10 kotów + pies i Pani, która umiera. WSZYSCY W DOMACH! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 05, 2013 9:57 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Koniecznie daj znać.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 06, 2013 15:01 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Kalinka i Smerfik już u mnie :D
Na razie okopały się w kątkach, jedno w szafie, drugie za sofą i czekamy. Smerfik jest miziakiem maksymalnym, już mi się udało wydobyć go zza kaloryfera i wygłaskać porządnie -> dostałam mruczando i baranki :ok: Nastąpił oczywiście powrót w kąt, ale nie jest źle. Kalinka za to jest potwornie zestresowana i głaskanie mogę sobie pod tramwaj podłożyć, powolutku, będziemy przełamywać lody i zakopywać dołki :D
Dodam tylko, że koty są przepiękne i nie mówię tego dlatego, że moje :wink:

Sytuacja u Pani Basi bez zmian, leży aktualnie w domu otoczona futerkami wspierającymi. Emilka ogarnia wszystko i muszę powiedzieć, że dzielna jest bardzo. W ogóle dziewczyny cudne, gadałyśmy jakbyśmy się znały sto lat, popłakałyśmy zbiorowo i było krótkie acz intensywne spotkanie!
Ze zwierzami bez zmian, czyli został Aronek i dwa koty Szacik i Sarusia. Czarek na razie jest z Panią Basią, ale ma obiecany dom.
Megana może zacznij znowu czarować!
Obrazek

tinga7

Od: Czw gru 13, 2012 11:14

Post » Nie sty 06, 2013 21:09 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Dobra, czaruję, ale nie w kwestii Aronka - uważam, że Aron bez ukochanej pańci umrze z tęsknoty. Tylko z panię Emilią ma jakąś szansę.
Może zresztą się mylę, ty widziałaś go w ogóle? A pani Emilia jak uważa?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 06, 2013 22:21 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Megana pisze:Dobra, czaruję, ale nie w kwestii Aronka - uważam, że Aron bez ukochanej pańci umrze z tęsknoty. Tylko z panię Emilią ma jakąś szansę.

No nie da się ukryć, że psom w tym wieku jest zazwyczaj bardzo trudno. Oczywiście wszystko zależy od konkretnego osobnika. Niestety nie poznałam Arona (nie wyszło). Nie wiem, jak sobie poradzi w nowym domu, ale można się spodziewać, że dla starego zwierzaka zmiana warunków nie jest dobra. Z drugiej strony stare psy ze schronu jakoś sobie radzą:) Jeśli naprawdę nie ma szans, żeby Aron został u pani Emilii, no to cóż...W każdym razie, jak rozumiem, ma tam zapewnione miejsce, dopóki nie znajdzie domu, więc nie jest źle.
Obrazek

asia-lodz

Od: Śro sie 08, 2012 12:35

Post » Pon sty 07, 2013 10:05 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

tinga7, dzięki za relację. :love: Mnie dziewczyny tylko sms-y z drogi przysyłały. Mam nadzieję, że dojechały szczęśliwie do końca, bo u nas sypało śniegiem...

Aron najprawdopodobniej zostanie u p. Emilii, ona zdaje sobie sprawę z tego, jak taki pies może znieść przeprowadzkę i jest na to psychicznie przygotowana
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt sty 11, 2013 0:07 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Sytuacja opanowana w miarę. Koty jedzą, piją, dają się głaskać, kuwetkują - to plusy, a tam gdzie plusy są minusy. Kalinka tęskni, chodzi po mieszkaniu i "płacze" to akurat upierdliwe lekko, ale zrozumiałe. Natomiast jest inny problem, kurcze one się nie lubią! Smerfik ewidentnie się boi Kaliny, syczy na nią i ucieka w swój kątek. Jego terytorium ogranicza się do kawałeczka pokoju, gdzie ma kuwetę i miseczki. Ona już biega po całym domu i jak się pojawia w pobliżu to on warczy chwilę i ucieka. Kalinka robi do jego kuwety, próbował ją odstraszyć, ale mu nie wyszło i ogólnie pierdoła z niego straszna. Dopóki Kalina siedziała pod łóżkiem i nie wychodziła to zachowywał się zupełnie inaczej, zwiedzał, był pewny siebie, chętnie się bawił. Domyślam się, że w nowym domu panują nowe warunki i jest ich tylko dwójka, ale kurcze jak myślicie dogadają się? Staramy się nie faworyzować żadnego i zajmujemy się po równo, ale... Jak im pomóc?
Obrazek

tinga7

Post » Pt sty 11, 2013 8:09 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

wydaje mi się, że nie jest to kwestia lubienia czy nielubienia, po prostu są zestresowane nową sytuacją. Zaczynają przejmować zapachy Waszego domu, co wprowadza im do główek zamęt, bo jak to: niby ten sam kolega / koleżanka, a inaczej pachnie. Będzie dobrze, to dopiero 5 dni. :ok:

Georg-inia

Post » Pt sty 11, 2013 8:16 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Inga, ma rację. to wszystko wina stresu.
Czas jest tutaj lekarstwem

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pt sty 11, 2013 11:36 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Tak sobie myślałam, że będzie dobrze, musi być :D Ale wiecie, nie chcemy zawalić, bo dobrze nam idzie. Kupiłam im filewaya na dobry początek, może coś da. Kotki z trzęsących się kupek nieszczęścia zrobiły się mruczącymi kupkami walającymi się po łóżkach i ten kierunek chcemy utrzymać :D
Obrazek

tinga7

Post » Pt sty 11, 2013 15:07 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Jeśli masz taką możliwość, może rozdziel je w domu na tyle czasu, by ten bardziej lękliwy oswoił się ze swoim nowym terytorium i poczuł pewnie. Jak poczuje się dobrze "u siebie" to i w relacjach z koleżanką będzie lepiej. A i ona oswoi się już ze wszystkimi nowymi zapachami domowymi i jego "nowym" zapachem (przez drzwi). Spróbuj.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Pon sty 14, 2013 11:55 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

czy Dzidziuś / Smerfik ma DT czy DS ?

Napiszcie u seniorów - patrz mój banerek w podpisie
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon sty 14, 2013 12:32 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

wczoraj Franciszek miał jechać do domu, ale chyba nie pojechał bo pogoda taka :( nic to, pojedzie może za tydzień...

Georg-inia

Post » Pon sty 14, 2013 23:06 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

czarno-czarni pisze:czy Dzidziuś / Smerfik ma DT czy DS ?

Stały! Do końca mam nadzieję długiego kociego życia razem z Kalinką :D
Obrazek

tinga7

Post » Wto sty 22, 2013 7:55 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

Szacik i Sara nadal nie mają domu?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 22, 2013 8:59 Re: 10 kotów i pies oraz Pani, która umiera :( aktualiz. str

ewar pisze:Szacik i Sara nadal nie mają domu?

nadal :( Pani Emilia milczy, a mnie trochę głupio dzwonić, bo nie wiem, jaka tam sytuacja...

Georg-inia

[poprzednia][następna]