Ważny artykuł - zbieramy podpisy.instrukcja s.10

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 23, 2009 22:14

brombula pisze: .. jak piszesz znajdownie się na tej liście jest czymś wyjątkowym, to z przykrością stwierdzam, że mało osób chciało znaleźć się w wyjątkowej sytuacji , jeżeli chodzi o ilość i jakość to chcesz powiedzieć ,że na liście znaleźli się tylko najbardziej wartościowi użytkownicy :?: :?: :?:

Nie, nie to miałam na myśli. Sama nie uważam się za najbardziej wartościową, wręcz przeciwnie, a podpis złożyłam.

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pt sty 23, 2009 23:15

Dziewczyny, mi się wydaje, że tu nie chodzi o ilość. Tylko o gest - i może o to, że ten nasz list spotka się z jakimś dalszym odzewem, czy to ze strony autora artykułu, czy to ze strony redakcji... Sama nie wiem - wyślemy, zobaczymy.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob sty 24, 2009 11:58

A też jak kościelny skopał psa w kościele i zapłakana dzieczyna pobiegła do księdza to usłyszała że to tylko pies albo jeszcze jedno - aby sie pozbyć kota to kościelny wlał smołe do jedzienei kotu SadSadSad
Nie tylko człowiek ma prawo do godnego życia !!!

Justa, mnie ksiądz sk*&^%$yn otruł mojego kota, jak miałam 9 czy 10 lat. Umarło wtedy jeszcze 6 z naszych dziesięciu podwórkowych kotów. Kazał rozłożyć trutki na trzy dni przed świętami... Kotek umarł w wigilię, mimo że rodzice wozili go na kroplówki. Do tej pory jak sobie o tym przypomnę to mnie krew zalewa.
Przepraszam za off topic.
Obrazek Obrazek

Lorimmel

Od: Nie wrz 07, 2008 22:17

Post » Sob sty 24, 2009 13:26

ksieza to zwykli ludzie i niestety tez sa wsrod nich tacy ktorzy nie powinni zostac ksiezmi.Moze ten artykul i ten list da im do myslenia
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon sty 26, 2009 1:20

Taki ważny i odważny artykuł, taki piękny list, a ja ten wątek dopiero wczoraj przyuważyłam - jakoś mi umknął (ja też jestem z tych, co do podklejonych niespecjalnie zaglądają) :oops: Bardzo sie cieszę, że zbieranie jednak trwa do końca stycznia, dzięki temu mogłam się dopisać :P
Obrazek ObrazekObrazek

Rózia

Od: Czw lis 13, 2008 12:02

Post » Pon sty 26, 2009 10:17

Rózia pisze:Taki ważny i odważny artykuł, taki piękny list, a ja ten wątek dopiero wczoraj przyuważyłam - jakoś mi umknął (ja też jestem z tych, co do podklejonych niespecjalnie zaglądają) :oops: Bardzo sie cieszę, że zbieranie jednak trwa do końca stycznia, dzięki temu mogłam się dopisać :P

To dobrze, że jednak nie skończyliśmy wcześniej :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pon sty 26, 2009 19:30

i ja się cieszę że jeszcze nie skończyliście zbierania podpisów bo zdążyłam się załapać, narazie wysłąłam do piotra maila i czekam na link :)
ObrazekObrazek

mika181

Od: Pt maja 09, 2008 8:59

Post » Wto sty 27, 2009 22:42

Mamy 187 wpisów:)
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto sty 27, 2009 23:29

Piotrze, jak się umówimy konkretnie z tym drukowaniem i wysyłaniem?
Napisz mi na PW :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Wto sty 27, 2009 23:54

Wiecie co? Ale to jest jednak dziwne, zgodnie z linijką na dole strony na forum jest obecnie: 192 użytkowników :: 69 Zarejestrowanych, 54 Ukrytych i 69 Gości.

Nawet odliczając tych gości to to są 123 osoby zarejestrowane. W Krakvecie przegrywamy (mamy jakieś żałosne 260 głosów razem z dogo) - głosować, kto zapomniał na p. Karinę!, podpisów nie mamy nawet 200.

Wychodzi mi, że równie dobrze możnaby miau przeczyścić, bo z tych zarejestrowanych 25231 przynajmniej 24000 jedynie zabierają miejsce.

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Śro sty 28, 2009 12:14

Usagi, to nie tak - to prawda, że większość zarejestrowanych weszła raz i więcej się nie pojawia, ale też są wśród tych pozornie "martwych dusz" tacy, którzy wchodzą wyłącznie poczytać - nawet niekoniecznie się logując. Ile razy było tak, że ktoś w pierwszym swoim poście pisze: "To mój pierwszy post, chociaż podczytuję forum już od roku (półtora roku, trzech miesięcy itp.)..." Przychodzi czasem moment, kiedy już nie można tylko śledzić, trzeba się włączyć. Dlatego chyba nie "pieli" się bezpostowych, tkwiących w bazie od lat - bo nigdy nie wiadomo :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Śro sty 28, 2009 12:46

Właśnie!
Poza tym to nie jest forum tylko dla aktywistów.
Ktoś się zaloguje, bo ma problem: forum pomoże problem rozwiązać. Potem ta osoba wejdzie na forum za dwa lata, bo ma następny problem. I forum znowu pomoże. Bo jesteśmy nie także od tego, żeby doradzać i to jest jedna z ważniejszych funkcji tego forum.
To, że forum nie ma wakacji pozwala czasem uratować życie kota: pamiętam taki pomocowy wątek z zeszłego Bożego Narodzenia, kiedy wspólnie pomagaliśmy chłopakowi z chorym kotem gdzieś na wsi, bez dostępu do weta. Ten chłopak może wejść na forum za jakiś czas znowu o coś zapytać. Nie mamy prawa likwidować mu konta.

Nie wszyscy mają czas i ochotę się rozpisywać, co nie czyni z nich gorszych właścicieli. A my mamy być też od tego, by służyć radą i wiedzą.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro sty 28, 2009 13:38

PumaIM pisze:Usagi, to nie tak - to prawda, że większość zarejestrowanych weszła raz i więcej się nie pojawia, ale też są wśród tych pozornie "martwych dusz" tacy, którzy wchodzą wyłącznie poczytać - nawet niekoniecznie się logując. Ile razy było tak, że ktoś w pierwszym swoim poście pisze: "To mój pierwszy post, chociaż podczytuję forum już od roku (półtora roku, trzech miesięcy itp.)..." Przychodzi czasem moment, kiedy już nie można tylko śledzić, trzeba się włączyć. Dlatego chyba nie "pieli" się bezpostowych, tkwiących w bazie od lat - bo nigdy nie wiadomo :wink:

Anuk pisze:Właśnie!
Poza tym to nie jest forum tylko dla aktywistów.
Ktoś się zaloguje, bo ma problem: forum pomoże problem rozwiązać. Potem ta osoba wejdzie na forum za dwa lata, bo ma następny problem. I forum znowu pomoże. Bo jesteśmy nie także od tego, żeby doradzać i to jest jedna z ważniejszych funkcji tego forum.
To, że forum nie ma wakacji pozwala czasem uratować życie kota: pamiętam taki pomocowy wątek z zeszłego Bożego Narodzenia, kiedy wspólnie pomagaliśmy chłopakowi z chorym kotem gdzieś na wsi, bez dostępu do weta. Ten chłopak może wejść na forum za jakiś czas znowu o coś zapytać. Nie mamy prawa likwidować mu konta.

Nie wszyscy mają czas i ochotę się rozpisywać, co nie czyni z nich gorszych właścicieli. A my mamy być też od tego, by służyć radą i wiedzą.

Źle mnie zrozumiałyście - po prostu wyraziłam zdziwnie, że tak mało osób wogóle się zainteresowało tą akcją. Co chwila czytam: coś trzeba robić, żeby zwierzakom pomagać, trzeba zbierać podpisy, trzeba nagłośnić problem! Właśnie dziś znów na forum hodowców leci dyskusja, że czemu oni nic nie robią, aby zmienić sytuację zwierząt. Ale jak widać po tym wątku tak naprawdę wiele osób nawet nie pokusiło się, żeby poświęcić dwie minuty i się dopisać.
To strasznie przykre.

Usagi_pl

Post » Śro sty 28, 2009 14:10

Wiesz, to jest jednak delikatna kwestia - religijna. Ja sama mam mnóstwo wątpliwości na tym tle, potrzebuję je wyrazić. Ale jest wiele osób, które tematów religijnych unikają z różnych powodów - i myślę, że trzeba to też uszanować.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Śro sty 28, 2009 15:28

Anuk pisze:Wiesz, to jest jednak delikatna kwestia - religijna. Ja sama mam mnóstwo wątpliwości na tym tle, potrzebuję je wyrazić. Ale jest wiele osób, które tematów religijnych unikają z różnych powodów - i myślę, że trzeba to też uszanować.

Widzisz, ja jestem ateistką. Generalnie nie wierzę. Kiedyś mogłabym powiedzieć, że wierzę w ludzi. A dziś jedynie mogę powiedzieć, że "straciłam wiarę". Dla mnie ten list nie jest religijny - jest wołaniem o pomoc zwierzętom, wołaniem o to, żeby ludzie też zobaczyli w nich czujące istoty. Wyrazem utraty wiary w dobro i człowieka właśnie.
Jest błaganiem o nadzieję. O to, co już jest na miau. To kolejna szansa, żeby pokazać, że osób, którym dobro zwierząt nie jest obojętne jest wiele. Że nie trzeba walczyć samemu.
Owszem, list ma formę kazania i wyznania - ale to jedynie forma literacka, to jakby nie omawiać "Dziadów" Mickiewicza, bo jest tam o diable. I wysłanie listu, w którym jest opisane, co robi miau, nie ma z religią nic wspólnego.
I ja bym tu na religijność nie stawiała, prędzej na strach przed oficjalną deklaracją: czytałam, popieram, pomagam. Smutne.

Usagi_pl

[poprzednia][następna]