Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
morelowa pisze:
To nie tylko Lidka [wg niektórych] odrzuca pomoc - druga strona obraża się natychmiast jeśli pomoc nie jest przyjęta taka i w takiej formie jak jest proponowana. Czyżby dlatego, że inni wiedzą lepiej?
lidka02 pisze:casica pisze:Zofia.Sasza pisze:Lidko02, mam rozumieć, że nie chcesz naszej pomocy? Ja oferowałam ją w dobrej wierze choremu kotu. Vega013 czy VVU także. Przykro mi, że dajesz sobą manipulować. Obawiam się, że nic dobrego z tego nie wyniknie - ani dla Ciebie, ani dla Grażynki i innych Twoich podopiecznych.
Nie, to nie lidka02 daje manipulować sobą, to ona świetnie manipuluje i usiłuje manipulować chętnymi do pomocy.
Nie stać cię na więcej tak skromnie piszesz , napisz że zyje z kotów jak to niektórzy uważają ....
casica pisze:lidka02 pisze:casica pisze:Zofia.Sasza pisze:Lidko02, mam rozumieć, że nie chcesz naszej pomocy? Ja oferowałam ją w dobrej wierze choremu kotu. Vega013 czy VVU także. Przykro mi, że dajesz sobą manipulować. Obawiam się, że nic dobrego z tego nie wyniknie - ani dla Ciebie, ani dla Grażynki i innych Twoich podopiecznych.
Nie, to nie lidka02 daje manipulować sobą, to ona świetnie manipuluje i usiłuje manipulować chętnymi do pomocy.
Nie stać cię na więcej tak skromnie piszesz , napisz że zyje z kotów jak to niektórzy uważają ....
Nie, tego nie napiszę bo Cię akurat o to nie posądzam. Gdybym tak uważała, to bym napisała, spoko. Ja nie owijam w bawełnę i piszę to, co myślę.
Żeby żyć z kotów, żeby mieć taki plan i konsekwentnie go realizować, trzeba na to sporego wyrachowania i ogromnej dozy cynizmu, a o to Cię nie posądzam.
Uważam natomiast, że masz dobre intencje. Niestety, dobrymi intencajmi jest wybrukowane piekło. Zdarza się więc, że w zamierzeniu dobre działania w efekcie okazują się złe. Np zarażenie kotów białaczką - intencje były dobre, a efekt fatalny. I teraz też tak jest, tak myślę. Niepotrzebnie zamknęłaś wątek Grażynki, źle, że zrezygnowałaś z oferowanej w jej sprawie pomocy. Nie wiem, może dałaś się komuś podpuścić? Kotka dostała swoją szansę, ale jak widać niestety nie będzie mogła z niej skorzystać. Ty, mimo najlepszych chęci nie udźwigniesz ani diagnostyki, ani ewentualnego leczenia, w tym przypadku moim zdaniem doszłaś do przysłowiowej ściany. Wydaje Ci się, że "rządzisz". Niestety masz wokół siebie sporą grupę osób, które Cię w tym utwierdzają. Ale nie zauważyłam, żeby proponowały konkretną pomoc. Do zaoferowania mają wyłącznie czułostkowe teksty oraz zbiórkę na forum.
Dlatego napisałam co napisałam. Ty zrobisz z tym co zechcesz, a bezrefleksyjne fanki będą wklejać niedługo świeczki, kondolencje i aniołki. W bezzasadnym poczuciu, że bardzo Ci pomogły i porządziły razem z Tobą, ochroniły Cię (no i kotkę oczywiście) przed złą stroną miau.
Bardzo złą robią robotę Twoje fanki i bardzo źle, że słuchając ich odbierasz kotce szansę na zdrowie i życie.
Zofia.Sasza pisze:Lidko02, pisząc, że znasz swój pesel odpowiadałam Amice6. To oczywiste, że go znasz. Nie zamierzałam ani się z Ciebie wyśmiewać, ani Cię dotknąć. Nie rozumiem skąd Twoja reakcja :$ zastanów się jeszcze raz. Moja oferta pomocy jest nadal aktualna.
A mój Amika6 i też proszę ....Mój nick to Zofia.Sasza i tak proszę (....).
Amika6 pisze:Zofia.Sasza pisze:Lidko02, pisząc, że znasz swój pesel odpowiadałam Amice6. To oczywiste, że go znasz. Nie zamierzałam ani się z Ciebie wyśmiewać, ani Cię dotknąć. Nie rozumiem skąd Twoja reakcja :$ zastanów się jeszcze raz. Moja oferta pomocy jest nadal aktualna.
Tak, odpowiadałaś mnie, ale to było o Lidce i formę tego komentarza ja również odebrałam jako złośliwy przytyk.
Jest bardzo dużo ludzi, którzy na pamięć nie znają swojego Peselu i nie muszą go znać, bo bardzo rzadko się nim posługują.
Małe OTA mój Amika6 i też proszę ....Mój nick to Zofia.Sasza i tak proszę (....).
lidka02 pisze:Ostatnio wiele się działo na mój temat więc prosze tych którzy mi nie raz pomogli , O NIE POMAGANIE MI JUŻ WIĘCEJ I NIE WPŁACANIE ŻADNYCH PIENIĄŻKÓW .Dziękuje i pozdrawiam,
lidka02 pisze:Ostatnio wiele się działo na mój temat więc prosze tych którzy mi nie raz pomogli , O NIE POMAGANIE MI JUŻ WIĘCEJ I NIE WPŁACANIE ŻADNYCH PIENIĄŻKÓW .Dziękuje i pozdrawiam,
aga9955 pisze:lidka02 pisze:Ostatnio wiele się działo na mój temat więc prosze tych którzy mi nie raz pomogli , O NIE POMAGANIE MI JUŻ WIĘCEJ I NIE WPŁACANIE ŻADNYCH PIENIĄŻKÓW .Dziękuje i pozdrawiam,
To chcesz pomocy, czy nie?
Raz piszesz ,ze wstawisz zdjecie kotki ktora zlapiesz do sterylki i jak ktos zechce to moze wplacac na ten cel pieniadze, za moment piszesz ,ze nie chcesz zadnych pieniedzy...![]()
Sorry, ale nie rozumiem.
W tej sytuacji wycofuje moja oferte pomocy, nie tak sobie to wyobrazałam.
Wydawalo mi sie ,ze chcesz zawalczyc z gmina, ze chcesz zminiejszyc populacje kociat w swoim miescie. Ale widze, ze jednak nie bardzo wiesz co chcesz zrobic.
Przykro mi.
Powodzenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], Google Adsense [Bot], LimLim, sherab i 187 gości