DT u Hani, czyli nasze Felviki+ Wojtuś[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 21, 2013 5:39 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Wstrętne,okropne potfory zrobiły mi pobudkę o 3,30 :evil:
Tłukły się na balkonie tak, ze chyba całe osiedle słyszało, ale nikt nie interweniował, więc może przeszkadzało tylko mi :twisted:
Próbowałam potem jeszcze dospać, ale z mizernym skutkiem.
Marunia przed 4 poszła do siebie, dostała mokrego Renala i sporo sobie zjadła :ok:
Teraz ślicznie bawi się tutaj :D

Od dzisiaj już nikt nie dostaje antybiotyku, wreszcie po ponad miesiącu leczenia stada.

Głowa mi pęka, cały człowiek mnie boli i jeszcze ten upał... :(

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt cze 21, 2013 9:55 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

no to ładny prezent na pierwszy dzień lata- taki koniec antybiotykowania :ok:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt cze 21, 2013 16:28 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Szalony Kot pisze:A z ogłoszeń jakieś odezwy...? :oops:

Taa, całe mnóstwo... :evil:
dzisiaj np. był jeden tel z Krakowa, bo Pani nie zauważyła, że dzwoni do Warszawy -była mocno zniesmaczona i stwierdziła, ze poszuka bliżej :mrgreen:

Hania66

Post » Pt cze 21, 2013 20:49 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Wyszorowałam 10 kuwet, Bajce, Rysi i Kubie zrobiłam porządek z pazurami i uchami, sprzątnęłam wieczornie mieszkanko, nakarmiłam stado i siebie i teraz mogę poodpoczywać :mrgreen:
Marunia pojadła chrupek ogólno-kocich i teraz bawi się bananem z kocimiętką :lol:

Hania66

Post » Pt cze 21, 2013 20:50 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Nakarmiłam koty :roll:
Dwa razy :mrgreen:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 21, 2013 20:53 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

OKI pisze:Nakarmiłam koty :roll:

woow 8O
tak trzymaj :ok: :ryk:

Hania66

Post » Pt cze 21, 2013 21:00 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Hania66 pisze:
OKI pisze:Nakarmiłam koty :roll:

woow 8O
tak trzymaj :ok: :ryk:

Koty nie narzekają :mrgreen: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob cze 22, 2013 15:25 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Mieliśmy pracowite pół dnia.
Skręciliśmy z Tż nowy drapak od Kiniasz90.
Futrzaki momentalnie pozajmowały półki i domki i na zmianę się tam do tej pory wylegują :D
Niestety nie mam w tej chwili aparatu, więc zdjęcie zrobię i wkleję w przyszłym tygodniu.
Jednak już teraz raz jeszcze bardzo, bardzo dziękuję za wspaniały prezent dla kociastych :1luvu:

Przysposobiłam też mały pokój dla Oli.
Zołza siedzi już tam sobie jakiś czas, co prawda wciąż jeszcze woła od czasu do czasu, ale ma tam osiatkowane okno, mały drapaczek (też od Kiniasz90), zabawki i posłanka, więc komfort życia jest ok. Nie ma tylko człowieka :(

Maruni przygotowałam miejsce do spania w łazience, wstawiłam jej ulubione krzesło z podusią elektryczną, miseczki i kuwetę i jeśli będzie chciała pobyć sama, to ma taką możliwosć.
Na razie od rana jest wciąż z nami w pokoju.
Rano była kroplówka, chcę jeszcze dzisiaj wymyć futerko i wyczyścić uszy,bo znowu są bardzo brudne.

Hania66

Post » Sob cze 22, 2013 20:27 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Pozdrawiam rodzinkę :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob cze 22, 2013 20:48 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

lidka02 pisze:Pozdrawiam rodzinkę :1luvu:

Witamy i też ściskamy Was mocno :1luvu:

Hania66

Post » Sob cze 22, 2013 21:09 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... filmiki z Marcią s17

Marunia wymyta w specjalnym szamponie, który przynosi jej skórze wyraźną ulgę i chwilowo najedzona, bawi się jak mała koteczka :ok:
Nowy drapak wciąż okupowany przez futra, jak jedno schodzi, to natychmiast drugie zajmuje zwolnione miejsce :ryk:

A od kilku godzin jest z nami mała czarna kuleczka, która dojechała do nas od Jopop.
Kuleczka ma na imię Tepsa (dla nas Tepsia lub Tutu), jest w wieku około 4 tygodni, a waży całe 340g 8O
Dzięki wysiłkom i opiece Jopop malutka ma widoczne oczka, bo na dzień dobry cały pysio był w ropie i strupach (osoba która zgłosiła się z prośbą pomocy dla koteczki uważała, że kicia w ogóle oczek nie ma).
Koteńka ma zatkany nosek, wiec trudno jest jej i oddychać i jeść (zresztą jeszcze sama jeść nie potrafi).
Malutka dostaje kropelki do oczek i noska, żeby choć trochę pomoc w oddychaniu i antybiotyk.
Jemy ze strzykawki po troszeczku, ale za to dosyć często, a potem masujemy brzunio (na razie qupola nie było).
Rodzeństwo Tepsi jest jeszcze z mamą, ale malutką mama sama odrzuciła kilka dni temu i pewnie dlatego teraz tak bardzo potrzebuje bliskości.
Są krótkie chwile kiedy mała śpi, ale zaraz słychać jej zachrypnięte nawoływanie.
Staram się poświęcać jej jak najwięcej czasu, gorzej będzie dopiero w tygodniu, jak pójdę do pracy :|
W klatce Tepsia ma podusię elektryczną i dwie maskotki do towarzystwa.
Całe stado jest mocno zainteresowane maleństwem i na prawie każde miauknięcie jakiś wujek lub ciocia biegną zobaczyć co się tam w środku klatki dzieje :wink:

Hania66

Post » Nie cze 23, 2013 0:56 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... malutka Tepsia

Jako sprawca porwania Haniowego aparatu foto, obiecuje jak najszybciej wykorzystac i oddac. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 23, 2013 5:14 Re: DT u Hani, czyli nasze Felviki+... malutka Tepsia

Tepsia trzymaj się :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]