Wariatkowo... :( Foster ['] 5-10-2012 foty s. 37

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 31, 2012 21:38 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Krowa była za mała :lol:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt cze 01, 2012 12:17 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

No wiesz, muszki zamaist wołu? Biedny się musi dożywiać..ehh.. :twisted: :mrgreen: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob cze 02, 2012 13:04 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

OKI Ty kociaste karmisz Feline Porta, dobrze pamiętam? zadowolona jesteś?
muszę zaopatrzyć paskudy, a TŻ twierdzi, że Orijen im nie smakuje i nie chcą jeść-to akurat im nie zaszkodzi :D
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Sob cze 02, 2012 13:49 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Tak, ostatnio Feline Porta. Zadowolona jestem głównie z ceny :twisted:
Ale z góry uprzedzam, że przestawienie na to to zawsze parę dni rzadszej kupy o charakterystycznym smrodku. W ogóle po tej karmie kupy śmierdzą dość specyficznie, ale po paru dniach ten smrodek spada do normalnego poziomu i kupy się normują. Generalnie nie jest to niezdrowy smród, ale specyficzny :lol: Mi nie przeszkadza, bo i tak fijołami nie srają, ale niektórym może, więc uprzedzam lojalnie ;)
Kociaste smak sobie chwalą. Zresztą ona jest też w małych opakowaniach, więc nie problem kupić na próbę, a rodzajów jest sporo - w tym kilka bezzbożówek.
Jedyny feler to kiepska dostępność. Bywa w dużym wyborze w Animalii, ale dostawę mają raz na 3 miesiące, więc po dostawie jest OK, ale potem dostępność i wybór maleje.
Ja używam http://animalia.pl/sklep.php?firma=Feli ... t=0&kat=38 tych dwóch pierwszych - zielonej (kiedyś tylko ta była bezzbożowa) i ostatnio testuję tę fioletową, dla seniorów.
Zgadnijcie, którą honoruje Małechude? :twisted:
No nie, nie jako środek do uzupełniania kalorii, ale to jedyna sucha, którą w ogóle skubnie czasem :roll:

OKI

Post » Sob cze 02, 2012 13:56 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

właśnie w animalii znalazłam i myślałam o tej fioletowej, bo niby dla seniorów/Kocica i odkłaczająca/Kotuś

ezzme

Post » Sob cze 02, 2012 14:02 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

No to ona fajna jest i właśnie ją toleruje Foster :twisted:
Przy czym mam niejasne wrażenie, że jest dużo wydajniejsza od tej zielonej - niby jest jej wagowo mniej, ale ostatnio starczyła na dłużej.
Mogę podesłać próbkę, bo właśnie otworzyłam nowe pudło ;)

OKI

Post » Sob cze 02, 2012 14:28 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

OKI pisze:To zamelduję też tutaj ;)
Mała, 5-6 tygodni, bura cała od nosa do ogona :)
Lekki kk, dostała Betamox i Lydium. Betamox na pn., śr., pt - w wyprawce :mrgreen: Dostanie też 2 saszetki Conva, więcej nie mogę :oops:
Prawie zagojony wrzód rogówki, drugie oczko zdrowe - Tobrosopt. Odrobaczona Vethmintem, parafinka też już poszła.
Książeczka będzie w poniedziałek, bo oczywiście wpadłam na to, że potrzebuje, po wyjściu od weta. Odbiorę razem z Mixolem.

Aaaa.... mała ma to samo, co Fosteru :? "Przeskakujące", zwichnięte rzepki... wygląda na to, że u obojga to wada wrodzona, która panoszy się w mojej okolicy :(
Dodam strzykawę preparatu, który Fosterowi b. pomaga. Wet mówi, że można :)
Mała próbuje jeść już sama - odpowiednio naprowadzona ;) Myślę, że to kwestia paru dni.

Mam już DT dla maludy, tylko kwestia dogadania się i dowozu ;)

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 8:57 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Awanturka kicha i prycha, straszy mi koty :twisted:
Brzdąc już wystraszony niemalże na śmierć, Taćka oburzona, bo małe chciało się do fajnego futra przytulić, Delicja chyba by wykazała matczyne uczucia, ale wyraźnie nie jest pewna, czy toto jej nie zje :roll: Baśka podobnie, zaintrygowana ;)
Szelma z Kulokotem obserwują z bezpiecznej odległości... z lekkim obrzydzeniem :mrgreen:
Mała odpowiednio nakierowana wcina już gerberka ze spodka, gorzej z mlekiem, tylko strzykawką :?
W nocy była kupka, siki też były - oba w posłanku. Dzisiaj się uczymy robić do kuwetki :roll:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 9:27 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

hehehehe... już sobie wyobraziłam Brzdąca :ryk: :ryk:
za dziecko :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Pitu_Pitu

Od: Nie lip 25, 2010 17:36

Post » Nie cze 03, 2012 9:28 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Hejka niedzielnie!
Owocnej nauki kuwetkowej! :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie cze 03, 2012 12:08 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Dziecko zamordowałam, więc mam chwilę spokoju :roll:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 13:22 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

OKI pisze:Dzisiaj się uczymy robić do kuwetki :roll:

Ty też? 8O

OKI pisze:Dziecko zamordowałam, więc mam chwilę spokoju :roll:

u nas to nie przejdzie, czasem się udaje przez zamotanie :roll:

ezzme

Post » Nie cze 03, 2012 14:43 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Jak wszyscy, to wszyscy :mrgreen:
Obudziła się Awanturka :roll:

OKI

Post » Nie cze 03, 2012 16:17 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

imię trafione :mrgreen: krzykacz z niej straszny ,nawet pogadać nie da :lol:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie cze 03, 2012 16:39 Re: Wariatkowo ..ście ;) Faxe i Kulokot szukają DS :D

Dorcia, mam też 'syjamka' w końcu :twisted: Zaraz Ci wyślę fotę :ryk:
viewtopic.php?p=8924363#p8924363 szczegóły tutaj :lol:

OKI

[poprzednia][następna]