Białystok-po eksmisji 10kotów czeka na DS lub DT pilne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 02, 2013 19:33 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

najbardziej to chyba interesujące jest jak sobie radzą z kuwetą, a oprócz Edzi, które jeszcze koty miały to szczęście by przebywać w czystych warunkach w lecznicy?

no to super że apetyty dopisują i że mają warunki by się doprowadzić do kultury :D
Ostatnio edytowano Pon sty 07, 2013 7:16 przez sylwia1982, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw sty 03, 2013 9:56 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

CatAngel pisze:
CatAngel pisze:1. Bunia
2. Siwek
3. Bella
4. Dżerry
5. Cwaniak

ogłasza CatAngel

W takim razie ja robię tylko plakat :roll: bo zaraz sie okaże że Cwaniak tez jest zrobiony i ogłoszenia zostaną usunięte

Sylwia, CatAngel, przepraszam, to ja zamieszałam, bo źle zrozumiałam i nie doczytałam postu CatAngel. A zrozumiałam, że Cwaniaka zadeklarowała się ogłaszać CatAngel, a reszta nie ma jeszcze ogłoszeń i stąd moja prośba do Sylwii o ogłoszenia dla pozostałych.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Czw sty 03, 2013 19:03 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:najbardziej to chyba interesujące jest jak sobie radzą z kuwetą, a oprócz Edzi, które jeszcze koty miały to szczęście by przebywać w czystych warunkach w lecznicy?

no to super że apetyty dopisują i że mają warunki by się doprowadzić do kultury :D

W lecznicy u dr Renatki są jeszcze dwa młode kocurki, ręki uciąć sobie nie dam, ale chyba Rumcajs i ?? Pierścionek??, w każdym razie biało-bury. Z kuwetką w lecznicy nie jest najlepiej, ale tam kotuchy kuwetkę traktują jako miejsce zaciszne do leżenia, a nie do "układania skarbów". Mam nadzieję, że w większym pomieszczeniu, gdzie byłyby inne miejsca do leżenia załapałyby do czego służy kuweta.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Czw sty 03, 2013 19:46 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Byłam dzisiaj w lecznicy na koto-foto.
Koty są okropne 8) Ciągle chciałyby być głaskane :D
Biała koteczka jest zdystansowana,ale jak poczuła drapanie za uszkiem to bardzo nieśmiało zaczęła nastawiać się do drapania.
Dr Renata potwierdza problem kuwetkowy :?
ObrazekObrazekObrazek
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Czw sty 03, 2013 20:05 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Chyba tytuł wątku trzeba zaaktualizować?
W/E/R
Elżbieta

Post » Czw sty 03, 2013 20:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

dorotak97 pisze:Dr Renata potwierdza problem kuwetkowy :?

Nie wiem,jak to jest,ale kot Krysia doskonale radzi sobie z kuwetą..Do tej pory ani jednej wpadki.Wszystko trafia,tam gdzie powinno

Randa nie ma chwilowo dostępu do netu,w pilnych sparwach prosi o kontakt tel 500 308 722

W niedzielę do Dt do Warszawy jedzie Tuptuś, mogą się z nim zabrac koty.

Evelin1

Od: Czw sie 04, 2011 19:28

Post » Czw sty 03, 2013 20:51 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Byłyśmy dziś z Kassją w Urzędzie Miasta. I wczoraj byłyśmy (oby się to nie stało naszym zwyczajem w Nowym Roku :twisted: )
I o ile wczoraj była rozpacz czarna to dziś może jakieś światełko w tunelu? (daleka jestem od optymizmu bo światełko w tunelu może oznaczać zbliżający się pociąg ;)
Były dziś panie z Zarządu Mienia Komunalnego, całkiem przyjazne w kwestii zwierząt. W kwestii działań "na przyszłość" ustaliliśmy o potrzebie wcześniejszego informowania o podobnych sytuacjach. Co do kotów z Chełmońskiego natomiast padł pomysł przechowania ich w suszarni bloku tamtejszego -bo do mieszkania muszą wejść robotnicy. Panie z ZMK mają się wybrać i sprawdzić czy się nada na "chwilowe przetrzymanie". Problemem jest sąsiedztwo - powiedziały, że sąsiedzi na bank tam się włamią i je wypuszczą (ostra patologia w okolicy). Ale lepsze to niż nic... Idziemy znowu w następnym tygodniu :roll:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw sty 03, 2013 21:12 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Wypiękniały te kotki :D

Pomysł z suszarnią jest jakimś wyjściem. A z szanowną patologią nie da się porozumieć? W sensie flaszka za trzymanie się od suszarni z daleka?

issey32

Post » Czw sty 03, 2013 21:24 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:
sylwia1982 pisze:najbardziej to chyba interesujące jest jak sobie radzą z kuwetą, a oprócz Edzi, które jeszcze koty miały to szczęście by przebywać w czystych warunkach w lecznicy?

W lecznicy u dr Renatki są jeszcze dwa młode kocurki, ręki uciąć sobie nie dam, ale chyba Rumcajs i ?? Pierścionek??, w każdym razie biało-bury. Z kuwetką w lecznicy nie jest najlepiej, ale tam kotuchy kuwetkę traktują jako miejsce zaciszne do leżenia, a nie do "układania skarbów". Mam nadzieję, że w większym pomieszczeniu, gdzie byłyby inne miejsca do leżenia załapałyby do czego służy kuweta.

ostatnio gdzieś czytałam, że jak kot nie czuje się pewnie w danym miejscu to kuwetę traktuje jak swój azyl i to by się zgadzało, jakiś czas temu miałam u siebie kotkę na tymczasie i przez pierwsze 2 dni siedziała w klatce, gdzie miała kuwetę i kocyk to zamiast leżeć na kocyku to ona siedziała i spała w kuwecie, po dwóch dniach otworzyłam klatkę i kotka mogła swobodnie wchodzić i wychodzić z klatki i jak się czegoś przestraszyła to migiem wskakiwała do klatki i hop do kuwety, jestem pewna, że jak koty będą już swoich nowych domach i będą miały większą powierzchnię do dyspozycji to problem z kuwetą zniknie
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw sty 03, 2013 21:38 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam to jest na facebookowym wydarzeniu jedna pani zainteresowana adopcją kotki Murki, czy któraś z Was jako osoba decydująca może się pojawić na wydarzeniu i konkretnie ustalić szczegóły odnośnie adopcji?

pani mieszka w Otwocku to może przy okazji jak Tuptuś jedzie w niedzielę to i kotka by się zabrała.

edit: jak dobrze kojarzę to dziś miała się odbyć wizyta pa w Poznaniu dla kotki Edzi, jeśli potencjalny dom okaże się niewypałem to mam namiar na osobę z Warszawy zainteresowaną adopcją Edzi, do kogo mam wysłać tą osobę, która z Was zajmuje się adopcjami tych kotów oprócz Randy?

edit: na facebooku jest chętna osoba z okolic Mszczonowa (woj. mazowieckie) na zabranie Murki na DT, dziewczyny skontaktujcie się z tą osobą.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sty 04, 2013 8:34 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

sylwia1982 pisze:dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam to jest na facebookowym wydarzeniu jedna pani zainteresowana adopcją kotki Murki, czy któraś z Was jako osoba decydująca może się pojawić na wydarzeniu i konkretnie ustalić szczegóły odnośnie adopcji?

pani mieszka w Otwocku to może przy okazji jak Tuptuś jedzie w niedzielę to i kotka by się zabrała.

edit: jak dobrze kojarzę to dziś miała się odbyć wizyta pa w Poznaniu dla kotki Edzi, jeśli potencjalny dom okaże się niewypałem to mam namiar na osobę z Warszawy zainteresowaną adopcją Edzi, do kogo mam wysłać tą osobę, która z Was zajmuje się adopcjami tych kotów oprócz Randy?

edit: na facebooku jest chętna osoba z okolic Mszczonowa (woj. mazowieckie) na zabranie Murki na DT, dziewczyny skontaktujcie się z tą osobą.

Ja nie jestem FEJSBUKOWA :oops:
Poproszę Motylka, żeby przesłał chętnym tel Randy.
Sylwia, a może Ty jesteś na fb, to wpisz tel Randy/ali makowskiej 500308722
Motylek odpowiedział, że dopiero wieczorem będzie miał dostęp do netu :(
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt sty 04, 2013 12:20 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

kassja pisze:
sylwia1982 pisze:dziewczyny jeśli dobrze zrozumiałam to jest na facebookowym wydarzeniu jedna pani zainteresowana adopcją kotki Murki, czy któraś z Was jako osoba decydująca może się pojawić na wydarzeniu i konkretnie ustalić szczegóły odnośnie adopcji?

Ja nie jestem FEJSBUKOWA :oops:
Poproszę Motylka, żeby przesłał chętnym tel Randy.
Sylwia, a może Ty jesteś na fb, to wpisz tel Randy/ali makowskiej 500308722
Motylek odpowiedział, że dopiero wieczorem będzie miał dostęp do netu :(

jestem na facebook'u (Sylwia Mroziewicz) i napisałam, żeby w sprawie adopcji lub chęci dania DT dzwonić do Ali Makowskiej.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sty 04, 2013 12:39 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

Sylwia, może dopisać tam, że kontakt z Motylkiem będzie wieczorem. Żeby ludzie nie pouciekali, jeśli nie będzie odpowiedzi.

issey32

Post » Pt sty 04, 2013 12:56 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

issey32 pisze:Sylwia, może dopisać tam, że kontakt z Motylkiem będzie wieczorem. Żeby ludzie nie pouciekali, jeśli nie będzie odpowiedzi.

na wydarzeniu jest za duża cisza, a ludzie są spragnieni świeżych informacji.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt sty 04, 2013 13:32 Re: Białystok 24 koty i 2 psy idą na mróz TRAGEDIA!!!

W lecznicy w której są footra byli dziś mili państwo i w oko wpadła im Edzia. Dom z ogródkiem jakby ta kuweta nie tego... Choć dzisiejsze wieści takie, że po raz pierwszy kuweta u Edzi "wyszła nieźle" :)
I nie wiem co zrobić...
Państwo mają się kontaktować jutro...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]