forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 16, 2015 14:08 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:Niestety mimo pierwszej radości,teraz muszę wyciszyć swój entuzjazm. Przed Pchełką i Jej nową Opiekunką dużo pracy jeszcze:( Maleńka nadal boi się. Szczegolnie w domu.Na spacerku to całkiem inny pies.W domu nie chciała wyjść spod łóżka wczoraj. Nie chce spać w legowisku. Nie jest do żadnego przyzwyczajona,nie miała najwyraźniej żadnego miękkiego.Nie chce jeść z misek w kuchni,dopiero podstawienie pod pysia pomogło. Serce mi pęka ,bo wiem,że sunia jest zdezorientowana,nie za bardzo wie co się teraz wokół niej dzieje,strasznie dużo zmian w jej życiu.A jej potrzeba stabilizacji,jednego,stałego opiekuna,mówienia,cackania się z nią i jej lękiem.To trudne zadanie,bo sunia jest bardzo zaburzona.Oby podołano temu.
Trzymam kciuki za Sylvi,oby pokochała Pchełkę,miała cierpliwość i czas dla niej :ok:

Spokojnie - Pchełka, jak sama napisałaś ma dużo przejść za sobą. Potrzebny jest czas i cierpliwość nowej Właścicielki Pchełeczki. Nic na siłę - Sylvi chyba już pokochała Pchełeczkę skoro wzięła ją do siebie. Teraz potrzebny jest czas i spokój :ok: Człowiek po takiej traumie nie daje sobie rady, a co dopiero zwierzaczek ... Kacperek (kot), którego mam na DT z interwencji dopiero po długim czasie otworzył się - wcześniej nie lubił mnie. A teraz właściwie nie schodzi ze mnie i gada, gada :201461

Musimy trzymać kciuki, że Pchełeczka szybko odnajdzie się w nowej dla niej sytuacji :ok: :ok: :ok:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lut 16, 2015 14:47 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Tłumaczę pani że trzeba cierpliwości, to dopiero dwa dni Mam nadzieję że to mądra kobieta i się nie podda.
Dzisiaj napisała m.in. " Szanujemy jej prywatność w legowisku... Macha już ogonkiem jak do niej mówię... I chce żeby ją głaskać po brzuszku :) "
I zdjęcie strachulca, trochę niewyraźne ale widać że budka jej pasuje.

Obrazek

Jednak kciuki nadal potrzebne.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 16, 2015 16:48 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

A może jakieś wspomagacze dla piesków sa tak jak felivey dla kota i pomógłby malutkiej.

Może nasza forumowa ryśka pomogłaby kroplami Bacha. Warto do niej napisać.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon lut 16, 2015 17:58 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ja mysle, ze trzeba Pchelce dac troche czasu. Pchelka to nie szczeniaczek, ale dorosly piesek z bagazem doswiadczen i ma prawo byc nieufna.
Czas i cierpliwosc, a bedzie dobrze.. :ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon lut 16, 2015 18:01 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Tu najwięcej pomoże czas ,cierpliwość i ..smakołyki :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto lut 17, 2015 12:18 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Dziś Bajka i Tygrysia mają sanację paszczy. Obie były wkurzone że nie dostały śniadania. Jedziemy też na przegląd z Sari, Frodo, Miłką (rezydentami), Bartkiem i Maciusiem (o ile ten ostatni pozwoli się złapać).
Jeśli wszystko będzie dobrze to zawiozę Bajkę do Ds, do Isiaji. :D
AnielkaG

Post » Wto lut 17, 2015 13:11 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

LimLim pisze:A może jakieś wspomagacze dla piesków sa tak jak felivey dla kota i pomógłby malutkiej.

Może nasza forumowa ryśka pomogłaby kroplami Bacha. Warto do niej napisać.

Jest D.A.P.:
http://www.sklep.veterynaria.pl/?48,fer ... ay-a-60-ml
ew. obróżka:
http://www.sklep.veterynaria.pl/?395,ob ... -promocja-!
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lut 17, 2015 18:46 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Mam nadzieję, że koteczki czują się dobrze po zabiegu. No i domek dla Bajeczki się szykuje :ok:

Dzisiejsze zdjęcie Pchełki - obecnie Muszki :1luvu: i komentarz Dużej:

"Kotecek obserwuje nowego lokatora.... Ciut lepiej... Dalej panika i stupor w domu... Na dworze ok... Pilnuje i myślę że mnie akceptuje"

Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 17, 2015 19:20 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

A może dobrze byłoby zdejmować mu w domu szelki?
Może go dodatkowo stresują?

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto lut 17, 2015 21:29 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Pchełka straciła dotychczasowy dom i jest przestraszona i zestresowana - każdy by był.
I tak uważam, że jest nieźle, skoro wychodzi na zewn. i załatwia się.
Mój Norek - jak przyjechał z DT do nas - też nie chciał jeść, tylko odrobinę z ręki. Nakupowałam renomowanych karm, ryżu, makaronu - myślałam, ze sama to będę jeść. Nasz Norek zaczął jeść po 2 tygodniach!
Pchełce trzeba dać czas i nie narzucać się. Niech ma spokój i obserwuje. Bedzie dobrze! :ok:

jotpeg

Od: Śro paź 28, 2009 18:24

Post » Wto lut 17, 2015 21:52 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Dziś zawiozłyśmy do weta 3 rezydentów: Sari, Frodo, Miłkę oraz starszego kocurka Bartusia. Trójka została zaszczepiona, Bartuś ma pobraną krew na badania, ma zęby w nienajlepszym stanie.
Bajka ma się dobrze, już zjadła kurczaka na kolację i chce się miziać.
Szykuje się fajny domek dla Logina i Diany. :)
AnielkaG

Post » Wto lut 17, 2015 22:08 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Dzięki za info o Bajeczce bo już się martwiłam. Trzymam kciuki za wszystkie kociambry i fajne domki dla nich!!!
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Wto lut 17, 2015 22:25 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

:ok:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto lut 17, 2015 22:26 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Bartuś ma prawidłowe wyniki. :)
AnielkaG

Post » Śro lut 18, 2015 10:52 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Bartuś ma prawidłowe wyniki. :)

Suuuuuper :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

[poprzednia][następna]