S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 10, 2013 22:06 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kamoakolowe zaimponowały mi wolą życia :D
juz kilka razy powinny być martwe, a dzielne malce się pozbierały :1luvu: , jeden wygląda bardziej jak jamnik niż kot, ale żyje i mam nadzieję, że będzie szczęśliwym kotem :D

cudny jest młody syjamek :1luvu:
typ mojego Duszka, histeryk i tchórz, ale jak już przestanie się bać robi się z niego wielki przytulak :1luvu:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie sie 11, 2013 16:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

z wczorajszych adoptusi obdzwoniłam dzis tylko Andreę
Spi albo na swoim posłanku, albo na kolanach swoich ludzi, jest przekochana podobno
jest jedno ale, miała wpadkę kuwetową, ale mam nadzieje ,ze to tylko jednorazowa wpadka

Lelum po zylexisie lepiej dużo- dzis sam jadł :mrgreen:

za to pochorowała się na maxa mama Baxi, jej dzieciaki też profilaktycznie juz na antybiotyku

i niestety jedna max zła wiadomość
nie dał rady czarnuszek z 7ki :(
ech, tak długo te małe walczą z kk :( , jego braciszek ten max bidny elegancik przetrwał kryzys
nie spodziewałam sie ,że choróbsko pokona własnie czarnuszka :(

Są też nowe kotyt
ale to jutro pouzupełniam, mam 3 dniowe zaległości :oops:

a ten biało-rudy z ogłoszenia które wkleiłas Ewa to nie ten ,,nasz,,
tamten też sie juz znalazł

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sie 11, 2013 18:59 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kciuki za nowe domki i maluszki... :ok:

[*] dla maleństwa...

Kiedy zakończy się zakaz wolontariatu dla opiekunów nieszczepionych maluchów?
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Nie sie 11, 2013 21:57 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Czarnulka z trójki rodzeństwa, siódemka w klatce.. Buena [i] ostatnie dni byłaś samotna i odstawałaś od grupy, wiedziałaś. Już nie boli Buena, już jesteś tam gdzie marzyłaś :( :(

Mój Maks.. cały dzień nic nie chciał jeść, a co zjadł to zwymiotował, schudł przez jeden dzień, jest osłabiony, potargane futerko, już nie dostaje zastrzyków. Teraz przyszłam z pracy, przed chwilą też zwymiotował, żółcią już..
Jutro rodzice jadą na cały tydzień w góry, ja mam wolne dopiero w środę, a pracuję całe dni, Boję się o niego.. A jak przyjdę jutro z pracy po 22ej a on już będzie.. ?
Mała co powinnam wtedy zrobić? Zadzwonić gdzieś? Po 22ej? Pytam na wszelki wypadek... Pomyślunki co by było gdyby są okrutne ale chciałabym wiedzieć jak prawidłowo powinnam zareagować, Kurde beczeć mi się chce. Chcę by to była tylko panika moja i rodziców :cry: :cry:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon sie 12, 2013 4:56 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Madleine- pp nie ma, ale jesli chcesz przyjść to tylko na wybieg do poszczepionych, w pełnych ciuchach do wymiany na progu. W sezonie przezorność to podstawa

Tania :(
musiałabyś znależć weta , który robi wizyty domowe i spytać czy przyjechałby do domu- to najlepsza wersja
Albo wziąć taxi i jechać do lecznicy całodobowej jeśli takowa u Was jest
Jeśli zobaczysz ,że on juz bardzo się męczy, a wet to potwierdzi , to sama wiesz co trzeba zrobić :(

Mała1

Post » Pon sie 12, 2013 9:43 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Biedny Malec (*)

Tania- Trzymam kciuki za Maksa, mam nadzieję, że Biedulek się pozbiera

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pon sie 12, 2013 15:52 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dziś w Katowicach - Ligocie spotkałam ślicznego pingwinka
pingwinek był głodny, zjadł ślicznie ( Bogu dzięki za saszetkę w torebce) ale jak chciałam pogłaskać zwiał
niestety nie sprawdziłam płci

piszę tu, ponieważ pamiętam, że w tamtych okolicach ktoś szukał takiego kotka -swego czasu wisiały ogłoszenia

był w okolicach przedszkola na ul.Słupskiej (w tym kwadracie poczta-liceum-pierogarnia) blisko administracji KZGM

przejdę sie tam wieczorem może złapię
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon sie 12, 2013 16:36 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania, trzymam mocno kciuki za kocurka.... :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon sie 12, 2013 17:39 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Tania wiem ,że jest bardzo źle, tak źle ,że nie wiem czy Twój kocurek jeszcze jest :( :( :(

..a w schronisku....

wczoraj do schroniska pewni ludzie przywieźli czarnego kocurka z połamaną lapką
działkowego, ale oswojonego całkiem,całkiem
ech, kolejny problematyczny

dzis pojechał na lecnicę i podjęłam za nas wszystkich decyzję, że pokryjemy koszty operacji ( ma gwoździa)
tym bardziej ,że Ci ludzie co go znależli wezmą go do siebie na dom tymczasowy jutro
Tylko nie może u nich zostać na stałe
kurcze, nie zrobiłam fotki, a przydałoby sie i jemu i Tymkowi z łapka do amputacji zrobić wydarzenie
może ktos nas wesprze w pomocy tej dójce, operacje ortopedyczne są niestety drogie

Ma ktos z autem wolne jutro ok 15ej-16ej może?
bo trzebaby ludziom zawieżć klatke i zrobic kociakowi fotkę

wiem, wiem że nie ma wśród nas dużo zmotoryzowanych z aparatem :|
Ja oddaje auto do mechanika, i sama nie wiem jak połapie moje dwie prace w duuużych odległosciach bez auta

Nie wklejałam fotki takiej nowej dorosłej burej koteczki, która była w schronie od piątku
ale dzis przyjechała jej Pani, nawiała jej, szukali
oczywiście wykład o zabezpieczeniach zaliczyła, ale czy sie dostosuje...kto to wie

Jest też nowa czarna kotka w ciązy
miała dziś sterylkę aborcyjną,l razem z Pelotką i Grendą- wszystkie trzy były w ciąży

to chyba tyle mi przychodzi na mysl

Mała1

Post » Pon sie 12, 2013 19:46 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Robił ktoś zdjęcia temu naszemu małemu kotkowi z przetrąconą łapką do amputacji? Potrzebowałabym....

Tania - kciuki za Twojego staruszka :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pon sie 12, 2013 20:58 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

TanundA pisze:Obrazek
Tymek 297/13k

Kamakolo mały z przetrąconą łapką,mam jego kilka zdjęć, korciaczki zdaje się, że też robiły mu zdjęcie.

Dzięki za kciuki
Zaniedługo będę w domu..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Pon sie 12, 2013 21:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon sie 12, 2013 22:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

piękne zdjęcia :1luvu: :1luvu:

Max jest. Apetyt słaby ale bardzo wodę chłepce. Posiedziałam z nim chwilę. Na umywalkę ciężko mu wskoczyć, zeskoczyć więc na rękach kładę go tam gdzie lubi pilnując. Będzie dobrze. Nie ma upałów teraz - jest lepiej.
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto sie 13, 2013 12:28 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Zostawiam ślad, bo znów nie dostaję powiadomień o tym, co piszecie :evil:

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

Post » Wto sie 13, 2013 14:23 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

cudne zdjęcia.... tęskni mi się już za kociastymi.... mam nadzieję że w sobotę uda mi się w końcu dotrzeć..
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

[poprzednia][następna]