Alef już w Toruniu - prosi o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 02, 2012 14:03 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

To czekamy na niusy :ok: :ok:
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Pon sty 02, 2012 14:04 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

no to smacznego :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon sty 02, 2012 14:06 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Agn pisze:Dojechali. Wszystko jest oki. Potem będę pisać, na razie pijemy herbatkę i jemy ciastka.
Kot śpi.

A nie za dobrze Wam? ;) Też chcę ciastka, mam PMSa, i jak ze wszystkich słodyczy najbardziej lubię kabanosy tak wczoraj późnym wieczorem wrąbałam całą tabliczkę czekolady w niecałe 10 minut :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 02, 2012 14:13 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

ja też ze słodyczy najbardziej lubię kuraka.. :ryk:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon sty 02, 2012 15:20 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Czekamy na wieści :D Może jakieś fotki? :1luvu:
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon sty 02, 2012 15:24 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

AniaWrocław pisze:Czekamy na wieści :D Może jakieś fotki? :1luvu:

Też się o fotki chłopaka dopraszam :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sty 02, 2012 16:27 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Z kim nie gadam to albo PMS albo już MS... :ryk:
najszczesliwsza

Post » Pon sty 02, 2012 17:19 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Obrazek

Alef jest starym kotem. Każdy, kto miał do czynienia z kocim staruszkiem wie na czym polegają starcze zmiany w budowie ciała. Przede wszystkim - nie jest kotem wychudzonym, a kręgosłup jest odsłonięty i wyraźny. Zęby - sterczące szczątki i pieńki. Nawet kły - z jednego został korzeń, reszty nie ma.
Morfologia wygląda dobrze [poza leukocytami, ale to też jakaś 'norma'], nie wiadomo jak z biochemią - sprawdzi się.
Wbrew pozorom nie uszy budzą mój największy niepokój [w końcu zawsze można uciąć], a obrzęk twarzy. Nie zaglądałam dokładnie do paszczy, ale na macanie 'po wierzchu' nie reaguje bólowo.
Kocur niekastrowany, ale jajka ma malutkie jak u kociaka i nie śmierdzi.

Apetyt dopisuje. Wciągnął miskę suchego i poprawił saszetką mięsnego Conva. I gdy wchodzę do niego to nadal mi uważnie patrzy na ręce, czy nie niosę czegoś do żarcia.
Gada. Nadstawia się do głaskania. Na zaglądające do niego koty nie reaguje.

Dam mu kilka dni na aklimatyzację i zrobię mu pełne badania krwi.
Na pewno musi mieć zrobiony porządek w paszczy. Myślę też, że za jedną narkozą zrobimy i kastrację i porządek z uszami.
Jutro skontaktuję się z Doc i ustalimy jakiś plan gry.

Bardzo dziękuję Marcie, za sprawną organizację całej akcji. Było mi bardzo miło ją poznać.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Pon sty 02, 2012 17:34 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Agn pisze:Obrazek

Alef jest starym kotem. Każdy, kto miał do czynienia z kocim staruszkiem wie na czym polegają starcze zmiany w budowie ciała. Przede wszystkim - nie jest kotem wychudzonym, a kręgosłup jest odsłonięty i wyraźny. Zęby - sterczące szczątki i pieńki. Nawet kły - z jednego został korzeń, reszty nie ma.
Morfologia wygląda dobrze [poza leukocytami, ale to też jakaś 'norma'], nie wiadomo jak z biochemią - sprawdzi się.
Wbrew pozorom nie uszy budzą mój największy niepokój [w końcu zawsze można uciąć], a obrzęk twarzy. Nie zaglądałam dokładnie do paszczy, ale na macanie 'po wierzchu' nie reaguje bólowo.
Kocur niekastrowany, ale jajka ma malutkie jak u kociaka i nie śmierdzi.

Apetyt dopisuje. Wciągnął miskę suchego i poprawił saszetką mięsnego Conva. I gdy wchodzę do niego to nadal mi uważnie patrzy na ręce, czy nie niosę czegoś do żarcia.
Gada. Nadstawia się do głaskania. Na zaglądające do niego koty nie reaguje.

Dam mu kilka dni na aklimatyzację i zrobię mu pełne badania krwi.
Na pewno musi mieć zrobiony porządek w paszczy. Myślę też, że za jedną narkozą zrobimy i kastrację i porządek z uszami.
Jutro skontaktuję się z Doc i ustalimy jakiś plan gry.

Bardzo dziękuję Marcie, za sprawną organizację całej akcji. Było mi bardzo miło ją poznać.

Dziękujemy za wieści :1luvu: Mam nadzieję, że staruszek dojdzie do siebie i doceni "zmianę losu". Jeśli można prosić, pisz o nim w miarę możliwości
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Pon sty 02, 2012 17:56 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Biedny staruszek, jak to dobrze że jego los już się odmienił. Oby tylko nic strasznego nie było z jego zdrowiem :ok: :ok:

Marciula, to Ty go uratowałaś, bo dostrzegłaś jego cierpienie i napisałaś o nim. Jesteś bardzo dobrym Człowiekiem :aniolek:

Agn, wielkie słowa uznania za to co robisz i za to, że zawsze pochylisz się nad taką kocią biedą :aniolek:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pon sty 02, 2012 17:58 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

Obie Panie jesteście super :ok:
Staruszku koci, trzymaj się :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon sty 02, 2012 18:17 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

MalgWroclaw pisze:Obie Panie jesteście super :ok:

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami :ok: :ok: :ok: brawo dziewczyny. :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon sty 02, 2012 18:20 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

No to teraz Alef będzie nieskończenie szczęśliwym kocim seniorem ;) :ok:

Dzięki Wam Dobre Kobiety :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 02, 2012 18:25 Re: Elf z Wrocławia w bardzo złym stanie prosi o pomoc!! :(

meg11 pisze:
MalgWroclaw pisze:Obie Panie jesteście super :ok:

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami :ok: :ok: :ok: brawo dziewczyny. :mrgreen:

i ja :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]