poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2005 9:46

:)
chciałam się przywitać - zaglądam tu już od stycznia, ale zawsze mi ciężko przychodzi nawiązywanie kontaktu ;P
imię - Anna,
wiek - 27 lat,
lokalizacja - Kraków
koty - aktualnie dwa: Shere-Khan potocznie nazywany Furkotkiem i Petit Noir do niedawna zwana Emilką ;)
miło mi Was wszystkich poznać :)

Ydrait

Od: Nie mar 06, 2005 20:17

Post » Wto mar 22, 2005 10:11

Witaj Aniu :)

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Wto mar 22, 2005 18:17

Cześć Aniu!
Właściwie to ja tu od dni kilku zaledwie jestem, ale nie ma obaw - ludzie tu są bardzo mili, więc nie miej powodów by kontaktów nie "nawiązywać" :P
Pozdrowienia dla kotków i dla "sąsiadki" z Krakowa ;)
Pozdrawiam - Meetom [aka Tomek]
"If today was perfect, there would be no need for tomorrow.."
Obrazek

meetom

Od: Nie mar 20, 2005 12:34

Post » Wto mar 22, 2005 18:23

Ja tez jestem niedawno zalogowana, choć na stronę zaglądałam jako gość juz od roku.
Witaj. Wciąż nas więcej !!! I to dobrze.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Wto mar 22, 2005 19:36

Cześć Ania! :D Czesć Ela! :D

Agia

Od: Pon paź 11, 2004 20:00

Post » Czw kwi 21, 2005 10:20 Kulka a własciwie Kólka, bo jest okrągła i z ogonkiem :)

Witajcie,

Też w koncu zebrałam się na odwagę i po pół roku "lurkowania" na forum, daję głos.
Na imię mam Maja, latek mi parę dni temu stuknęło 28, mieszkam obecnie w Warszawie wraz z małżonkiem i futrzaczkiem :). Nasza "pani i władczyni" znalazła nas sama :)...a oto jak to było....
Kuleczka pojawiła sie u nas pod koniec listopada. Mała, szara kupka nieszczęścia siedziała samotnie w kącie podwórka. Czekaliśmy jakiś czas na jej mamę, bo na naszym podwórzu plącze się trochę dzikich kotów, ale maleństwo było tak przerażone, głodne i okropnie przeziębione, że postanowiliśmy w te pędy przeprowadzić "Akcję Kotek". W ekspresowym tempie skompletowaliśmy wyprawkę, wyperswadowaliśmy kici danie się złapać i popędziliśmy do weterynarza. Niestety okazało się, że mała jest strasznym dzikuskiem i bez ran "drapanych" się nie obyło :(, ale udało przeprowadzić wstępne zabiegi lecznicze i uzbrojeni w lekarstwa oraz zalecenia udaliśmy się do domku, gdzie koteczka poszła grzecznie spać. Następnego dnia okazało się, że Kulka doskonale wie, do czego służy kuwetka, ale niestety nie wie, że to, co jest w miseczce, to jest jedzonko. Na szczęście bardzo szybko zauważyła, że biały serek na palcu jest bardzo smaczny :) (palec zresztą też :)). Po palcu odkryła miseczkę i od tej pory cieszy się doskonałym apetytem. Niestety, w wyniku pewnych zawirowań mieszkaniowych i leczenia wymagającego częstej obecności w domu (o co niestety trudno w przypadku nas, ludu pracującego), kicia pojechała do "sanatorium" do teściów, którzy automatycznie stracili głowy i tytułują się "dziadkami". Na szczęście wszystko udało się wyprostować, Kuleczkę wyleczyć i teraz kicia, która jest już podrośniętą młodą damą (ma ok 7 mies), bryka sobie w domku...

Pozdrawiamy serdecznie,
M+A+K
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2005 12:42 przez mayah, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mayah

Od: Czw kwi 21, 2005 8:50

Post » Czw kwi 21, 2005 11:12

Witajcie. Też jestem w miarę nowa, aczkolwiek forum czytam od zeszłego roku. Mam na imię Ewa, rocznik 1967 - sami sobie resztę policzcie, ba ja wolę nie. Księgowa , mieszkam we Wrocławiu.Zakocona jednym Burkiem Zenkiem Posterunkowym. Pozostały stan posieadania 1TZ, 2 dzieci - głęboko przekonanych,że rodzice rozsypują się ze starosci i ukradkiem po nocach własnym próchnem świecą. Tesknię za dokoceniem- chwilowo niemożliwym- ale wszystko przedemną. Mało piszę ,ale dużo czytam.

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Czw kwi 21, 2005 15:08

Witajcie :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pt kwi 22, 2005 8:05

Oj, nie zauważyłam tego tematu wcześniej... :oops:
Mam na imie Kasia, 28 lat, męża Piotrka i córeczkę, Zuzię lat prawie 3 :D Mieszkamy w Łodzi.
Kota nie mamy. A chcielibyśmy. Devona. Jestem na etapie zbierania informacji o tej rasie, o kotach co nieco wiem, mieliśmy kiedyś syjamopodobnego, niestety zginął... :(
Cieszę się, że znalazłam to forum, panuje tu bardzo miła atmosfera, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do siebie, obiecduję, że juz niedługo pochwalę się moim kotkiem. :wink:
ps. Mam pytanie, jeśli ktos zechciałby podzielić się wiedzą, byłabym wdzięczna... Jak to jest ze sprowadzeniem kota np. z Rosji? Jakie warunki trzeba spełnić? Proszę o podpowiedź na priwa, żeby nie zaśmiecac wątku.
Pozdrawiam!
Jeżeli pływanie wyszczupla, to co wieloryby robią źle?

zuzola

Od: Śro kwi 20, 2005 12:37

Post » Pt kwi 22, 2005 8:28

Witaj zuzola!
Jest tu gdzieś "klubowy" wątek o devonach, nie udało mi się tak "na szybko" znaleźć, ale jest na pewno :)

o, znalazłam. Miłej lektury:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=24368&start=0

jaibura

Od: Śro mar 31, 2004 9:46

Post » Pt kwi 22, 2005 8:40

Na wstępie tylko powiem, że witam nowe osóbki na forum :) Dobrze wiem co czujecie :D
zuzola pisze:Proszę o podpowiedź na priwa, żeby nie zaśmiecac wątku.
Pozdrawiam!
Owszem - wątku nie powinno się zaśmiecać. Ale nie załatwiaj takich rzeczy na priv. Najlepiej załóż nowy temat, lub dopisz coś do poprzedniego (jeśli już taki jest). Jakby każdy zadawał pytania na priv to idea forum by nie miała sensu ;)
Pozdrawiam - Meetom [aka Tomek]
"If today was perfect, there would be no need for tomorrow.."
Obrazek

meetom

Od: Nie mar 20, 2005 12:34

Post » Śro kwi 27, 2005 9:37

[quote="żabciarybcia"]Witajcie. Też jestem w miarę nowa, aczkolwiek forum czytam od zeszłego roku. Mam na imię Ewa, rocznik 1967 - sami sobie resztę policzcie, ba ja wolę nie. 2 dzieci - głęboko przekonanych,że rodzice rozsypują się ze starosci i ukradkiem po nocach własnym próchnem świecą. quote]

Cześć i witaj. Twoje dzieci też tak uważają :?: Mój kochany synuś, kiedy opowiadam mu o jakiś moich znajomych z tzw. młodości - pyta się - ale oni jeszcze, mamo, żyją :?:

Także Ewa, rocznik 1967 z Wrocławia

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro kwi 27, 2005 9:48

Wtam! :arrow:
Na Forum piszę d paru dni.Przedtem nie widziałam takiej potzrzeby...
Chyba jestem jedną z najmlodszych "fotumowiczek"bo mam 13lat. :? :o
Mam na imię Magda ale nick mam Kosma.
Mam cztery suczki ale moze o nich nie będę już pisać.. :wink:

Kosma

Od: Sob kwi 23, 2005 12:20

Post » Śro kwi 27, 2005 9:54

Witajcie jeszcze raz wszyscy noiw i nie tylko.
Mamuciku! Wielkie dzięki za wsparcie moralne.Od razu mi raźniej. Może nawet przestanę świecić :D

żabciarybcia

Od: Sob mar 12, 2005 17:28

Post » Śro kwi 27, 2005 11:21

żabciarybcia pisze:Witajcie jeszcze raz wszyscy noiw i nie tylko.
Mamuciku! Wielkie dzięki za wsparcie moralne.Od razu mi raźniej. Może nawet przestanę świecić :D

Albo zapraszam na Wspólne Świecenie Ew - niech nasze dzieciaczki zobaczą, na co nas stać - oby i one tak fajnie umiały świecić, kiedy dopadnie ich ten zaawansowany :wink: :wink: wiek.

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

[poprzednia][następna]