CHORA KOTKA UCIEKłA ok. Klifa. Nadal szukamy Fuksi!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 30, 2007 21:36

Waldemar, masz rację ale też trzeba wziąć pod uwagę, że Fuksia może byc juz zupełnie gdzieindziej

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob cze 30, 2007 21:39

wibryska pisze:Jana - proszę zmień tytuł wątku - Fuksia jest teraz przecież w Warszawie.
I uaktualnij też pierwszy post - napisz proszę co się stało, że kicia jest chora i z kim się trzeba kontaktować gdyby ktoś coś wiedział albo chciał pomóc w poszukiwaniach albo w plakatowaniu.
Dobrze by było gdyby ktoś mógł zrobić bannerek ze zdjęciem Fuksii z prośbą o pomoc w poszukiwaniach.
Najważniejsze, żeby zajrzało tu jak najwięcej osób z Warszawy.
myślę, że warto zapytać taksówkarzy jak sugerowała sibia

też bardzo martwię się o kicię, wierzę, że uda wam się ją szybko odnaleźć

Znakomite spostrzeżenia i wskazówki. Dziękujemy Ci Wibrysko. Tym sposobem może więcej ludzi włączy się w poszukiwania. Jana prosimy o pomoc dla chorej koteczki z Gdańska.
Właśnie myślałem o Straży dla Zwierząt. W Warszawie działają chyba bardzo sensownie. Wydaje mi się jednak, że ich głównym zadaniem jest reakcja, we współpracy z innymi organami porządku publicznego, na przejawy okrucieństwa i przemocy wobec zwierząt domowych i gospodarskich, czyli mających własciciela.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Sob cze 30, 2007 21:49

xandra pisze:nie moge pomoc szukaniem bo choruje, ale doloze kilka złotych do nagrody za kicię - niewiele, bo obecnie bez pracy jestem, ale zawsze cos
biedna mała :(

Xandra dziękujemy z Gdańska za pomoc.
Prośba do Dzidzi z Gdańska. Zapłać proszę w poniedziałek brakujące 35 zł. lekarce z przychodni na oś. Młodych, która badała kocią rodzinkę i Małgorzacie, która wyłożyła z własnych pieniędzy na lekarstwa dla całej trójki. Dziękuję.
Wibrysko. Może ludzie z Łodzi włączą się w poszukiwania. Odległość do Warszawy nie jest wielka.
Pisałem już wcześniej w tym wątku. Mogę pomóc bezpośrednio 03 lipca /wtorek/ po godz.20. Ustalcie w Warszawie, czy będę przydatny i co mogę zrobić w tym czasie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob cze 30, 2007 21:56

Tweety pisze:Waldemar, masz rację ale też trzeba wziąć pod uwagę, że Fuksia może byc juz zupełnie gdzieindziej

Kotek na obcym terytorium w krótkim czasie daleko nie będzie uciekał. Raczej zaszyje się w osobne miejsce. Po trudnym do sprecyzowanie czasie, indywidualnym dla poszczególnego osobnika, zacznie opuszczać kryjówkę i powoli eksplorować nowe otoczenie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob cze 30, 2007 21:57

Każdy pomysł jest wart uwagi. A na forum chyba działamy telepatycznie, bo ja też pomyślałam o Straży dla Zwierząt. Czy ktoś z Warszawy mógłby się podjąć tego i poprosić ich o pomoc , pliss...

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Sob cze 30, 2007 22:01

Waldemar pisze: Po trudnym do sprecyzowanie czasie, indywidualnym dla poszczególnego osobnika, zacznie opuszczać kryjówkę i powoli eksplorować nowe otoczenie.

Stawiam na 3 dni , po tym czasie czyli poniedziałek-wtorek jest szansa, że może pojawi się w miejscu, gdzie karmicielki karmią swoich podopiecznych.

Mayo

Post » Sob cze 30, 2007 22:13

Mayo pisze:
Waldemar pisze: Po trudnym do sprecyzowanie czasie, indywidualnym dla poszczególnego osobnika, zacznie opuszczać kryjówkę i powoli eksplorować nowe otoczenie.

Stawiam na 3 dni , po tym czasie czyli poniedziałek-wtorek jest szansa, że może pojawi się w miejscu, gdzie karmicielki karmią swoich podopiecznych.

Po wysłaniu tego postu własnie miałem podobną myśl. Pragnienie i głód będą naszym sprzymierzeńcem. I jeszcze coś mniej uchwytnego, co zmusza nas do komunikowania sie pomiędzy sobą i próby przekroczenia naszych granic i szukania.....Zwierzęta odczuwają to jeszcze bardziej niż ludzie. Pomóżcie, proszę, w szukaniu naszej chorej kotki.
Warszawa, halo Warszawa.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob cze 30, 2007 22:17

Mayo pisze:Każdy pomysł jest wart uwagi. A na forum chyba działamy telepatycznie, bo ja też pomyślałam o Straży dla Zwierząt. Czy ktoś z Warszawy mógłby się podjąć tego i poprosić ich o pomoc , pliss...

Dołączam sie do prośby Mayo: "każdy pomysł jest wart uwagi". Choćby nie został wykonany.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob cze 30, 2007 22:19

8O 8O
Trzymam kciuki,aby udało się koteczkę odnależć. :ok: :ok:

Chyba jednak to imię nie przyniosło jej szczęścia.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob cze 30, 2007 22:23

Waldemar pisze:
xandra pisze:nie moge pomoc szukaniem bo choruje, ale doloze kilka złotych do nagrody za kicię - niewiele, bo obecnie bez pracy jestem, ale zawsze cos
biedna mała :(

Xandra dziękujemy z Gdańska za pomoc.
Prośba do Dzidzi z Gdańska. Zapłać proszę w poniedziałek brakujące 35 zł. lekarce z przychodni na oś. Młodych, która badała kocią rodzinkę i Małgorzacie, która wyłożyła z własnych pieniędzy na lekarstwa dla całej trójki. Dziękuję.
Wibrysko. Może ludzie z Łodzi włączą się w poszukiwania. Odległość do Warszawy nie jest wielka.
Pisałem już wcześniej w tym wątku. Mogę pomóc bezpośrednio 03 lipca /wtorek/ po godz.20. Ustalcie w Warszawie, czy będę przydatny i co mogę zrobić w tym czasie.

Waldemar na konto Malgosi mialy wplynąć pieniazki od Maury, jak bedzie wiadomo ile brakuje to moze wplace ale pod warunkiem ze bede miala w danej chwili kase. Co do lekarstw to Malgosia stwierdzila, ze zosstala u niej karma, ktorą kupilam dla kici i ona juz nie chce pieniazkow za lekarstwa.
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Sob cze 30, 2007 22:32

[quote="kotika"]8O 8O

Chyba jednak to imię nie przyniosło jej szczęścia.[/quote

Dopiero przyniesie. Na Fuksiarę czeka przecież juz stały domek w Gdańsku.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob cze 30, 2007 22:56

kotika pisze:8O 8O

Chyba jednak to imię nie przyniosło jej szczęścia.

To ja jej dałam tak na imię.
I mam nadzieję, że pomimo trudności imię jej szczęście przyniesie.
Mocno zaciskam kciuki!
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Sob cze 30, 2007 23:51

Ciągle się tak dopytuję, ale nie mogę doczytać czy jutro (ups, dzisiaj ) ktoś będzie próbował szukać kici czy tylko czekamy...?

Mayo

Post » Nie lip 01, 2007 0:16

Strazy dla zwierzat warszawskiej o pomoc prosic nie bede wybaczcie.
W pn postaram sie dodzwonic (hehe) do eko-patrolu, niech powiedza jak to mozna rozwiazac.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Nie lip 01, 2007 7:00

Trzymam kciuki! Bardzo mocno.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]