BYŁO: 7 kociąt JEST: Została Oretka - str. 33 :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 18, 2012 18:08 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - odchowujemy!

miltonia pisze:Kociaczki tygryski :1luvu:
Czy kicia po sterylce daje sie głaskać? Może warto dać jej szanse i szukać domu.

Daje się głaskać i właśnie mnie to dobija! Kicia młoda, dobrze rokująca, a mąz obrażony po wsze czasy ;(( Boję się rozwodu przez te koty...
Plizz, może ktoś ma DT jakiś?: Może do mnie przyjechać obejrzeć kicię i sam zdecydować, jaka ona dzika jest :roll: Pomóźcie, bo ona trafi chyba na ulicę :( A ja ją po-ko-cha-łam :( Arya ma na imię....
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pt maja 18, 2012 20:44 Re: Mam piwnicę, a w niej i 6 kociąt :/ s 19. domku poszukuj

Pleiades, a nikt z rodziny by jej nie przetrzymał trochę? Jesli jest młoda i miła, to domek na pewno się znajdzie, tylko to może trochę potrwać.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Sob maja 19, 2012 10:59 Re: Mam piwnicę, a w niej i 6 kociąt :/ s 19. domku poszukuj

Na razie posiedzi jeszcze trochę u nas.. No trudno, przetrzymam ją jak długo będę mogła.... TŻ wywali mnie chyba z domu razem z tym kotem... :roll:

Fotki postaram się dzisiaj wstawić, chociaż zołza nie chce za bardzo pozować ;P
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)

Obrazek

Pleiades

Post » Nie maja 20, 2012 16:34 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Udało mi się porobyc kilka fotek Aryi, chociaż aparatu trochę się boi i patrzyła na mnie ze zdziwieniem, co ja chcę jej zrobić 8O

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A w ogóle jest bardzo grzeczna. Je wszystko, apetyt ma dobry, ładnie kuwetkuje, jest cicha i spokojna, sama potrafi się pobawić futrzanymi myszkami, nie miauczy, po nocy nie przeszkadza w spaniu, sama dużo śpi i ogólnie to taki kot pluszak, który się nie narzuca, ale pomiętolić też się da ;)

Niestety, jest zarobaczona, a na pewno ma tasiemca - już kilka pełzających członów znalazłam ;E Ja wiem, że to nie stanowi zagrożenia bezpośredniego dla ludzi i kotów, ale jak TŻ się dowie... :strach: Jutro chyba przejadę się z nią na odrobaczenie do weta...

Obrazek

Pleiades

Post » Pon maja 21, 2012 9:18 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

są dobre zastrzyki na tasiemce. Burasia taki dostała i jest ok

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pon maja 21, 2012 14:46 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Pójdę z nią do weta na pewno, chociaż tym tasiemcem aż się tak nie przejmuję, bo bezpośrednio nikt się nim nie zarazi. Gorzej, gdyby miała glisty :strach: Ale licho tam wie, co "w niej" siedzi. BTW, jak sie nazywaja te zastrzyki? Moje koty już zastrzykami odrobaczałam, ale ni licho nie mogę się doczytac nazwy ^^

A nie pisałam ostatnio co u malutkich. Rosna zdrowo, chociaż kto mi wyjaśnie, czemu jedno już ma otwarte oczka w pełni, a inne jeszcze mają zaklejone powieki? Ropka im się nieco zbiera, ale tak było z tym pierwszym kociakiem na początku - przemywam im oczy solą fizjologiczną i jest o niebo lepiej. Co nie zmienia faktu, że dopiero jeden patrzy przytomnie na świat, a reszta ma jeszcze na wpół zrośniete powieki. Może to sprawa dziedziczna? W książce jakiejś przeczytałam, że otwieranie oczy następuje w 8-20 dniu - duża rozbieżność, jak dla mnie...

Ale te maleństwa są cudne ^^
Zakochałam się w najjaśniejszym maleństwie co ma otwarte już oczka :) Jeden jego brat, ten białołapy, też jest bardzo jasny. Największy z miotu, czarnołapy, jest najciemniejszy, że prawie pręg na grzbiecie nie widać. Jest jeszcze ruficzny, lekko podrudziały chłopak, który ma poprzeczne prążki nawet przez cały brzuch ^^ Tak samo jak i jeden jasny mocno tygrysi chłopak, podobny do sreberka. No i na końcu jedyna dziewczynka, śliczna, ze skarpetkami, środkową poduszeczką stópek czarną i białą strzałką na nosie ^^

Muszę im wymyślić imiona ^^

Obrazek

Pleiades

Post » Pon maja 21, 2012 21:57 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Z oczkami to tak bywa, czasem juz oba niby otwarte a potem znowu powieki sklejone. Przemywaj sola fizjologiczna, powinno być dobrze. Koniecznie wymyśl im fajne imiona, takie żeby do nich pasowały a jednocześnie przyciągały uwagę.Poproś o pomoc w szukaniu domów swoich wetów (zostaw w lecznicy ogłoszenie), nadal wiele osób chcących wziąć kota pyta u weta (tak "poszła" matka moich kociaków kuchennych oraz dwa kocie podrostki mojej koleżanki).
Burasia śliczna, fajnie by było gdyby miała swój dom (też porozmawiaj z wetami i zostaw ogłoszenie).
Obrazek

Amica

Post » Wto maja 22, 2012 10:17 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Pleiades pisze:Muszę im wymyślić imiona ^^

Krasnoludkowe...?

Najpopularniejsze skrzacie imiona to:

Apsik, Biedronek, Błystek, Chwastek, Gapcio, Gburek, Hałabała, Koszałek Opałek, Mądraczek, Mędrek, Modraczek, Mordziaczek, Nieśmiałek, Osiłek, Płaczek, Poziomka, Pracuś, Słomiaczek, Śpioszek, Wesołek, Żagiewka, Żółtaszek.

(cytat z http://www.bibliotekawszkole.pl/inne/ga ... /index.php)
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto maja 22, 2012 10:49 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

http://leksykot.top.hell.pl/koty/kotopedia/imiona/index
Coś na pewno wybierzesz.... :ok: :ok: :ok: :ok: za prześliczne tygrysiątka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto maja 22, 2012 15:10 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Dzięki za linka :ok: Chociaż ja ostatnio trochę monotematyczna jestem i wszystko co chodzi na czterech łapach nazywam imionami bohaterów z "Gry o tron". Mam na podwórku Robba, mama potfforków to Sansa, a u mnie w domu jest Arya....

Najjaśniejszy "sreberek" już ma pseudo Snow ^^ Najmniejszego z miotu nazwać chciałam Tyrion :D Na resztę jeszcze pomysłu nie mam, chociaż mignął mi w głowie też Renly i Ned :P

Obrazek

Pleiades

Post » Nie maja 27, 2012 17:31 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Co słychać? Jak kociaste?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 28, 2012 17:54 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/

Uff, sorki, trochę mnie nie było... Padam ostatnio ze zmęczenia, a jeszcze ten ograniczony dostęp do netu.

Kociątka rosną, zaczynają chodzić, zaczepiać się i bawić. Niestety z ich oczkami nie poprawiło się zbytnio, pomimo przemywania dwa razy dziennie solą fizjologiczną - ciągle im się sklejały i była ropa... Poszłam jeszcze raz do weta. No niestety, wygląda na to, że to KK, a więc leczymy. Dostałam dla nich kropelki do oczu, dla matki antybiotyk i za 2 tygodnie na kontrolę. Oby zakraplanie oczków im pomogło....

Obrazek

Pleiades

Post » Pon maja 28, 2012 18:48 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Pleiades, kropelki powinny pomóc. Upewniłaś się, że zalecony antybiotyk można podawać kotce karmiącej?
Będzie dobrze :ok:
Obrazek

Amica

Post » Pon maja 28, 2012 19:45 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Antybiotyk w tabletkach - nie wiem co to jest :oops: Dostałam 5 tabletek do dzielenia 1/4 na dzień (dla kocicy 2,5 kg), właśnie po to, aby wydzielił się z mlekiem i kocieta wzmocnił. A kropelki dla kociąt mam Dicortineff-vet.

Z tego całego zamętu zapomniałam coś wziąć na odrobaczenie Aryi przebywającej nadal u mnie w domu... No cóż, przejadę się ponownie do lekarza w najbliższym czasie.

Obrazek

Pleiades

Post » Pon maja 28, 2012 20:43 Re: Mam piwnicę, a w niej kotkę i 6 kociąt :/ - leczymy KK

Wybrałaś już imiona?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]