PALUCH 12! MRAU. Kotów jest już ponad 100 :( Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 14, 2015 21:35 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Monika_Wolska pisze:O ja właśnie wróciłam z Czarkiem od weterynarza. Niestety ma FIP, mnóstwo płynu zostało ściągnięte z brzuszka. Nie wiem co teraz robić, czytam o zarażaniu, wetka powiedziała że skoro czuje się dobrze to nie ma sensu podejmować jeszcze najtrudniejszej decyzji. Nie wiem co robić :placz:

:( :( :(

przykro mi , współczuję . :( :( :(
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Sob lut 14, 2015 21:36 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

boniedydy pisze:
magdar77 pisze:Uzupełnię wpis o Ricie. Państwo przyszli się zorientować, nie planowali dziś adopcji. Rita była pierwszym i jedynym kotem, którego obejrzeli. Najpierw do pokoju wszedł pan, bo pani rozmawiała przez telefon. To że zaiskrzyło było widać gołym okiem. Potem państwo zamienili się miejscami, pan po wyjściu mówił tylko o tym, jaki to wspaniały kot. Po chwili z pokoju wyszła zalana łzami pani i wydusiła z siebie tylko "jedziemy po transporter". Komunikacją miejską pojechali do pobliskiego Reala, gdzie okazało się, że nie ma transporterów. Pani dostała histerii, na szczęście obok był sklep zoologiczny. Dawno nie widziałam takich szczęśliwych ludzi.

Łza się w oku kręci ze wzruszenia :201444

dokładnie :201413
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Sob lut 14, 2015 21:40 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob lut 14, 2015 22:56 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dużo szczęścia w Waszych domkach Ritko,Sofio,Jumiko i słodka Bakalio.Szczególnie się cieszę z adopcji Sofii,która tak bardzo czekała na swojego człowieka,nie schodziłaby w ogóle z kolan i tak strasznie przykro było Ją zostawiać samą.
Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: za jutrzejsze adopcje,oby były równie udane jak dzisiejsze.Wielkie :ok: :ok: :ok: :ok: za super dom dla Renatki i Jimm'ego,Lenki 932/14,Gaby 35/15 i Kokosa 56/15,no i pozostałych Paluszków czekających na SWOJEGO człowieka.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie lut 15, 2015 5:21 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dla wszystkich wczoraj adoptowanych Paluszków powodzenia w nowych domkach, trzymam :ok: za dzisiejsze i następne adopcje.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Nie lut 15, 2015 17:49 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Dziś do domu poszli:
Myszard

Kira - super dom z dwójką małych dzieci i dwoma psami (jeden z Palucha). Dzieci dostały instrukcje, że z kotkiem trzeba jak z pieskiem, delikatnie, bo tak jak piesek może ugryźć tak kot udrapać.

Cyryl - sukces Kuby. Panie przyszły po Spartę, bo miziasta, Kuba sprzedał im dzikuska Cyryla.

Sparta - ponieważ pani wybrała Cyryla, Spartę sprzedałam następnym adoptującym. Poszła na dokocenie do dwuletniego kocurka z ADHD :)

No i dwupak Tajga i Kokos :) Czarna trzylatka i czarny 4-5 kot trafili do państwa, którzy chcieli dwie roczne, bure kotki. Tzn. tak im się wydawało ;). Pani wychodząc z pokoju powiedziała, że właśnie po Kokosa tu przyjechała ;). Uwielbiam adoptujących, którzy wiedzą po co przyjeżdżają i w dodatku dostają dokładnie to co chcieli ;).

Mamy w schronisku 22 koty + 1 przywiezionego przez SM dzisiaj.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lut 15, 2015 18:28 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Wspaniałe wieści :ok: .
Kokos oby już nigdy więcej nie wracał do schroniska. Adopcja Cyryla to wielka rzecz!!!
Już dostałam zdjęcie Myszarda (teraz już Rudek się zwie), wylegującego się w fotelu.

Kotów jest sztuk 23, w tym 7 do adopcji: 867/14 - Zula, 932/14 - Lenka, 8/15 - Mania, 31- Renatka, 32- Jimmy, 33-Ziaja, 35- Gaba.
Reszta jest na kwarantannie.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 15, 2015 18:28 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Piękne adopcje, widać efekty dyżurów wolontariatu :ok:
Któż inny by tak dobrze pomógł sprecyzować oczekiwania adoptujących, którzy wychodząc z kotem mają pewność, ze to właśnie o niego im chodziło.

Oby koty tylko opuszczały schronisko, a nie przychodziły. I oby fajni adoptujący, amatorzy wszystkich paluchoywych kotów, dopisywali.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Nie lut 15, 2015 18:39 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

W A1 zostali:

8/15 - Mania - okrutna Miranda zabrała jej wszystkie budki :twisted: . I bardzo dobrze :mrgreen:
Obrazek

Czerwony:
33/15 - Ziaja - na początku dnia pozwoliła się głaskać, potem już miała dosyć więc syczała i waliła łapą, ale to nie przeszkadzało jej rozkosznie się wylegiwać leżąc do góry brzuchem
Obrazek

Miętowy:
867/14 - Zula - z najdłuższym stażem. Wczoraj w złym humorze, dziś podobno też. Wg mnie ten kot męczy się w zamknięciu.
Obrazek

Szpitalniaki do adopcji:
932/14 - Lenka - super miła pieszczocha, wysterylizowana, dolecza katar.

35/15 -Gaba - wspaniała bura dama, nieco nieśmiała, ale jak zaczyna się ją głaskać to z rozkoszy robi fikołki. Czeka na sterylkę, zdrowa choć wczoraj kichała. Oby nic jej się z tego nie rozwinęło.

31/15 Renatka i 32/15 Jimmy, niby zdrowi, ale ich sytuacja niezmiennie jest skomplikowana.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 15, 2015 18:49 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Mania po wyniesieniu jej budek, leżała na półce i wreszcie była widoczna. Na półce można ją głaskać ręką (w budce waliła pazurami), tylko trzeba najpierw posiedzieć koło niej i z nią pogadać.
Ziaja kocha dreamesy. Po minucie rzucania, ładnie jadła z ręki. Nakarmiona przysmakami też daje się głaskać.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie lut 15, 2015 20:06 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Cieszę się ze wszystkich dzisiejszych adopcji choć to Kokosik skradł mi wczoraj serce :ok:
Jutro walczę o Czarusia, cały czas mam nadzieję że jednak to może nie jest FIP. Nie ma gorączki i jadłby cały czas :| Pobierzemy krew i zrobimy komplet badań.

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie lut 15, 2015 20:35 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Powiedziałam ludziom, którzy wzięli Kokosa, że kolejny powrót do schronu przypłaci życiem. Pan pokazał mi stojącą za szybą kobietę i powiedział: moja mama ma koty od zawsze. Obecnie trzy. Jego powrót do schronu to ja przypłaciłbym życiem. :-)

Monia kciuki wielkie za Czarka. Kotka z Palucha, u której było podejrzenie FIP okazała się mieć w brzuchu płyn po kroplówce.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie lut 15, 2015 20:54 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Monika, mocne kciuki za Czarusia :ok: :ok: :ok:

Wiadomo co z Emką?

Wieści od Cyryla: "Do nas poszedł Cyryl, nazwałyśmy go Cypek :) na razie się przyzwyczaja do nas :) jest bardzo gadatliwy i miziasty :)"

I od Sparty: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Wczoraj adoptowana Bakalia już ma towarzysza zabaw :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie lut 15, 2015 20:57 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Gratulacje za dzisiejsze adopcje. :201494 :201494 Dla wszystkich Kociambrów,które pojechały do WŁASNYCH domków dużo szczęścia i długiego ,zdrowego życia.Niech to będą dla Nich domy jedyne,takie już na całe ,długie życie.Kokosku tym razem MUSI SIĘ
UDAĆ
Za jutrzejsze badania Czarusia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Czy towarzyszem Bakalii jest planowany wczoraj Tymczasik ?
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie lut 15, 2015 21:09 Re: PALUCH 12! MRAU. Opuszczone koty proszą o pomoc!

Miałam zapytać czy towarzyszem został Tyrion, ale właśnie doczytałam w poczcie :ok:
Co do Czarusia to zobaczymy jak będzie z krwią. Poza wodobrzuszem wszystko wydaje się być z nim OK, przed chwilą znowu mierzyłam mu temperaturę - 38. Ale znowu znalazłam jakiś wątek, że brak temperatury też o niczym nie świadczy :roll: FIP to podstępna choroba :cry:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

[poprzednia][następna]