Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
aburacze pisze:Super, melduję się na nowym, zbiorczym wątku kotów lidka02
Po pierwsze prośba o wsparcie finansowe:
http://www.fundacjakot.pl/index.php?opt ... y&Itemid=7
Potrzebujemy pomocy dla Pani Lidii ze Strzelna w sfinanowaniu szczepień dla 14 kotów, które ma pod opieką. Strzelno jest małą miejscowością , w której nie ma schroniska dla zwierząt ani programu sterylizacji. Pani Lidia stara się pomóc chociaż części potrzebujących w sposób racjonalny i przemyślany, dlatego koty pod jej opieką są przede wszystkim wysterylizowane. Dostają odpowiednią karmę i jeśli potrzeba są leczone, a następnie wydawane do odpowiednich domów. Koszt jednego szczepienia to około 40 zł.
Przy braku jakiejkolwiek pomocy z zewnątrz i gminnych programów zapobiegania bezdomności zwierząt i nadpopulacji, bardzo ciężko jest prywatnej osobie ponosić ciągle takie koszta. Dlatego prosimy o jakiekolwiek wpłaty na konto fundacji z dopiskiem: "Strzelno"; liczy się każda kwota.
KONTO FUNDACJI:
BZ WBK S.A. III O/Toruń
07 1090 1506 0000 0001 0369 0336
Zdjęcia kotów Lidki (zmniejszone z linków z pierwsego postu):
Niunia - bardzo nie ufna miała kk
Śnieżka -miała ciężki kk , kotka z ośrodka gdzie karmie koty
Zuza -kotka z białaczką -mam ją od kobity u której była kilkanascie tygodni przywiązana na smyczy do kaloryfera
Marlej - kotek z ulicy miał kk
Lolek prezent
Rudek -kotek z ulicy
Frania -przyniosły mi ją dzieci
Toffik -kot z ulicy gdzie diabeł nie może tam Toffika posłać
Tina- kotka z ulicy wróciła z adopcji
Figiel - kotek z ulicy miał ciężką postać kk , myśleliśmy że straci wzrok .Wyzdrowiał ale ciągle kicha i mocno łzawi aportuje piłeczki
Grażyna - kotka ze stacji benzynowej miała już chyba wszystkie choroby
Edek -kotek nie ma kawałka tylnej łapki był chory na panlekoupenie , miał trafić do schroniska jest u mnie
Filip -do dziś walczymy z zarobaczeniem .Kotek z ośrodka
Marcel -kotek ma uszkodzony móżdżek ma problemy z chodzeniem był 14 dni u weta , musi mieć ustawione leki na tarczyce
A tu podaję linki do innych wątków kotów, którymi Lidka się zajmuje:Łukaszek, obecnie w Fundacji KOT w Toruniu, czeka na Dom po rekonwalescencji łapki:
viewtopic.php?f=1&t=129016
http://www.facebook.com/events/209780632409915/Ślepy Kubuś, obecnie próbuje swoich sił w nowym DS
![]()
viewtopic.php?f=1&t=129326Marcelek, ma problemy neurologiczne ale poza tym jest super kotkiem
![]()
viewtopic.php?f=1&t=134382Koty z ośrodka wczasowego - trzeba pomóc im przetrwać zimę:
viewtopic.php?f=1&t=134759
Adam
jimmy_lodolamacz pisze:Przelałem parę groszy.... O Marcelku ciągle myślę (mam słabość do"tancerzy")...Może mógłbym DT oferować(przynajmniej do czasu opanowania sytuacji). W sumie nie u mnie tylko u mojego taty. Moja Kiwi była na kwarantannie tam przez 3tygodnie. Jak jest potrzeba to mały może u nas trochę pomieszkać. Tato daje lokum a ja opiekę lekarską i wyżywienie.
kamari pisze:Połączyłam dwa posty, ze zdjęciami i opisami.
Nie znam się na rasach, ale dwa koty wyglądają mi na "rasowe"?
gerardbutler pisze:kamari pisze:Połączyłam dwa posty, ze zdjęciami i opisami.
Nie znam się na rasach, ale dwa koty wyglądają mi na "rasowe"?
chyba grazyna i lolek? wygladaja jak presy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości