Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2011 19:28 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Wiec szaraczek ma się dosć dobrze miał wydłutowaną kość , coś tam jeszcze ma teraz kroplówkę wet mówi może wszystko będzie dość dobrze bardzo długo miał zabieg .Przez dwa dni będzie miał kroplówkę , będzie też wykastrowany i teraz po wybudzeniu będzie miał usg ...Pan Doktor powiedział że Fundacja może do niego zadzwonić i można przelać pieniążki na leczenie , ale wet prosi o telefon w poniedziałek bo od jutra ma urlop ....

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw gru 29, 2011 23:15 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

za Szaraczka i dochodzenie do zdrowia :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw gru 29, 2011 23:20 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Dobry wieczór!

Jakby co to jestem i cały czas kibicuję. Super ekipa się zebrała tutaj i na Facebooku! Na pewno uda się wyjść powoli na prostą. Lidka, trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Cieszę się że Szaraczek po operacji. Może niedługo będziemy mu robić ogłoszenia i szukać domu jak Łukaszkowi?

Adam
aburacze

Post » Pt gru 30, 2011 14:50 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Byłam u weta z resztą kotów czyli z czterema - dwa są zdrowe a dwa mają białaczkę :(
Lolek ten rudy pers białaczka
Marlej młody kocurek ma może 6 miesięcy białaczka
Grażyna zdrowa
Marcelek z chorym móżdżkiem zdrowy .
Tak więc 5 kotów z białaczką
dwa koty do powtórki testu
jeden kotek z aids
sześć kotow zdrowych .............

lidka02

Post » Pt gru 30, 2011 16:51 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Dla mnie sytuacja wygląda tak,-
zdrowe muszą znaleźć inne domki a z chorymi zostajesz. :(

Temu 6 miesięcznemu trzeba koniecznie dać Zylexis i nie wiem jakim sposobem oddzielić od chorych i zdrowych kotów, bo młode koty do roku czasu mogą zwalczyć wirusa przy odpowiednim leczeniu, mogą, aczkolwiek nie muszą.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt gru 30, 2011 16:57 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Domki a gdzie są te domki sama wiesz ile jest kotów , postaram się je zaszczepić i będa razem .Inni też mają razem zdrowe koty i białaczkowe , jeszcze będe gadała z wet młody coś mówił że wet chce ze mną pogadać ale jest na urlopie .Miał się z orientować odnośnie chorób coś tam nie wiem co będzie chciał .Tyle kasy poszło ile by miały za to jedzenia i pisku szok Te trzy zdrowe koty są u mnie od trzech lat z niektórym chorym na białaczke sa pewnie ze dwa lata i się nie zaraziły , nie każdy widocznie to łapie ..

lidka02

Post » Pt gru 30, 2011 18:29 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidka, o domki trudno, to fakt.
Ale próbować trzeba, a nóż się uda.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 30, 2011 18:53 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

A może ktos weźmie ode mnie koty z białaczką , bo z tego co czytałam powinny dostać Zylexis , dobra karmę na chwile obecną mnie na to nie stać , po testach i szaraczku zostawiłam u weta 650 zł .A i te dwa koty co mają mieć powtarzany test też by musiały mieć Zylexis , młody kot z białaczką mógł by ją zwalczyć , zdrowe do szczepienia ...To wszystko mnie przeraża , mam dwa koty pod blokiem do pilnej adopcji pisałam , zaczynają rozkopywać szkołe bo część sprzedali i kotka nie ma gdzie się podziać .To wszystko nie takie proste jestem w mieście z tym sama , a za godzine idę nakarmić koty 15 które śpią gdzieś na ulicy po szopach każdy ma je w du......Jak sobie z tym poradzić czekam za wiosną i będe musiała je oduczyć jedzonka takie życie .U mnie nie każdy kot jest miziasty , kotek z uszkodzeniem móżdżku jest zdrowy panicznie boi się obcych , jak on się gdzieś odnajdzie i kto zechce kota który się ciągle przewraca :( .Nie wiem muszę się nad tym wszystkim spokojnie zastanowić , i pomyśleć co jest najlepszym rozwiązaniem dla nich .Jeżeli białaczkowe zaczną mi chorować mam ich 5 to co zrobię , jak dam radę w maju kończy mi się zasiłek , teraz mam dług do oddania .A to na tym się nie kończy bo nadal kotą coś po trzeba .Jest łatwiej jeżeli w tym się nie jest ...........

lidka02

Post » Pt gru 30, 2011 19:26 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Przelałem parę groszy... :ok:. O Marcelku ciągle myślę (mam słabość do"tancerzy")...Może mógłbym DT oferować(przynajmniej do czasu opanowania sytuacji). W sumie nie u mnie tylko u mojego taty. Moja Kiwi była na kwarantannie tam przez 3tygodnie. Jak jest potrzeba to mały może u nas trochę pomieszkać. Tato daje lokum a ja opiekę lekarską i wyżywienie.
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Pt gru 30, 2011 19:35 Re: Moje czternaście skarbów ;)

aburacze pisze:Super, melduję się na nowym, zbiorczym wątku kotów lidka02 :)

Po pierwsze prośba o wsparcie finansowe:
http://www.fundacjakot.pl/index.php?opt ... y&Itemid=7

Potrzebujemy pomocy dla Pani Lidii ze Strzelna w sfinanowaniu szczepień dla 14 kotów, które ma pod opieką. Strzelno jest małą miejscowością , w której nie ma schroniska dla zwierząt ani programu sterylizacji. Pani Lidia stara się pomóc chociaż części potrzebujących w sposób racjonalny i przemyślany, dlatego koty pod jej opieką są przede wszystkim wysterylizowane. Dostają odpowiednią karmę i jeśli potrzeba są leczone, a następnie wydawane do odpowiednich domów. Koszt jednego szczepienia to około 40 zł.
Przy braku jakiejkolwiek pomocy z zewnątrz i gminnych programów zapobiegania bezdomności zwierząt i nadpopulacji, bardzo ciężko jest prywatnej osobie ponosić ciągle takie koszta. Dlatego prosimy o jakiekolwiek wpłaty na konto fundacji z dopiskiem: "Strzelno"; liczy się każda kwota.

KONTO FUNDACJI:
BZ WBK S.A. III O/Toruń
07 1090 1506 0000 0001 0369 0336

Zdjęcia kotów Lidki (zmniejszone z linków z pierwsego postu):

Obrazek
Niunia - bardzo nie ufna miała kk

Obrazek
Śnieżka -miała ciężki kk , kotka z ośrodka gdzie karmie koty

Obrazek
Zuza -kotka z białaczką -mam ją od kobity u której była kilkanascie tygodni przywiązana na smyczy do kaloryfera

Obrazek
Marlej - kotek z ulicy miał kk

Obrazek
Lolek prezent

Obrazek
Rudek -kotek z ulicy

Obrazek
Frania -przyniosły mi ją dzieci

Obrazek
Toffik -kot z ulicy gdzie diabeł nie może tam Toffika posłać

Obrazek
Tina- kotka z ulicy wróciła z adopcji

Obrazek
Figiel - kotek z ulicy miał ciężką postać kk , myśleliśmy że straci wzrok .Wyzdrowiał ale ciągle kicha i mocno łzawi aportuje piłeczki

Obrazek
Grażyna - kotka ze stacji benzynowej miała już chyba wszystkie choroby

Obrazek
Edek -kotek nie ma kawałka tylnej łapki był chory na panlekoupenie , miał trafić do schroniska jest u mnie

Obrazek
Filip -do dziś walczymy z zarobaczeniem .Kotek z ośrodka

Obrazek
Marcel -kotek ma uszkodzony móżdżek ma problemy z chodzeniem był 14 dni u weta , musi mieć ustawione leki na tarczyce

A tu podaję linki do innych wątków kotów, którymi Lidka się zajmuje:

:arrow: Łukaszek, obecnie w Fundacji KOT w Toruniu, czeka na Dom po rekonwalescencji łapki:
viewtopic.php?f=1&t=129016
http://www.facebook.com/events/209780632409915/

:arrow: Ślepy Kubuś, obecnie próbuje swoich sił w nowym DS :piwa:
viewtopic.php?f=1&t=129326

:arrow: Marcelek, ma problemy neurologiczne ale poza tym jest super kotkiem :mrgreen:
viewtopic.php?f=1&t=134382

:arrow: Koty z ośrodka wczasowego - trzeba pomóc im przetrwać zimę:
viewtopic.php?f=1&t=134759

Adam
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pt gru 30, 2011 19:51 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

jimmy_lodolamacz pisze:Przelałem parę groszy... :ok:. O Marcelku ciągle myślę (mam słabość do"tancerzy")...Może mógłbym DT oferować(przynajmniej do czasu opanowania sytuacji). W sumie nie u mnie tylko u mojego taty. Moja Kiwi była na kwarantannie tam przez 3tygodnie. Jak jest potrzeba to mały może u nas trochę pomieszkać. Tato daje lokum a ja opiekę lekarską i wyżywienie.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
gerardbutler

Post » Pt gru 30, 2011 19:51 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Połączyłam dwa posty, ze zdjęciami i opisami.
Nie znam się na rasach, ale dwa koty wyglądają mi na "rasowe"?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 30, 2011 19:57 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

kamari pisze:Połączyłam dwa posty, ze zdjęciami i opisami.

chyba grazyna i lolek? wygladaja jak presy
gerardbutler

Post » Pt gru 30, 2011 19:59 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

gerardbutler pisze:
kamari pisze:Połączyłam dwa posty, ze zdjęciami i opisami.

chyba grazyna i lolek? wygladaja jak presy

Takie "rasowe" są bardziej chodliwe. No i rudy :ok:

Ja tego nie rozumiem, ale tak mi wychodzi z wątków. Może im oddzielną reklamę zrobić?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Pt gru 30, 2011 21:38 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Jimmy lodołamacz może byś mógł dac domek tej koteczce z aids bo z nią mam problem nie mam jej gdzie odzielić to Niunia ta pręgowana , na miesiąc do powtórzenia następnego testu jak by był na białaczkę ujemny to by poszła do hospicjum .Ale ta kotka nie jest przytulasna można tylko podziwiać jej urodę .Dziękuję ....

lidka02

[poprzednia][następna]