Ks. Twardowski nie zyje pozostały koty!!! maja domki!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 02, 2006 12:36

Uprzejmie donosze, ze już wszystkie koty mają imiona - jako ostatni dostał swoje imię kot spod Płońska, nazywa sie Habit :wink: Jemu ciężko idzie obłaskawianie, ale robi postępy nieustająco. Można powiedzieć, że wszystkie koty zapoznały sie z kuweta i jednym idzie juz całkiem dobrze, inne maja jeszcze troche zastrzeżeń ale ogólnie nie jest źle.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw mar 02, 2006 12:50

HABIT - cudne!!!!

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw mar 02, 2006 20:51 W imieniu kota Habita

Witam wszystkich. Dopiero teraz dostałem Wasz adres. Kot Habit ma się dobrze. Zmienił miejsce swojego pobytu i teraz zamieszkuje pod brodzikiem w łazience. Czasami sprawdza otoczenie w dzień ale szczególną aktywność wykazuje w nocy. Jedną z pierwszych rzeczy którą zrobił to zjadł papirus (roślinkę). Psy są nim zainteresowane ale czekają na jakiś pierwszy ruch z jego strony. Próba integracji z Kometą wypadła blado. Kometa wprowadziła w naszym domu kult jednostki i potrafi to skutecznie wyegzekwować. Sokrates stara się nie widzieć swojego rywala. Habit stara się załatwiać swoje sprawy do kuwety ale nie zawsze to mu się udaje. Trudno. Jeszcze nie wychodzi na dwór, poczekamy aż przestanie uciekać przed nami w jakieś zakamarki. Jeszcze trochę. Metoda na smakołyki powinna przynieść już niedługo jakieś pozytywne efekty. Pozdrawiam forumowiczów. CDN
Cezar

cezar

Od: Czw mar 02, 2006 16:29

Post » Czw mar 02, 2006 21:42

Cezar, witaj :)
Obrazek

Ska

Od: Sob lut 28, 2004 20:40

Post » Pt mar 03, 2006 0:16

Zdjęcie Habita dostarczę jak tylko będzie poruszał się wolniej od migawki w aparacie. Moja żona twierdzi, że pierwszym domownikiem, który zaprzyjaźni się z kotem będzie nasza suka Masza (terier szkocki). Jest bardzo zainteresowana nowym mieszkańcem i odpowiednio przeszkolona przez Kometę w postępowaniu z kotami. Młodsza suczka (też terier szkocki) po pierwszym "opluciu" omija miejsca ew. pojawiania się kota. Ciekawe jest to, że w nocy Habit wędruje po całym domu i wcale się nie boi. Regularnie pożywia się papirusem (to jest ukochany kwiat mojej żony, wychodowany z wielkim trudem), całkiem blisko podchodzi do nas i nawet się bawi. Ostatnio zabawiał się sznurkiem od rolety tak dyskretnie, że wszyscy się pobudzili (to było ok. 2.00 w nocy). Poprostu "cichy" nocny łowca. Pozdrawiam.
PS.
Imię HABIT wymyśliło któreś z moich dzieci. Chyba do tego kota pasuje?
Cezar

cezar

Post » Pt mar 03, 2006 8:08

Imie Habit pasuje idealnie :)
Kot je papirusa, bo jest zaklaczony, czy nie wymiotuje nim pozniej?
Proponuje papirusa zamknac w pomieszczeniu niedostepnym dla kota (jesli zona chce go uratowac przed zjedzeniem), zasiac kotu owies w doniczke, potem jak bedzie wychodzil, pewnie problem zniknie, bo bedzie jadl trawe na dworzu:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt mar 03, 2006 8:18

Witaj cezar! Cieszę się, ze do nas dołączyłeś, dzięki za wiadomości. Imię Habit jest znakomicie dobrane do kota. Współczuję żonie z powodu papirusa - to był kiedys też mój ulubiony kwiatek doniczkowy. Niestety jest on także ulubionym przysmakiem kotów :wink:
Obrazek

Amica

Post » Pt mar 03, 2006 8:41

czesc cezar :D

aaaaa milus zapolowal dzis w nocy na moja stope jak spalam!!!! jak mi wbil pazuru to myslalam ze z lozka spadne :ryk:

Beatrice

Od: Pon sty 30, 2006 12:01

Post » Pt mar 03, 2006 10:10

Witaj Cezar.
Wiem, że Habit będzie szczęśliwy w Twoim domu, pełnym zwierząt i milości.
Na zdjęcia i kolejne relacje czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam serdecznie.

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt mar 03, 2006 10:51

Chciałem ogłosić swoją pomyłkę. Kot Habit wyszedł z łazienki i spotkał się nosek w nosek z Sokratesem. Podobno było fajnie. To są relacje telefoniczne od mojej żony. Dziękuję wszystkim za pozdrowienia. Przekażę je Habitowi.
Cezar

cezar

Post » Wto mar 07, 2006 10:23

A to zdjęcie Habita w domu cezara i TŻ-tki:
Obrazek
Cieszę się, że kot nareszcie postanowił pokazać się światu :wink:
Obrazek

Amica

Post » Pon kwi 10, 2006 7:45

W ostatnim numerze pisma KOT jest ciąg dalszy historii siedmiu kotów z klasztoru. Niestety nie ma wszystkich zdjęć - nie spełniały wymogów technicznych. Reasumując - wszystkie koty mają sie dobrze, uznały swoje nowe domy za własne. Habit zaczął już wychodzić na dwór i spędzil pierwszą noc w .... stodole. Byłam z wizytą w domu myszy70 - widziałam Sfinkasa i Piękną siedzące na najwyższym stopniu drabiny. Sfinks zachowuje się swobodnie przy domownikach - boi się obcych, Piękna jest nadal bardzo nieufna.
Obrazek

Amica

Post » Pon sty 08, 2007 10:43

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=54418
Pod tym linkiem jest dalszy ciąg hostori, tragiczny niestety w przypadku Sfinksa i Pięknej - oba niespodziewanie straciły dom i bardzo potrzebują pomocy.
Obrazek

Amica

Post » Pt maja 08, 2009 23:23

Cezar, Habitowi najlepiej posadzić w doniczce perz, najzwyklejszy perz z trawnika - to lekarstwo, które kot doceni i zapomni o papirusie.
Ja swoim i taty kotom cały rok zapewniam w domu świeże "sadzonki" perzu i chętnie z tego korzystają (i b. potrzebują ).
Imię Habit b. mi sie podoba.

Alazosia

Od: Sob maja 10, 2008 21:08

[poprzednia]