SCHRONISKO ŁÓDŹ- zmiany w adresie strony www (do banera)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 15, 2005 7:13 kot

Kicia noc pzrebyla spokojnie
nikt nie jest nia zainteresowany :D
siedzi sobie w budce na drapaku i daje sie bez problemu glaskac

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Czw wrz 15, 2005 12:17 Re: kot

pini1 pisze: siedzi sobie w budce na drapaku i daje sie bez problemu glaskac

8O 8O 8O No ja tego kota nie poznaje...... moze ci innego dali, tylko przemalowanego? :twisted:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Czw wrz 15, 2005 21:45 kot

kotka ma juz zdjeta obrozke
daje sie miziac , nie boi sie wcale je i zalatwia sie do kuwety
serduszko bije szybko jestesmy na dobrej drodze :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Czw wrz 15, 2005 23:59 Re: kot

pini1 pisze:kotka ma juz zdjeta obrozke
daje sie miziac , nie boi sie wcale je i zalatwia sie do kuwety
serduszko bije szybko jestesmy na dobrej drodze :D

pini, trudno mi uwierzyc, ze to ten sam kot, ktorego znalam ze schroniska 8O To jest cudowna przemiana :D
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt wrz 16, 2005 10:14

Weszłam na stronę łódzkiego schroniska. Nareszcie jest trochę zdjęć psów i kotów. Ale opisy 8O makabra :x
http://schronisko.doskomp.lodz.pl/zwierzeta.php
Jak można napisać, w opisie psa do adopcji,że jest agresywny? To jaką on ma szansę na dom? Jeśli jest rzeczywiście agresywny, to chyba trzeba go uśpić, prawda? A jeśłi nie jest, to po co cos takiego pisać?

Albo że pies jest na podwórko 8O To co, do domu się nie nadaje? Na jakiej podstawie to stwierdzono?

Nie mówiąc o tym, że kicia ma opisie, że brudzi. No po prostu extra. Na pewno tłumy będą chciały ją adoptować.
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pt wrz 16, 2005 10:32

saskia pisze:Weszłam na stronę łódzkiego schroniska. Nareszcie jest trochę zdjęć psów i kotów. Ale opisy 8O makabra :x
Jak można napisać, w opisie psa do adopcji,że jest agresywny? To jaką on ma szansę na dom? Jeśli jest rzeczywiście agresywny, to chyba trzeba go uśpić, prawda? A jeśłi nie jest, to po co cos takiego pisać?

Albo że pies jest na podwórko 8O To co, do domu się nie nadaje? Na jakiej podstawie to stwierdzono?

Nie mówiąc o tym, że kicia ma opisie, że brudzi. No po prostu extra. Na pewno tłumy będą chciały ją adoptować.

kto wogóle prowadzi ta stronę? 8O
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt wrz 16, 2005 10:42

Boszzz opisy są, co najmniej głupie, jak można wypisywać takie rzeczy. 8O
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt wrz 16, 2005 13:47

Magda, schronisko oczywiście. Mają tam jednego informatyka. Opisy pewnie są wetów. A szczególnie jednej wetki, chyba rozpoznaję ten styl :?

A tak na marginiesie :arrow: http://schronisko.doskomp.lodz.pl/zwierzeta.php?zid=86

piękny kocur, prawda? Ma niezwykłe oczy...
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Pt wrz 16, 2005 13:50

ale w ogóle jak to brzmi: " Sprzedaż bezdomnych zwierząt" koszmar jakiś... :?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt wrz 16, 2005 14:02

saskia pisze:Weszłam na stronę łódzkiego schroniska. Nareszcie jest trochę zdjęć psów i kotów.

tez obserwuje ta strone..... od prawie roku walczylam o baze danych zwierzat i NARESZCIE to rusza :D
Jeszcze skopane jest zgubiono/znaleziono, bo ta baza powinna byc jawna :roll:

Ale opisy 8O makabra :x

tia....... oferowalam nasze zdjecia i nasze opisy, ale wcisne im je sila dopiero, jak zaktualizuje. Wymusze wrecz umieszczenie ich na tej stronie.
Generalnie chetnie bym sama zajela sie tym dzialem, gdybym mogla byc tam tak czesto jakbym chciala :roll:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt wrz 16, 2005 14:19

az zadzwonilam do nich..... podobniez wszystko jest w fazie testow i dopiero od 2 dni zaczynaja wprowadzac zwierzeta. Przekazalam im wasze uwagi, wlasnie trwa narada na ten temat.....
mialam tel ze schroniska. Zaproponowalam, ze my/ja bedziemy ta baze (kotow tylko) robic, bo oni to robia strasznie bezdusznie. Chodzi o wprowadzenie tych kotow, ktore znamy, a ew. usuwaniem sprzedanych, dodaniem nowych, oni sie zajma niezaleznie. My bedziemy tylko poszerzac/zmieniac opisy, gdy kota osobiscie poznamy. Dyrektor byl zachwycony pomyslem 8O
Sama tego nie uciagne, z wiadomych wam wzgledow. Jesli ten pomysl wam sie podoba, to w poniedzialek mam pojechac i porozmawiac z informatykiem, dostac oprogramowanie do budowania tej bazy, hasla.....
CO WY NA TO?
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt wrz 16, 2005 14:24

Nika no to ja sie zgłaszam do pomocy, ale tylko zdjęciowo opisowej. :wink:
Komputer to dla mnie wredne pudło :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt wrz 16, 2005 14:26

No no no fajnie :) Zawsze to duży krok do przodu!
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Pt wrz 16, 2005 14:28

iwcia pisze:Nika no to ja sie zgłaszam do pomocy, ale tylko zdjęciowo opisowej. :wink:

bosz..... chcialabym mieszkac tak blisko schroniska jak ty :oops:

Komputer to dla mnie wredne pudło :twisted:

z komputerem to ja sobie radze spokojnie, gorzej z tymi wyjazdami :?
Mam pewna idee opisu kota, czyli to, co jest w tym watku, a oni pisza 1 zdanie, nawet wieku tam nie ma :roll: (dobrze, ze chociaz plec podali :twisted: ) Jak taki kot ma sie reklamowac?
Taka baza IMO ma ogromne zalety, bo ten watek przestanie istniec, a bedziemy zajmowac sie wybranymi kotami tylko, tymi, ktore zapadna w serce (link do strony schroniska moze byc przeciez w podpisie)
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt wrz 16, 2005 14:38

saskia pisze:Magda, schronisko oczywiście. Mają tam jednego informatyka. Opisy pewnie są wetów. A szczególnie jednej wetki, chyba rozpoznaję ten styl :?

opisy wprowadza informatyk, ktory nie ma wiele kontaktu z tamtymi zwierzetami..... Autorstwa opisow nie znam.....
My juz im opisy zmodyfikujemy :twisted: Koty beda szly jak cieple buleczki :wink:
Obrazek

Nika Łódź

[poprzednia][następna]