KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2011 8:19 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Zreszta czas pokaże, kto tu miał rację

No, jak na razie nie pokazuje nic optymistycznego:

agata-air pisze:Pani Magda chodzi po schronisku i zezwala na adopcje "co dziesiątego" psa ze schroniska, na co kierownictwo "grzecznie" odmawia chętnym wydania wybranego psa...ew. proponuje podmiankę (zwrócicie sukę z niebieskimi oczami z nowego domu to dostaniecie tą).
Do dziś nie jest w stanie wyjaśnić co się stało z poranioną suką podczas pierwszego dnia jego urzędowania a wczoraj odmówił adopcji starszej suni, która mieszkała w ciemnej, starej kociarni bo... nie lubi już swojej byłej koleżanki, która chciała dać jej dom.
Usypiają w końcu ślepe mioty...jeden ze świadków widział jak szczenięta w wiadrze czekają ok. 2 godzin na przyjazd weta który je uśpi.

Btw, ciekawe kiedy wreszcie ktoś znajdzie czas na wrzucenie na stronę "Lepszych Dni" zapowiadanych od pół miesiąca informacji o zwierzętach do adopcji... :roll: Przy okazji, kochani wolontariusze z "Lepszych Dni": pisze się "pożądane sposoby wsparcia schroniska", a nie "porządane". :)

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt gru 16, 2011 8:22 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Tak.."zasadność tego działania będzie oceniana przez inne organy.". Dostaniesz nawet wyrok po swojej mysli i sąd nakaże zwrot zwierzaka - tylko zwierzak juz gdzies zniknie...
Ja tez nie zakładam ,że lataja wariaci ale zakładam,że latają..A niektórzy nawet tu zagladają.

:lol:
A którzy to :?:
I na podstawie czego diagnozujesz ten stan umusłu :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt gru 16, 2011 8:41 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Tak, wiem, co to są DT i jak działają. Wiem też ile kosztują.

gagato, a może się podzielisz informacją ile kosztuje DT? I kogo? Może inaczej jest z psami, ale mam w tej chwili na DT 7 kotów i za wyżywienie, żwirek i podstawową weterynarię łożę sama. Dzięki Stowarzyszeniu mam niższe stawki u weta, ale to wszystko. W razie większych problemów (konieczność operacji, długotrwałego i kosztownego leczenia) dostanę zwrot przynajmniej części kosztów, ale "standard" jest na mojej głowie i moim portfelu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 16, 2011 9:21 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Tajfunie, szkoda nerwów - po kilku postach już wiadomo, że gagata1 będzie bronić Korabiewic przed Vivą i innymi "do krwi ostatniej", nic to, że bynajmniej nie pomaga to zwierzętom. :roll:
I cały czas sugerowanie "bo wam chodzi o ziemię/pieniądze/PR" - bo widać niektórym się nie mieści w głowie, że ktoś mógłby walczyć o niczyje w sumie zwierzęta jak o własne.

PS - wiem żem naiwna :wink: Na szczęście znam więcej takich jak ja. Zresztą wiesz - smarti np. oferuje płatny DT - bo o ile powierzchnię mieszkalną ma dużą, to finansowo sama nie udźwignęłaby kosztów opieki nad tyloma kotami - zwłaszcza, ze wiele z nich to tzw. "trudne przypadki". Ale to specyficzna sytuacja. Plus i tak wydaje na te koty kupę swojej własnej kasy, ponad to co dostaje na nie. Więc to tak częściowo płatny DT :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt gru 16, 2011 9:29 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Alienor pisze:Tajfunie, szkoda nerwów - po kilku postach już wiadomo, że gagata1 będzie bronić Korabiewic przed Vivą i innymi "do krwi ostatniej", nic to, że bynajmniej nie pomaga to zwierzętom. :roll:
I cały czas sugerowanie "bo wam chodzi o ziemię/pieniądze/PR" - bo widać niektórym się nie mieści w głowie, że ktoś mógłby walczyć o niczyje w sumie zwierzęta jak o własne.

Masz racje, dyskusja z nią czy z Arką to jak walenie głową w mur. Bardzo proszę tylko osoby które nie mają jeszcze wyrobionego zdania na temat sytuacji w Korabiewicach o nie ufanie w to co pisze Arka, gagata1, Emir, p. Krawczykiewicz czy pojawiające się tu nowe osoby dopóki nie przedstawią jakichkolwiek dowodów na oskarżenia którymi rzucają.

Tajfun

Od: Pon lis 30, 2009 13:56

Post » Pt gru 16, 2011 9:53 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Tak Tajfunie, szkoda nerwów.Za szybko czytujesz posty, może stąd ten brak zrozumienia. Na Twoje pytania mogę odpowiedzieć słowami niejakiej kahoony z dogomanii : Nie musze sie przed nikim tłumaczyć, a dokumenty trafią w odpowiednim czasie w odpowiednie miejsce...

Może jestem naiwna ale nigdy nie zamierzałam dorabiac się na zwierzetach i o swoje tymczasy tez zawsze sama dbałam, dbam i będe dbać. Wiem. ile kosztują sterylki, szczepienia, specjalistyczne karmy, leczenie szczeniaka z parwo i mastektomia u kotki....Wiem tez, że odebranie zwierzęcia to wzięcie za niego pełnej odpowiedzialności, od początku do znalezienia przez niego domu.
Do Vivy jako takiej mam bardzo wiele szacunku, znam wielu wolontariuszy tej organizacji i wiem, ile wysiłku wkładaja w ratowanie, leczenie i przechowywanie swoich podopiecznych. Tego szacunku nie mam do niektórych aktywistów Vivy, z różnych zreszta powodów. A juz zupełnie nie szanuję G.B. z Trzcianki - i mam za co.
Nie staję w obronie Magdy Sz. z Korabiewic ale przeciwstawiam się bezprawiu, bo takie działania, jakie zaprezentowano w uwadze godzą w interes wszystkich organizacji prozwierzecych i w interes samych zwierząt. To chyba nie jest trudne do zrozumienia.

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

Post » Pt gru 16, 2011 10:07 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Pan Matkowski raczył odpowiedzieć na swoim blogu na część pytań zadawanych tu i na Dogo.

Najsmutniejsze jest to, że on nadal chyba nie rozumie, skąd się wzięło te "sto stron" nagonki na Korabiewice, zamiast stu stron szukania DT/DS i organizowania pomocy. :(

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pt gru 16, 2011 10:13 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Nie, mieszkam niedaleko więc nie było bardzo dużym problemem pojechanie tam i przekonanie się na własne oczy jak wygląda sytuacja w Korabiewicach, jak wygladaja zwierzeta i warunki, czy mają zapewnione jedzenie . Jak można, wiedząc, że ktoś regularnie przywozi jedzenie stwierdzić, że to impulsywne działanie widza Uwagi-przecież rozmawiali z ty człowiekiem i dokładnie wiedzieli, że tak nie jest. Dla mnie to jedna wielka manipulacja. a poseł który wypowiadał się na końcu spotkał sie z pdz jedynie na komendzie i przekazał informacje uzyskane od nich-o tym tez nie ma słowa.

sosna

Od: Pon gru 12, 2011 12:21

Post » Pt gru 16, 2011 10:26 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Nie staję w obronie Magdy Sz. z Korabiewic ale przeciwstawiam się bezprawiu, bo takie działania, jakie zaprezentowano w uwadze godzą w interes wszystkich organizacji prozwierzecych i w interes samych zwierząt. To chyba nie jest trudne do zrozumienia.

Tak, skandaliczne zachowanie urzędników i przede wszystkim policjantów, godzi w interes zwierząt i organizacji pro-zwierzęcych.
Ale to jest poza zdolnościami pojmowania co poniektórych :roll:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 16, 2011 10:29 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

gagata1 pisze:Nie staję w obronie Magdy Sz. z Korabiewic ale przeciwstawiam się bezprawiu, bo takie działania, jakie zaprezentowano w uwadze godzą w interes wszystkich organizacji prozwierzecych i w interes samych zwierząt. To chyba nie jest trudne do zrozumienia.

A w jaki konkretnie sposób godzą? I czym się różnią np. od akcji Emira w Małym Bożym?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 16, 2011 10:44 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Sorki że się wtrącę, ale cały czas w tym temacie lata mięso, wirtualne noże itp. Może przyda się słówko od osoby stojącej z boku. Żeby była jasność - nie jestem członkiem żadnej organizacji, fundacji itp. Zobaczyłam wątek, poczytałam przez kilka dni, obejrzałam w TVN-ie i mam pewne refleksje. Nie będę nikogo oskarżać, ale Korabiewice słabo się bronią przed wszystkimi zarzutami. Dlaczego? Załóżmy, że mieszkam X kilometrów od Korabiewic, za dalego żeby tam jechać ot tak sobie, ale na tyle blisko, żeby ewentualnie wybrać się po zwierzaka. Załóżmy, ze chcę przygarnąć kota, słyszałam o tym miejscu i chcę zwierzaka właśnie stamtąd. Tylko z powodu odległości nie chcę jechać w ciemno. Szukam strony internetowej, ogłoszeń na forach w sprawie adopcji kotów z Korabiewic. Zrobiłam eksperyment i poszukałam. Udało mi się znaleźć tylko stronę bodajże Vivy z ogłoszonymi zwierzętami do adopcji odebranymi z Korabiewic. Wiem, że nie jest łatwo od razu przygotować adopcję kilkuset zwierzaków (i zwierzaki do adopcji), ale po kilka tygodniowo na pewno można. Co do współpracy osób zarządzających Korabiewicami i organizacji czy fundacji - można się domyślić, że komuś w pewnym momencie puściły nerwy, ktoś coś palnął, emocje i ambicje wzięły górę (nieważne po czyjej stronie, bardzo możliwe że po obu). Tylko bardzo szkoda, że obie strony nie wsadzą jednak ambicji w kieszeń i jednak nie spróbują się na spokojnie dogadać, dla dobra zwierzaków. OBIE STRONY. Żeby nikogo nie wyróżniać. To tyle od osoby stojącej z boku. A teraz zmykam, zanim i mi się oberwie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 16, 2011 10:48 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

MB&Ofelia pisze:Sorki że się wtrącę, ale cały czas w tym temacie lata mięso, wirtualne noże itp. Może przyda się słówko od osoby stojącej z boku. Żeby była jasność - nie jestem członkiem żadnej organizacji, fundacji itp. Zobaczyłam wątek, poczytałam przez kilka dni, obejrzałam w TVN-ie i mam pewne refleksje. Nie będę nikogo oskarżać, ale Korabiewice słabo się bronią przed wszystkimi zarzutami. Dlaczego? Załóżmy, że mieszkam X kilometrów od Korabiewic, za dalego żeby tam jechać ot tak sobie, ale na tyle blisko, żeby ewentualnie wybrać się po zwierzaka. Załóżmy, ze chcę przygarnąć kota, słyszałam o tym miejscu i chcę zwierzaka właśnie stamtąd. Tylko z powodu odległości nie chcę jechać w ciemno. Szukam strony internetowej, ogłoszeń na forach w sprawie adopcji kotów z Korabiewic. Zrobiłam eksperyment i poszukałam. Udało mi się znaleźć tylko stronę bodajże Vivy z ogłoszonymi zwierzętami do adopcji odebranymi z Korabiewic. Wiem, że nie jest łatwo od razu przygotować adopcję kilkuset zwierzaków (i zwierzaki do adopcji), ale po kilka tygodniowo na pewno można. Co do współpracy osób zarządzających Korabiewicami i organizacji czy fundacji - można się domyślić, że komuś w pewnym momencie puściły nerwy, ktoś coś palnął, emocje i ambicje wzięły górę (nieważne po czyjej stronie, bardzo możliwe że po obu). Tylko bardzo szkoda, że obie strony nie wsadzą jednak ambicji w kieszeń i jednak nie spróbują się na spokojnie dogadać, dla dobra zwierzaków. OBIE STRONY. Żeby nikogo nie wyróżniać. To tyle od osoby stojącej z boku. A teraz zmykam, zanim i mi się oberwie.

A za co ma Ci się oberwać? ;) Masz rację. W jednym tylko chyba się mylisz. Za moment zostanę posadzona o wyznawanie teorii spiskowych, ale mam silne poczucie, że w tym wszystkim jest jakieś drugie dno. Że tak naprawdę chodzi o kasę. I właśnie z tego powodu dogadanie się nie jest możliwe. Nie wiem komu i za ile Suławko chce sprzedać teren, ale IMO tu właśnie jest - nomen omen - pies pogrzebany.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 16, 2011 10:52 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Akurat ja też mam takie wrażenie. Ta niechęć policji do interwencji, ta opieszałość urzędników - owszem, w naszym kraju te organy nigdy nie były zbyt mobilne, ale bez przesadyzmu. Komendant jak chciał, to coś zrobił. A zwykli funkcjonariusze jeszcze straszyli dziaąłczy odpowiedzialnością karną 8O
Gościu, który gnębi zwierzaki jest bezkarny, a policja organizacjom pro-zwierzęcym i posłowi grozi.
Paranoja jakaś :roll:
Ostatnio edytowano Pt gru 16, 2011 10:53 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt gru 16, 2011 10:53 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Przeciez byłaś w Małym Bozym i nie widzisz różnic?Choc podobieństwa tez są, np. osobista niechęć pomiedzy głównymi uczestniczkami wydarzenia. Zreszta o szczegóły lepiej zwróć sie do Kahoony jako inicjatorki i organizatorki tamtej interwencji.

A w jaki sposób godzi w interesy zwierząt ? Juz widze, jak za rok czy dwa, gdy sprawa korabiewicka znajdzie swój epilog w sądzie, panowie posłowie z równą radością udzielą wsparcia organizacjom w kolejnej interwencji np. w Kotliskach, po tym jak tutaj zrobiono ich w balona. Jak chętnie będą nas wspierac w "asyście" policjanci i wszelkiej maści urzednicy. Jedyny zysk z wczorajszego reportażu jest taki, że może wreszcie zaczna sie uczyc uoz.

gagata1

Od: Nie maja 18, 2008 7:34

Post » Pt gru 16, 2011 11:46 Re: KORABIEWICE - Dziś (czwartek) w UWADZE TVN!!!

Erin pisze:Akurat ja też mam takie wrażenie. Ta niechęć policji do interwencji, ta opieszałość urzędników - owszem, w naszym kraju te organy nigdy nie były zbyt mobilne, ale bez przesadyzmu. Komendant jak chciał, to coś zrobił. A zwykli funkcjonariusze jeszcze straszyli dziaąłczy odpowiedzialnością karną 8O
Gościu, który gnębi zwierzaki jest bezkarny, a policja organizacjom pro-zwierzęcym i posłowi grozi.
Paranoja jakaś :roll:

Wlasnie, dziwne.. Kiedy byla sprawa psa z połamana szczęką ze schroniska w Zyrardowie(dwa-trzy lata temu), kiedy skladalam doniesienie na policji z Zyrardowa wspolpraca byla swietna!! Wrecz, ze zrozumieniem podchodzili-byla to pamietam niedziela, chodzilo tez o zabezpieczenie dokumentow ze schroniska i wszystko zrobili aby te dokumenty jak najszybciej byly zabezpieczone:tego samego wieczoru!! Dziwne wiec, ze teraz jest taki "odpór" :roll:

P.S. agata-air tez w tym uczestniczyla, wtedy.....
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

[poprzednia][następna]