Kajtek Kostek i Puma, Amber odszedł

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 05, 2007 19:17

co mu smakuje w tych reklamówkach :roll: 8O 8O

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lip 06, 2007 22:51

Śliczne masz koty. Amberek podobny do mojej Sabci, ale jeaśniejszy i ma pyszczek bardziej wydłużony. Sabcia ma czarne pończoszki i ogonek- dziewczynce wypada przecież chodzić w pończoszkach. :)

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon lip 09, 2007 10:30

U nas wesoło, koty bawia się, biegają. Kola ma ładniejsze dziąsła, ale dalej jest taka jakas wycofana, ma momenty, że bryka ze wszystkimi, ale najczęściej zaszywa sie na półkach w kuchni. Ona chyba nie lubi duzego tłoku. Jak jej sie uda dopchac to uwielbia leżeć sobie w nakaloryferowym hamaczku:
http://img184.imageshack.us/img184/9651/colamj1.jpg

A chłopaki, jak to chłopaki - łobuzują i bawia się. Cięzko ich złapać w kadr, naczęściej na zdjęciach widac koniec ogona. Tyle udało mi sie złapać:
http://img526.imageshack.us/img526/7560 ... angmu8.jpg

Z adopcjami nadal nic, wprawdzie zgłosił sie jeden domek chetny na Yanga ale zupełnie nieodpowiedzialny więc zrezygnowałysmy.
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Wto lip 10, 2007 13:58

I jeszcze jedno zdjęcie - Amber komputerowy

http://img341.imageshack.us/img341/2170/tibiapwnsc6.jpg
Obrazek

Irma

Post » Wto lip 17, 2007 7:02

Ostatnio moje koty dają mi popalic :( W dalszym ciągu leczymy Kolcie z zapalenia dziąseł, a teraz Kajtek dostał znowu ataku astmy. Oj było ciężko, po pierwszym podaniu sterydu poprawa była po trzech godzinach, ustepowało powolutku, niestety na drugi dzień znowu zaczął kaszleć i byłam zmuszona podac mu kolejna dawke sterydu. Juz jest dobrze ale napedził mi strachu.
Amberka trzeba pilnowac jak policjant bo ostatnio przejawia wzmożone zainteresowanie wszelkiego rodzaju foliami, może byc reklamówka, może nawet gruby worek na smieci. Psikam worki na smieci nielubianymi perfumami to daje im spokój :D
Kupiłam nową karme bozita - dla moich kotów przebój, chca się za tym zabić :D Michy wylizane do czysta i chóralny miauk: daj jeszcze. Suche tez niczego sobie. Ostanio sie nie wysypiam bo moje kotuchy przesypiaja upał w dzien, za to w nocy daja popisy, najgorszy jest tymczas Yang, razem z Amberem szaleją zmiatając wszystko na swej drodze - mam podrapane nogi bo nie zważaja na spiacą panią :roll: Kolcia trzyma sie raczej z boku, za to Kajtek czesto przyłącza się do zabawy :D
Obrazek

Irma

Post » Pt lip 20, 2007 10:56

Kajtek juz doszedł do siebie, Kolcia tez lepiej. Dzisiaj Kajtek spał z przytulonym do niego Yangiem - piekny widok :D Bawią się też wszystkie razem - cała czwórka. Jezeli chodzi o jedzenie to nic tak nie poprawia apetytu jak zdrowa konkurencja :D Kiedys marudziły przy leonardzie puszkowym, zostawiały niedojedzone. Teraz michy wylizane do czysta, nikt nie grymasi, nie marudzi, wręcz przeciwnie głosno domagaja sie dokładki. A niedobra pani im odmawia bo brzuszyska rosna :oops:
Obrazek

Irma

Post » Czw lip 26, 2007 8:58

Nikt chyba tu nie zaglada. Ale co tam.
Teraz odrobaczamy towarzystwo bo okazało sie, że tymczasowy Yang ma tasiemca więc meczymy tabletkami całe stadko. Podajemy aniprazol przez trzy dni i po dwóch tygodniach jeszcze raz. Mam nadzieje, że wytłuczemy dranstwo.
A teraz kilka nowych fotek, prawie na każdym jest Yang :D

Amber:
Obrazek Obrazek Obrazek

Kajtek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Kolcia jedzaca wspólnie z Yangiem:
Obrazek
Obrazek

Irma

Post » Nie sie 12, 2007 19:23

Ja zagladam. Mam kupe radosci kiedy moge cos nowego przeczytac o Amberku i do tego zobaczyc jakas fotke ;)

radzio222

Od: Pt lip 30, 2004 19:49

Post » Wto sie 21, 2007 11:19

Porobie nowe fotki - obiecuję.
U nas juz po urlopie. Kociaste zdrowe i wesołe. Bawia sie wszystkie razem, porządku pilnuje Kolcia :D Uczestniczy w zabawach ale od czasu do czasu musi pokazać chłopakom, że to ona tu rzadzi :twisted:
Amberkowi ostatnio apetyt bardzo dopisuje to chyba wpływ tymczasowego Yanga bo nagle wszystkie koty zjadaja wszystko szybciutko z misek. Najbardziej lubią wołowinkę :D
Amber został juz całkowicie zaakceptowany przez reszte kotów, widać, że sie kochają :D najczęściej śpi z Yangiem ale zdarza się mu z Kolcia i Kajtkiem. Oczywiście w nocy śpi ze mna w łóżku, jak jest chłodno to wpycha sie pod kołdrę, w ciepłe dni na kołdrze. Jest cudownym i kochanym kotem :D
Obrazek

Irma

Post » Wto sie 21, 2007 16:47

Amberek:

Obrazek Obrazek

Kolcia
Obrazek

Kajtek śpiacy z Yangiem:
Obrazek
Obrazek

Irma

Post » Wto sie 21, 2007 18:46

sliczne zdjecia :D
a najpiekniejsze to ostatnie :lol: :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto sie 21, 2007 19:39

piękne zdjęcia pięknych kotków :D

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro wrz 12, 2007 8:49

Dawno nie pisałam :oops:
Koty wesolutkie, zdrowiutkie, bawia się wszystkie razem :D
Amberek wczoraj miał lekkie rozwolnienie ale po kilkukrotnym podaniu siemienia wszystko wróciło do normy.
Kocurki toczą nieustanne walki i boje, oczywiście w ramach zabawy chociaz czasami można zaobserwować i ostrzejsze zachowania w celu ustalenia hierarchii. Bałam się ostatnio o Kajtka bo Yang z Amberem go bardzo gonili i tłukli, a Kajtuś jest taki strachliwy i biedak tylko uciekał. Ale w koińcu postawił się Amberowi i ten ostatni skapitulował, a wczoraj złapał łobuza Yanga za kark i też mu pokazał kto tu tak naprawdę jest ważniejszy w stadzie :D Mój dzielny, dobry wujek Kajtek 8)
Obrazek

Irma

Post » Wto wrz 25, 2007 13:17

Obrazek

Irma

Post » Sob wrz 29, 2007 10:01

Yanguś pojechał do swojego domku do Nowej Huty.
Amberek troche tęskni. Ale pociesza sie gonieniem Kajtka. Trochę jest gonitw bo chyba na nowo musza ustalić hierarchię w grupie.
Kolcia sie ożywiła i od rana brykaja z Kajtkiem, były juz też zapasy w parterze :D
A Amber nauczył sie pieknie aportować zabawki 8) Bardzo lubi sie bawić ze swoim ukochanym panem czyli moim synem :D i głosno dopomina się o zabawę. Zreszta kocha mojego syna bardzo, obejmuje go za szyje łapkami, tuli sie do niego i mruczy jak traktor. Mnie jeszcze ten zaszczyt nie spotkał, owszem daje sie miziać ale brzuchola daje sporadycznie i nie na długo, na rekach u mnie tez jeszcze nie bardzo chce być.
Obrazek

Irma

[poprzednia][następna]