WólkaZal- testujemy koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 18:24 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Jest telefon z zapytaniem o Freda - W-wa Śródmieście. Pani ma 6-letniego kocura, niedawno odeszła koteczka 16-letnia, wszystko do sensu, ale....mieszka na I piętrze i ma niezabezpieczony balkon, jej koty zawsze wylegują się na krzesełkach na balkonie i żadnemu nigdy nie przyszło do głowy, aby skakać. Odpada prawda?

Będę dzwonić do tego pana, który chce wziąć kota na DT. Czy ktoś ma pomysł na transport do W-wy?Kiedy? Z panią Teresą uzgodnię, który kot najbardziej by się tam nadał, mamy wolną rękę.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Czw lut 16, 2012 19:09 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Randa pisze:Jest telefon z zapytaniem o Freda - W-wa Śródmieście. Pani ma 6-letniego kocura, niedawno odeszła koteczka 16-letnia, wszystko do sensu, ale....mieszka na I piętrze i ma niezabezpieczony balkon, jej koty zawsze wylegują się na krzesełkach na balkonie i żadnemu nigdy nie przyszło do głowy, aby skakać. Odpada prawda?

Będę dzwonić do tego pana, który chce wziąć kota na DT. Czy ktoś ma pomysł na transport do W-wy?Kiedy? Z panią Teresą uzgodnię, który kot najbardziej by się tam nadał, mamy wolną rękę.

Randa, mój znajomy jeździ do w-wy raz w tyg. tylko kiedy to się wie na ostatnia chwilę. Wchodzil by w gre przyszly tydz. Mogę zawieźć, do tego czasu kot mógłby poczekać u mnie, tylko jak pan dysponuje czasem, czy jest mu wszystko jednojaki dzień, bo godzina dojazdu to tak 11-12 c.a.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Czw lut 16, 2012 19:12 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

ewona1 pisze:
Randa pisze:Jest telefon z zapytaniem o Freda - W-wa Śródmieście. Pani ma 6-letniego kocura, niedawno odeszła koteczka 16-letnia, wszystko do sensu, ale....mieszka na I piętrze i ma niezabezpieczony balkon, jej koty zawsze wylegują się na krzesełkach na balkonie i żadnemu nigdy nie przyszło do głowy, aby skakać. Odpada prawda?

Randa, mój znajomy jeździ do w-wy raz w tyg. tylko kiedy to się wie na ostatnia chwilę. Wchodzil by w gre przyszly tydz. Mogę zawieźć, do tego czasu kot mógłby poczekać u mnie, tylko jak pan dysponuje czasem, czy jest mu wszystko jednojaki dzień, bo godzina dojazdu to tak 11-12 c.a.

super, no to wiem jak gadać :D
ObrazekObrazek

Randa

Post » Czw lut 16, 2012 20:26 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Mam zapytanie o Fredzia :)
Podeślę na pw dane do osoby chętnej na adopcję :)

Nie wiem czy to ta sama osoba o której piszecie wyżej :) więc i tak podeślę :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 17, 2012 9:06 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

dostałam dane i przesłałam do Randy -żeby porównała, zanim odpisze
Obrazek
i jest szansa (domek forumowy) na DT dla Fredzia i Drapka -Warszawa
a gdyby Fredzio jednak miał DS
to na Ineczkę i Drapka

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt lut 17, 2012 9:46 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Wszystkiego najlepszego :kotek:
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

Post » Pt lut 17, 2012 9:47 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

CatAngel pisze:Mam zapytanie o Fredzia :)
Podeślę na pw dane do osoby chętnej na adopcję :)

Nie wiem czy to ta sama osoba o której piszecie wyżej :) więc i tak podeślę :)

trzymam kciukasy najmocniej na świecie

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt lut 17, 2012 9:50 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Patmol pisze:Szalony Kocie -i co z Warszawą? (rudy kotek :mrgreen: )

pinokio_ pisze:Dowiem sie cos wiecej o tym czlowieku, zadzwonie, pogadam i zobaczymy.

no i pisz, będziemy myśleć
imię i nazwisko faceta potrzebne -jak masz- wyślij mi na pw -to może coś o nim w internecie wyszukam
i można ludzi z okolic podpytać czy go znają -tylko adres potrzebny
jak dziwny -to i sie w oczy rzuca

Pinokio, spokojnie, zadzwoń do Pana i spytaj wprost czy potrzebuje pomocy. jesli jego intencją bylo szuaknie pomocy i zostawił w tym celu tel. u weta to może własnie tego oczekuje.
że ktoś zadzwoni i spyta... natomiast jeśli jest "dziwny" to nie znaczy że nie kocha kotow i nie szuka na swój sposób dla nich pomocy podczas swojej nieobecnosci... może z sąsiadami nie jest w dobrych stosunkach... mam nadzije, że nie nalezy do tych którzy wyjada na długo zamykając koty w domu bez zadnej opieki...

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pt lut 17, 2012 10:39 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Z okazji Dnia Kota samych najnajnajdomków dla wszystkich kociastych :kotek:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lut 17, 2012 10:43 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Patmol pisze:i jest szansa (domek forumowy) na DT dla Fredzia i Drapka -Warszawa
a gdyby Fredzio jednak miał DS
to na Ineczkę i Drapka

Byłby to najlepszy prezent w taki dzień :ok:

issey32

Post » Pt lut 17, 2012 10:49 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

a teraz trochę OT http://www.dogomania.pl/threads/223248- ... rosz%C4%99. pinokio_(pipi z dogomanii) znalazła chorą sukę w typie on-ka -może macie jakiś pomysł?

Patmol

Post » Pt lut 17, 2012 11:13 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Skopać tego s....la :evil:

issey32

Post » Pt lut 17, 2012 11:14 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Nie no, to zależy, na ile panią da się przekonać do zabezpieczenia ;)
Niektórzy ludzie reagują na różne argumenty, niektórych przekonuje, że to np. może być też zabezpieczenie przed komarami (moskitiera wzmacniana), że koty będą się mogły więcej wspinać... wbrew pozorom argumentów za osiatkowaniem można wymyślić duuużo więcej :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 17, 2012 11:33 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

Szalony Kot pisze:

Nie no, to zależy, na ile panią da się przekonać do zabezpieczenia ;)
Niektórzy ludzie reagują na różne argumenty, niektórych przekonuje, że to np. może być też zabezpieczenie przed komarami (moskitiera wzmacniana), że koty będą się mogły więcej wspinać... wbrew pozorom argumentów za osiatkowaniem można wymyślić duuużo więcej :)

No to potrzebna wizyta u tej pani, mam do niej oddzwonić. Ewona będzie jechała w przyszłym tygodniu do W-wy, więc najlepiej byłoby jak najwięcej kotów naraz zabrać. To jest ta sama pani, która odezwała się w sprawie Freda do Cat Angel.

Na pewno jest umówiony 1 DT w Wwie od tego pana Marka Lewickiego z Ursynowa, którego maila wcześniej wklejałam. U niego sa dwa 7-miesięczne kocurki i jest mu obojętne, który kot przyjedzie.

Przed chwilą podesłałam człowiekowi zdjęcia kotów ( zadzwonił w sprawie psa - którego zresztą chce wziąć), a ja mu zaproponowałam w komplecie kota, bo zwierzolubny i koty miał. Może coś z tego wyjdzie...

Co do DT w W-wie dla Drapka i Fredzia, to te testy pewnie moglibyśmy zrobić tu na miejscu, choć chyba Pinokio trochę samochód nawala i ciąga się dziś z nowo wyrzuconą w jej wiosce suką owczarką...

Potrzebny wzór umowy z DT.
ObrazekObrazek

Randa

Post » Pt lut 17, 2012 11:39 Re: WólkaZaleska-po 19.02. KOTY ZOSTAJĄ SAME(ludzie do szpitala)

pinokio właśnie pisała, ze testy by chętnie zrobiła, ale jej samochód jest nieczynny
(coś się zepsuło, cylindry? jak będzie jeździła zatrze silnik)

ma ktoś wzór umowy z DT?
szukać po ludziach?

ostatecznie ja mogę umowę napisać, jeśli potrzeba 8)

Szalony Kot pisał, ze nie moze wizyty w Warszawie teraz robić? dobrze zrozumiałam?
szukać kogoś do wizyty pa w Warszawie w Śródmieściu? Szalony Kocie -może wiesz kogo poprosić?
a na Ursynowie potrzebna pa? czy pan juz sprawdzony przez Kota (nie tego Szalonego, tylko fundację 8) )?

edit -zapytałam na pw ASK@ o wzór umowy; ona pewnie ma :mrgreen:

Patmol

[poprzednia][następna]