KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 22:00 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

I za Biedroneczkę w nowym domku :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt gru 09, 2011 22:01 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Marlenka no też tak myślę na kwarantannie niebezpieczne zakocenie :(
można spokojnie białaczkowce czyli Arletkę, Pędzla, Biedronka dać do woliery tymczasowo
Na zdrowej na zewnątrz - Józek, Zuzia, Maurycy, Weronika i Pingwin.
na kwarantannie na zewnątrz będą: Paulinka, Mańka, Milka, Dropsik, Sabinka, Bohaterka, Pchełka
w boksach by były Michałowa, Honoratka (2 bosy), 4 czarnuszki (2 boksy).
Mam nadzieję że żadnego kota nie przeoczyłam :oops:
czyli byłyby 4 boksy wolne - no i trzeba odebrać Laurę czy Luizę z lecznicy :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt gru 09, 2011 22:02 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:Odbyła się sesja zdjęciowa - Martynka ma już wprawę w ustawianiu kociaków :wink: a super fotograf nacykał sporo cudnych zdjęć naszych piękności :1luvu:

Marlenka :ryk:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt gru 09, 2011 22:06 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

terenia1 pisze:Marlenka no też tak myślę na kwarantannie niebezpieczne zakocenie :(
można spokojnie białaczkowce czyli Arletkę, Pędzla, Biedronka dać do woliery tymczasowo
Na zdrowej na zewnątrz - Józek, Zuzia, Maurycy, Weronika i Pingwin.
na kwarantannie na zewnątrz będą: Paulinka, Mańka, Milka, Dropsik, Sabinka, Bohaterka, Pchełka
w boksach by były Michałowa, Honoratka (2 bosy), 4 czarnuszki (2 boksy).
Mam nadzieję że żadnego kota nie przeoczyłam :oops:
czyli byłyby 4 boksy wolne - no i trzeba odebrać Laurę czy Luizę z lecznicy :(

No i git :piwa:
Jestem za :wink:
A Bohaterka to moja idolka :love:
Przypomina mi moją koteczkę jak była malutka :D
Koteczkę zresztą z NND ale jeszcze z Dąbrowszczaków :wink:

Cookie1706

Post » Pt gru 09, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

wolontariusz pisze: a mozna wiedziec jak sie nazywa, moze popytajmy na watku bialaczkowcow o co chodzi?

Szczepionka nazywa się Lukocell2 przeznaczona jest do profilaktycznej immunizacji kotów przeciw białaczce wirusowej.
Zawiera inaktywowany antygen wirusa bialaczki kotów FeLV gp 70 typu A,B,C i antygen FOCMA
Szzcepionka indukuje:
-wytwarzanie przeciwciał przeciwko wirusowi białaczki kotów typu A,B,C co uodparnia przed wystąpieniem przetrwałęj wiremii
-wytwarzanie przeciwciał FOCMA które chronią przed rozwojem guzów wywołanych przed FeLV
to tak w skrócie choć nie za bardzo wiem o co kaman :wink:

terenia1

Post » Pt gru 09, 2011 22:15 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:
Kocia Mama Ewa pisze:Odbyła się sesja zdjęciowa - Martynka ma już wprawę w ustawianiu kociaków :wink: a super fotograf nacykał sporo cudnych zdjęć naszych piękności :1luvu:

Tak, wielkie sorki Marlenko :D , jakoś ciągle mi się myli... :oops: Ale obiecuję poprawę :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt gru 09, 2011 22:17 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:
Cookie1706 pisze:

Tak, wielkie sorki Marlenko :D , jakoś ciągle mi się myli... :oops: Ale obiecuję poprawę :kotek:

Oj nie ma za co przepraszać Elu :wink: :smiech3:
Cookie wystarczy :mrgreen:

Cookie1706

Post » Pt gru 09, 2011 22:19 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Kocia Mama Ewa pisze:Mara przywiozła Luizę i pomogła mi na kwarantannie :1luvu: Zostawiłyśmy kotkę w otwartym kontenerku z jednym z maluchów.

Mara co Pani Monika powiedziała w sparwie Luizy je już sama czy nie co wyszło w badaniu krwi :?: ma dostawać jakieś leki :?:
czyli Luiza została na zewnątrz czy jest w boksie :?:

terenia1

Post » Pt gru 09, 2011 22:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Tereniu Luiza została na zewnątrz, w otwartym kontenerku, bo z niego nie chciała wyjść i zasnęła tam ze swoją Bohaterką :wink: Wiem tylko, że Luiza jest już w porządku.
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Pt gru 09, 2011 22:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Czyli Luiza i Maurycy sa razem na otwartej kwarantannie :roll:
a czy przypadkiem Luiza nie ma jeszcze rujki?

Cookie1706

Post » Pt gru 09, 2011 22:25 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

ja wklejam tekst co miał być dużo wcześniej ale komp mi coś mulił i nie wyszło :/ - sorki za opóźnienie i powtarzanie:
Przywiozłam dziś Luizę - podobno już z nią ok ale jeszcze jutro i pojutrze ma dostać zastrzyk. Luiza jest w transporterku z Almavetu, który trzeba oddać, a jest w nim ponieważ nie raczyła wyjść z niego po przywiezieniu :D - wręcz przeciwnie uwaliła się tam do spania a Bohaterka zaraz do mamusi dołączyła. Wyglądały przesłodko dlatego zostawiłam im na razie to "legowisko". Również Maurycy pozostał na noc na wolności bo nie miałyśmy z Ewą, która miała dziś dyżur, serca wpakować go do boksu po tym jak się rozczulająco ułożył na legowisku koło grzejnika. A w ogóle to był grzeczny :ok:

Na dobrą sprawę jeśli chodzi o koty to "rodzinka" może być chyba luzem i zwolnić swój podwójny boks dla kotów Agaty. Tylko Luizę trzeba będzie ciachnąć w najbliższym czasie...

Kotka Honoratka - bardzo biedna - miejmy nadzieję, że do rana jej się poprawi... na razie w boksie ma tylko wodę i termoforek...

Przyjechały dziś 4 żwirki - jeden wsypany na kwarantannie, jeden w jej przedsionku i dwa w przedsionku zdrowej.

Michalina podobno nie je :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 09, 2011 22:29 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Badania Luziy są porządku ale p. Ilona ma jeszcze dołączyć wyniki badań - tylko musi je przepisać, książeczka jest w witrynce, z tego co zrozumiałam to chodziło o zarobaczenie... i być może staruszek karmił ich czymś innym niż gotowa karma np. gotowanym żarciem ludzkim

Bardziej martwi mnie Michalina (oprócz Honoratki)

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 09, 2011 22:50 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Podjechałam wieczorem na działkę sprawdzić czy koty są, ciemno jak nie wiem ale Mamusia wyszła i mały czarny też, te dwa bure apatyczne nie.
Mam nadzieję że śpią w szopie u sąsiadki i jutro się pojawią. Te bure jeszcze dwa dni temu były super łapczywe i ruchliwe, warczały na tego czarnego a wczoraj i dzisiaj nie pędziły do miski.
Myślę jak ja je złapię!!! Mamusia i czarny nie ma problemu ale te dwa bure dzikie.

AGATA mich

Od: Pt wrz 30, 2011 20:32

Post » Pt gru 09, 2011 23:10 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:Czyli Luiza i Maurycy sa razem na otwartej kwarantannie :roll:

Mauryś był dzisiaj bardzo grzeczny, nie "pryskał" już moczem po ścianach, jest spokojny :ok: , Luiza także się wydaje być wyciszona, więc nie powinno być problemu... Zwłaszcza, że ona i tak będzie miała wkrótce sterylkę :P
Obrazek Obrazek Obrazek

Mark Twain

Kocia Mama Ewa

Post » Sob gru 10, 2011 0:22 Re: KOCIA CHATKA znów zaprasza....

Cookie1706 pisze:Czyli Luiza i Maurycy sa razem na otwartej kwarantannie :roll:

Maurycy już po kastracji, a Luizka jak dojedzie do siebie to zaraz będzie sterylka tak że spko :mrgreen: chyba nikt nikogo nie zapłodni bez paniki :mrgreen:

terenia1

[poprzednia][następna]