Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 14, 2011 16:39 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Jak koteczki dzisiaj się czują :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw gru 15, 2011 19:53 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

zapraszamy Wszystkich na bazarki, na bardzo bardzo ciężkie czasy
na leczenie małej długowłosej koteczki, dla Iskierki na walkę z gronkowcem, dla pozostałych tymczasów i bezdomniaczków ( razem ponad 70 kociów) z Grodziska i Brwinowa

viewtopic.php?f=20&t=137023&p=8330851#p8330851

viewtopic.php?f=20&t=137020
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt gru 16, 2011 10:57 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Przypominamy o bazarkach:

- viewtopic.php?f=20&t=133558 - książki R. Ludluma
- viewtopic.php?f=20&t=132641 - bardzo tanie książki różne, w tym dużo literatury kobiecej
- viewtopic.php?f=20&t=133278 - R. Pilcher, K. Stone i inne romanse, tanio
- viewtopic.php?f=20&t=132894 - N. Roberts, J. Deveraux, dużo romansów i romansów kryminalnych, tanio, mowa ciała też
- viewtopic.php?f=20&t=133271&start=0 - książki z dreszczykiem
- viewtopic.php?f=20&t=132641&start=0 - wielka wyprzedaż książek

- viewtopic.php?f=20&t=137023 - śliczne pierścionki z perełkami
- viewtopic.php?f=20&t=137020 - dziecięce kapciuszki ze zwierzątkami

- Mikołaj w Brwinowie (bazarek Moha) - viewtopic.php?f=20&t=137023
- bazarek muzyczny (ametyst55) - viewtopic.php?f=20&t=134328&start=0

Serdecznie zapraszamy na zakupy , każda złotówka się liczy :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Pt gru 16, 2011 17:11 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Dzień dobry.

Dziś w uszka Iskierki wydobyłam masę ropy :? Nie wiem co będzie z tym uchem, z kotką.

Boluś troszkę lepiej, tzn już nie wymiotuje i nie chudnie ale sam wcale nie chce jeść :( cały czas tylko strzykawką go karmię. Wciąż na lekach. Do świąt został tydzień, aż się boje myśleć co dalej- nie będzie nas 2 dni.

Mam wyniki zeskrobiny Oskara - nic nie wyszło, nie wyhodowało się - to jednak uczulenie, alergia, tylko teraz pytanie na co? Rany po maści peruwiańskiej ładnie się goją, wysuszają.

Ciężki bardzo ten okres przed świąteczny, tak naprawdę to nawet nie czuję, że mają być święta.

Anna Rylska

Post » Pt gru 16, 2011 20:51 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Jeden moj podopieczny bezdomniaczek też ma ropiejace uszko (właściwie to dwóch ma, jeden zoperowany) Najpierw wetka powiedziala, że to świerzbowiec, ale po advocate i orydermylu nie było lepiej no i dziś zauważyłam,że tam w uszku jest polip...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt gru 16, 2011 22:00 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Biedna Iskiereczka , ta nowa kicia i Bolunio :(
Mam nadzieję ,że kotusie szybko wyzdrowieją.

U mnie najmniejsza Malwinka się rozłożyła, jest osowiała, nie chce jeść :( jutro weterynarz :(
Obrazek

ametyst55

Post » Sob gru 17, 2011 11:58 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Tak mi żal Iskiereczki... Ona już miała zmieniany antybiotyk, prawda? Może tam coś jest, co trudno zdiagnozować? Czy prześwietlenie coś by pokazało?

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob gru 17, 2011 12:07 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

tak, miała zmieniane leki
diagnoza jest, wymaz wyraźne potwierdził- wyhodowano gronkowca złocistego, dlatego jest ta wydzielina ropna
nie robiłam prześwietlenia głowy, nawet nie wiem czy to się robi w takim przypadku?
ucho jest co tydzień dokładnie oglądane, jeśli cokolwiek, dodatkowo by tam urosło, to lekarz by zauważył

Anna Rylska

Post » Pon gru 19, 2011 8:23 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

:).

Witam. Będę sobie zaglądać. Koty od Anny Rylskiej, a zwłaszcza Jurand, były chyba pierwsze, które poznałam na miau, dawno, dawno temu...

:ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon gru 19, 2011 8:27 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

RudyiSrebrnyKot pisze:Witam. Będę sobie zaglądać. Koty od Anny Rylskiej, a zwłaszcza Jurand, były chyba pierwsze, które poznałam na miau, dawno, dawno temu...

Ja - tak samo... Wątki Ani Rylskiej były pierwszymi, jakie zaczęłam regularnie śledzić, kiedy weszłam na miau.
Za Anię i za jej podopiecznych! :ok:

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Pon gru 19, 2011 9:24 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Anna Rylska pisze:tak, miała zmieniane leki
diagnoza jest, wymaz wyraźne potwierdził- wyhodowano gronkowca złocistego, dlatego jest ta wydzielina ropna
nie robiłam prześwietlenia głowy, nawet nie wiem czy to się robi w takim przypadku?
ucho jest co tydzień dokładnie oglądane, jeśli cokolwiek, dodatkowo by tam urosło, to lekarz by zauważył

Nie wiem, moje miały uszka oglądane przez wetow i dostawały leki na świerzbowca, polipy to ja im dopiero wypatrzyłam... A jeden polip był bardzo głęboko w uchu, wyszło dopiero w trakcie operacji (kot poszedl na stół z powodu drugiego polipa, widocznego)
A tak w ogóle, to polipy czesto pojawiają sie w wyniku dlugo trwających infekcji ucha (a moze infekcje są pierwszym objawem tworzenia się polipa???)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon gru 19, 2011 12:59 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Ponieważ ruszyła juz ankieta w Krakvecie zapraszam do głosowania na kandydata forum miau czyli Wolontariuszki z Poznańskiego dworca PKS/PKP :arrow: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=14533
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon gru 19, 2011 21:09 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

mavi pisze:
RudyiSrebrnyKot pisze:Witam. Będę sobie zaglądać. Koty od Anny Rylskiej, a zwłaszcza Jurand, były chyba pierwsze, które poznałam na miau, dawno, dawno temu...

Ja - tak samo... Wątki Ani Rylskiej były pierwszymi, jakie zaczęłam regularnie śledzić, kiedy weszłam na miau.
Za Anię i za jej podopiecznych! :ok:

Dziękuję Kochane Kobitki :1luvu:
Aż lżej na duszy się robi!

Cały czas ostro walczmy, ten rok jest naprawdę ciężki ( a kocie sprawy, problemy, konsekwencje działań pewnie będą się ciągnęły jeszcze długo) i niech wreszcie się skończy!
Od sierpnia działam na dwie miejscowości - u siebie w Grodzisku i w Brwinowie -tu od października naprawdę ostro, choć wesoło i lekko wcale nie jest.

taizu jutro idziemy na kolejną wizytę do weta, to podsunę temat

Wcale nie czuję zbliżających świąt, zero przygotować, zero zakupów, nawet prezentów nie mam żadnych w tym roku :oops:

pozdrawiamy :1luvu:

Anna Rylska

Post » Wto gru 20, 2011 10:20 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Kochani wiem, że wszyscy zabiegani przed świętami- ale może komuś coś zalega, coś już jest nie potrzebne, a nam się przyda. Bardzo potrzebne są środki wzmacniające ( typu beta glukan, immunodol, pasta witaminowa, energetyczna i karma dla tymczasów- w każdej ilości).

Boluś już chodzi ale sam nie chce jeść, ciągle jest karmiony strzykawką. Wygląda jak mały kurczaczek :(

Dziś z Iskierką idziemy na kontrolę uszka - nadal jest bez zmian, dala jest wydzielina ropna. Przy zmianie leku - na chwilę jest dobrze, jakby się leczyło, wydzieliny ropnej jest mniej, wysusza się uszko, a potem jakby gronkowiec się uodparniał na leki? i wracało wszystko do stanu pierwotnego.

Anna Rylska

Post » Wto gru 20, 2011 22:06 Re: Tymczasy.Potrzebna karma, leki, budki. Ciężka sytuacja:(

Przyłączę się, można? :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

[poprzednia][następna]