Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
andzelika1952 pisze:Jestem po szczerej i konkretnej rozmowie z wetem. Jeśli spłacimy go jednorazowo to umorzy nam prawie połowę długu, który powstawał przez 3 lata. Do spłacenia jednak zostanie i tak ogromna kwota - 8 tysięcy złotych.![]()
![]()
![]()
Do września mieliśmy pod opieką ponad 200 zwierząt / w tym 190 kotów /. W tym roku z 1 % wpłynęło mniej o 2 tysiące złotych, chociaż jest to największa kwota z radomszczańskich organizacji. W ub. roku było to 17.165,96 zł a w tym roku 15.411 zł . Rok 2011 był rewelacyjny z darowiznami, było ich aż 23.770,86 zł ; w tym roku do dnia dzisiejszego wpłynęło 10.000zł. I stąd ta różnica w opłacaniu faktur. W 2011 tylko do marca prowadziliśmy KAN a niestety utrzymanie, leczenie i inne zabiegi ponad 50 kotów bardzo dużo kosztuje. Nie schodzimy poniżej 50 kotków. W tej chwili nie mogę dać Albercika na amputację nóżki , na szczepienia czeka 6 kotków a do tego jeszcze 4 maluchy szybko rosną i niedługo trzeba je szczepić.
Wspólnie ze znajomymi nauczycielkami i uczniami gimnazjum , które adoptowały od nas kotki chcemy przeprowadzić zbiórkę pieniężną po wszystkich szkołach pod nazwą " Złotówka dla zwierzaka" . Nie wiem jaki będzie efekt tej zbiórki ale muszę mieć jakąś nadzieję aby nie zwariować.![]()
andzelika1952 pisze:Jakby tego było mało kotka Sonia ma jaskrę. Byłam z nią w poniedziałek Warszawie w klinice dr Garncarza. Zajęła się nią Pani dr Elwira Buczek. Jest to wspaniały fachowiec a do tego miła, serdeczna i bardzo wyrozumiała. Bardzo długo ze sobą rozmawiałyśmy. Zabrałam także Milkę / ma bielmo na jednym oczku / . Za zbadanie dwóch kociaków wzięła za wizytę tylko 35,00zł, ale za to za krople do oczu w aptece zapłaciłam 180,00zł. Oby tylko pomogły. Mamy być w kontakcie mailowym, mogę jej wysyłać zdjęcia kotek czy jest poprawa czy nie.
Hanulka pisze:no właśnie, ale RTOZ raczej nie ma możliwości, chyba, że się mylę..
Hanulka pisze:OGŁOSZENIA KOTÓW STAN NA 21.09.2012
Finanseno to mamy tak na ogłoszenia na teraz:
50,- deklaracja przez kociamysza(ja nie mam tej wpłaty)
10,- ja
20,- dagmara-olga
50,- taizu
45,- taizu
50,- dagmara-olga![]()
50,- taizu![]()
razem na dziś: 275,-![]()
275:15,-= 19x130 ogłoszeń, można je podzielić też na mniejsze partie, np. po 65
przelałam CA 150,-
Koty do ogłoszeń:
ogłoszenie zbiorowe kotów KAN (-15,- zł., linki są)
Arni, Bączek i Zojka (-15,- zł.; czekam na wszystkie linki)
Milka, Felicja i Liza i Tofik
(-15,- zł. czekam na wszystkie linki)
Jędruś, Dusia, Anulka (-15,- zł. czekam na wszystkie linki)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Evilus, Google [Bot] i 521 gości