się w sytuacji kiedy to Wasze dziecko zadrze z prawem, a o to nie trudno gdy ma sie naście lat.

Kolniak

Post » Czw mar 19, 2009 13:19

Kolniak pisze:Bronię chłopaka bo to tylko gówniarski wybryk jakich wiele.

Postawcie się w sytuacji kiedy to Wasze dziecko zadrze z prawem, a o to nie trudno gdy ma sie naście lat.

i moim zdaniem "wybryk" ten został adekwatnie ukarany. gdybym była mściwa, zgłosiłabym sprawę do prokuratury. Nie zauważył Pan, że nikt ze zgromadzonych na tym temacie forum nie zgłosił sprawy na policję?? że szukaliśmy rozwiązania które spełniając swoją edukacyjną funkcję "kary" będzie także rozwiązaniem które nie przekreśli życiowych osiągnięć Łukasza?? zadałam sobie trud tłumaczenia Łukaszowi gdzie tak naprawdę jest to toksyczne jądro jego "wybryku", a nie jest łatwo wytłumaczyć cokolwiek nastolatkowi który uważa że krzywdzimy go bo tak naprawde nic nie zrobił. a czy Pan pofatygował sie i próbował porozmawiac z Łukaszem?? ach, jeszcze jedno, niech Pan teraz nie robi z siebie miłośnika zwierząt, bo juz Pan pokazał co o braciach naszych mniejszych myśli.
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Czw mar 19, 2009 13:30

ach, jeszcze jedno, niech Pan teraz nie robi z siebie miłośnika zwierząt, bo juz Pan pokazał co o braciach naszych mniejszych myśli.

Nie o Naszych mniejszych braciach mówiłem, tylko o ich włascicielach, którzy często nie potrafią dopilnowac i zabezpieczyc strefy zrzutu pozostałosci po czynnosci fizjologicznej Waszych małych przyjaciół czworonogów.

Kolniak

Post » Czw mar 19, 2009 13:48

i kolejny raz odnosi sie Pan do najmniej istotnej częsci mojej wypowiedzi ignorując meritum sprawy.
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Czw mar 19, 2009 13:55

to moze ma pan taki problem u siebie w miejscowosci
ja w swojej jakos nie zauwazylam zeby kocia fiziologie ktos za okno wyrzucal

JAK SIE W DOMU NAUCZYSZ TAK MASZ :!: :!: :!: :!:

pan sobie nie zyczy

MY SOBIE TEZ NIE ZYCZYMY RZUCANIA OSZCZERSTW NA OSOBY KTORE NIE POTRAFIA PRZEJSC OBOJETNIE KOLO BEZDOMNEGO CHOREGO ZWIERZA

PAMIETAJ ZE NA SZACUNEK PRACUJE SIE CALE ZYCIE :!: :!: :!:

zreszta najlepiej bedzie jak przestaniesz sie wpisywac
bo przez takie osoby jak ty ludziom robi sie niedobrze
i zaczynaja szczerze watpic w jaki kolwiek rozum inteligencje :!: :!: :!:
niechcesz sie dalej osmieszac i wyczytywac obelg to nie wypisu tutaj BZDUR :!: :!:
mam nadzieje ze to jest jasne

a i tak na marginesie dobrze ze pana G..o nie splywa do WISLY :!: :!: :!: :!:
moze ma pan sposob na to co robic z fekaliami :roll:
moze wszyscy na tym skorzystamy :!:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 19, 2009 14:23

poza tym mysle
ze ten pan
to obecnie jest juz
PERSONA NON GRATA
i nie ma co dalej z nim w dyskusje wchodzic (CHOC SIE KREW GORUJE)
bo wydaje mi sie ze ten pan tylko czeka az kogos z rownowagi wyprowadzi :?:

mentalnosc polakow jest bardzo przewidywalna :roll:

wiora

Post » Czw mar 19, 2009 14:54

Zwykle nie wypowiadam się w takich wątkach, bo nie chce mi się dyskutować na pewnym poziomie.

Ale tym razem nie zdzierżę:

Kolniak - nie miej przypadkiem poczucia, że na tym forum wszyscy są agresywni i niesympatyczni. Nie we wszystkim się z Tobą zgadzam, o wielu rzeczach można i warto podyskutować, być może zmieniłbyś podejście do niektórych zagadnień np. śledząc mój wątek, w którym organizuję pomoc dla licznych kotów bezdomnych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89129&highlight=
Ale o tym warto ROZMAWIAĆ. Jeśli masz ochotę - zapraszam do mojego wątku lub na PW, na pewno nie będę na Ciebie wrzeszczeć :)

wiora (i inne zapalczywe) - przeczytajcie uważnie wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=56150
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw mar 19, 2009 17:27

zdania na ten temat niestety nie zmienie

czy to zapalczwosc?zwal jak zwal
poki mam mzg w glowie to i do powiedzenia tez cos mam
nie uwazam zebym kogos obrazala stwierdzajac fakty :!:

kazdy ma prawo do swojego zdania prawda
ale jesli ktos bezczelnie probuje mi wmowic ze osoba opiekujaca sie kotami badz innymi bezdomnymi zwierzakami-dla ktorych mam wielkie serce po takich akcjach jak ta :!: :!: :!: :!:
-jes wirem i trzeba jej pomoc zorganizowac
to ja dziekuje

tu sie walczylo o sprawiedliwosc
nie o to zeby kogos obrazic
te osoby wypowiadajace sie w taki sposob jak ten pan
wedlug mnie TYMI WYPOWIEDZIAMI OBRAZILY SIE JUZ WYSTARCZAJACO :!: :!: :!:
dlatego mam to w nosie i mysle ze juz nie ma o czym rozmawiac

mam dosc sredniowiecznego zachowania w dwudziestym pierwszym wieku :!: :!: :!: :!:
i tarktowanie sie czlowieka - bog wie jak bardzo wazniej istoty we wszech swiecie
a jesli tak np uwazam tzn ze kogos obrazam?
hmmm
mozna by tak dlugo prawda....

=======================

Zamykam wątek na prośbę Autorki.
E.

wiora

[poprzednia]