KOCIA CHATKA nie pisać koniec wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 11, 2014 9:08 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Pani , która wzięła Beti i Beacie i mnie, wydała się sensowna. Przyjechała z synkiem zanim ja dotarłam do chatki i grzecznie czekała. Potem się zaczęło :D - godzinę chodziliśmy z jednej części na drugą i wybierali kota:
- po usłyszeniu historii Renii - chcieli dać dom jej ale ona się coś mocno drapała i ostatecznie uciekła na regał - uznali, że nie chce do nich iść,
- do nich garnął się Silver a chłopak rozważał też Wacusia ale mama absolutnie nie chciała kocurka,
- myśleli o Kleo ale zbyt agresywna dla dzieciaka,
- Ninka nie jest wysterylizowana a chcieli kota już po, Radza - chyba też nie - zresztą nie widziałam książeczek od tej nowej piątki,
- dużym powodzeniem cieszyła się Naomi ale po pierwsze uznali, że nie mają zbyt wielu wysokich mebli, a po drugie jak miałam ją spakować to uciekała przede mną na tych swoich wysokościach,
- ostatecznie wróciliśmy do ich pierwotnego zamysłu: Aldony, która w wyniku zapakowania do kontenera się zesrała i pani uznała, że nie chce kota aż tak stresować, że niech jeszcze się oswaja u nas,
Przez moment wyglądało na to, że z 20 kotów żaden się nie nada :roll: ale ostatecznie zapakowałam im Beti i pojechała. Jak odjechali to Naomi rezydowała już tylko na dole :D. Myślę, że nie powinno być problemu z wizytą poadopcyjną - Pani mieszka na Dmowskiego.

Poza tym:
- rozsypałam ostatni żwirek,
- Czaruś osikał wiklinowy koszyk
- Bubuś nie wyszedł z legowiska ale zjadł 2 dokładki,
- podałam Aszce ostatnie leki (nie wiem czy zaznaczyłam) - dziś chyba powinna jechać na kontrolę - ja niestety dziś nie mogę,
- Grubcio trochę zjadł, trochę pochodził,
- Łapek nie wyszedł z koszyka ale zjadł,
- Tigra trochę syczała ale chyba się oswoi,
- Wacuś dziczy ale może weźmie pozytywny przykład od Radży, której wszędzie pełno i lubi wodę,

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lut 11, 2014 9:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:- po usłyszeniu historii Renii - chcieli dać dom jej ale ona się coś mocno drapała i ostatecznie uciekła na regał - uznali, że nie chce do nich iść,

A właśnie Reńka ma jakieś strupki na karku. Nie wiem czy zauważyliście. My jak odbieraliśmy jedzenie to byliśmy na zdrowej jeszcze i ona siedziała na drapaku i drapała się, potem Marcin zauważył jakieś ślady na jej szyi.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto lut 11, 2014 9:30 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

No ona ma takie blade placki bez włosów... może to te strupki odpadły...

Mara S

Post » Wto lut 11, 2014 10:04 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Jakby ktoś był zainteresowany Silverem to proszę i dać znać, koleżanka się mocno zastanawia ale najpierw chce wpaść w jakiś dzień z dzieciakami się z nim zobaczyć, umówię się konkretnie i z nimi podjadę, więc narazie może źle to zabrzmi ale go zarezerwujcie, chodziło jej o kota "niedzikusa" bo ma 2 dzieci i Julka zachwalała Paulinie właśnie Silvera

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto lut 11, 2014 13:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Prośba ..." Bardzo proszę podpisujcie petycję i prześlijcie ją do podpisu znajomym Kalemba cofa Polskę w rozwoju do epoki kamienia łupanego, pokazuje że żywe istoty są dla niego tylko towarem. Nie możemy jako ludzie dać się sprowadzić do jego poziomu zaniku człowieczeństwa".

http://www.petycje.pl/petycja/10280/pro ... niu_zwierzĘtom_dostĘpu_do_wody_i_zmniejszeniu_boksÓw.html
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lut 11, 2014 21:31 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

podpisane x2

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Wto lut 11, 2014 21:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Aszka ma kontynuację antybiotyku i tabletek. Pyszczek wygląda trochę lepiej, ale jeszcze nie jest super. Guz na palcu nie zareagował na leki, trzeba to usunąć :( Aszka ma być u weta w piątek, ale w sumie nie wiem po co to piszę :(
Wzięliśmy też Bubusia żeby wet powiedział co on ma na główce i karku. Okazuje się, że nasz Bubuś musiał być niezłym zakapiorem. Ma mnóstwo guzów i blizn po walkach, ma też połamane zęby. W jednym oku ma tylko pół trzeciej powieki, a w drugim oku na trzeciej powiece ma bliznę. Chłopak nieźle w życiu poszalał. Trzeba przyobserować, czy nie pije za dużo. Poza tym jest ok.

The Szops

Post » Wto lut 11, 2014 23:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

The Szops pisze: Okazuje się, że nasz Bubuś musiał być niezłym zakapiorem. Ma mnóstwo guzów i blizn po walkach, (....). Chłopak nieźle w życiu poszalał. Trzeba przyobserować, czy nie pije za dużo.

A kto przemyca do Chatki alkohol???? :D
Rano dyżur niestety w przelocie :(
Na kw. wszystko ok. Muszę się nauczyć nowych imion. Mała czarna cudo miziak, mały szary też, ale początkowo ucieka, potem jest cały do dyspozycji głaszczącego - dokładnie tak samo jak Fernando :) Ale widzę, że dzikusy miękną :)
Na zdr. był żyg, u Czarusia nasikane, Bubuś faktycznie przy głaskaniu takie karczycho twarde, sztywne - zastanawiałam się dlaczego? :) Łapka nie mogłam znaleźć, ale wygłaskałam go, nakarmiłam i posmarowałam te ranki nad oczami. Jak siedzi w tej budce to przynajmniej nie ucieka tak jak u mnie w domu :)
U mnie w domu już drugi dzień nienasikane nigdzie :1luvu: Jutro zawożę klawisz do sprawdzenia, gitary też były zalane, ale uratowały je grube pokrowce :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Śro lut 12, 2014 9:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Rozmawiałam z domkiem Beti - pierwszą noc spędziła w łóżku. Ogólnie na razie mało jadła i nie korzystała z kuwety ale dziś babka będzie z nią cały dzień w domu to lepiej poobserwuje.

Mara S

Post » Śro lut 12, 2014 14:47 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

masKotka? pisze:
The Szops pisze: Okazuje się, że nasz Bubuś musiał być niezłym zakapiorem. Ma mnóstwo guzów i blizn po walkach, (....). Chłopak nieźle w życiu poszalał. Trzeba przyobserować, czy nie pije za dużo.

A kto przemyca do Chatki alkohol???? :D

No wiesz, różnie bywało Obrazek
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lut 12, 2014 14:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Czy dzisiaj juz zagłosowaliście na Sosnowiec ????? https://www.facebook.com/Eksperci.Tesco ... 9&app_data
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro lut 12, 2014 16:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

kociaki OK. Tylko Grubcio niestety na moje oko kiepsko.Apatyczny,nic nie je i na pewno ma problemy z przełykaniem,od czasu do czasu pojawia się też odruch wymiotny,ale to pewno spowodowane bólem gardła :(

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro lut 12, 2014 20:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Grubcio był u weta, gardełko spuchnięte i bolesne. Dostał antybiotyki w zastrzyku 1xdz. wieczorem i tabletka 1/6 1xdz. wieczorem. W poniedziałek do kontroli. Dzisiejsze leki dostał już u weta. Waży 7,2kg.

The Szops

Post » Śro lut 12, 2014 20:32 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

U Grubcia to chyba też, oprócz tych dolegliwości fizycznych, jakaś depresja wchodzi w grę. Odkąd go poznałam, to zbyt przebojowy nie był, widać po prostu od razu, że cierpi z powodu utraty domu. Może faktycznie byłoby fajnie, gdyby Kasia go troszkę poprzytulała u siebie...? :wink:

Też muszę nauczyć się imion nowych kociaków i się im w niedzielę przedstawić :mrgreen: Bardzo fajnie, że Beti poszła do swoich człowieków, na pewno się w końcu odstresuje.

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Śro lut 12, 2014 20:49 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Ja proszę dyżur jutro rano

The Szops

[poprzednia][następna]