DZIKUSku zdrowiej ............SZCZECIN

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 04, 2011 15:29 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Nie ma takiej potrzeby, piwnica jest sucha i ciepła. :)
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt lis 04, 2011 16:28 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

e-dita pisze:Nie ma takiej potrzeby, piwnica jest sucha i ciepła. :)

no to jest meta po primo :ryk: po drugie primo - teraz jeszcze zgrać tarmin i klatkę - ja mogę być dyspozycyjna "dopiero" po 13-tym .... w sprawie klatki zadzwonię do Jahody - jak mi się uda dzisiaj , a jak nie to jutro
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt lis 04, 2011 17:02 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Rozmawiałam już z wet mojej kotki, może ją u siebie po zabiegu przetrzymać, tylko pokryłabym koszt żwirku i wyżywienia, ale sama jej nie złapię, musi to być jakiś plan i osoba która ma doświadczenie. Dzisiaj wracając z pracy nie widziałam jej, pewnie gdzieś spała, może pod maską samochodu, ale te pozostałe były i chyba widziałam też tą o której pisała Jahoda - którą wysterylizowała. Widziałam ją drugi raz.
To musiałby być dzień roboczy, żeby zawieźć ją od razu rano do TOZ na zabieg.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Od: Pon paź 31, 2011 10:32

Post » Pt lis 04, 2011 23:24 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

lula11 pisze:Rozmawiałam już z wet mojej kotki, może ją u siebie po zabiegu przetrzymać, tylko pokryłabym koszt żwirku i wyżywienia, ale sama jej nie złapię, musi to być jakiś plan i osoba która ma doświadczenie. Dzisiaj wracając z pracy nie widziałam jej, pewnie gdzieś spała, może pod maską samochodu, ale te pozostałe były i chyba widziałam też tą o której pisała Jahoda - którą wysterylizowała. Widziałam ją drugi raz.
To musiałby być dzień roboczy, żeby zawieźć ją od razu rano do TOZ na zabieg.

Jak myślisz , o której nalepiej ją łapać? O 6,7,8-mej?
Obrazek

animalon

Post » Sob lis 05, 2011 8:44 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

witam widzę że plany snujecie
Obrazek

panimama

Od: Czw paź 08, 2009 15:14

Post » Sob lis 05, 2011 10:48 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

panimama pisze:witam widzę że plany snujecie

Witaj kochaniutka :kotek: Szczecin, pewnie jak i inne miasta mają sporo miłośników footerek - takich cichych i zaglądających na fora. Czytających o bieżących sprawach i kłopotach. A tyle przecież jest footerek w potrzebie w bramach, piwnicach,.... itp. I co jakiś czas jakaś akcja do zrobienia się urodzi. Ale niestety i szkoda,że mamy tylko po dwie ręce. Pewnie każdemu z nas chodzi po głowie jakiś "kotek do zrobienia" , a we dwójkę, trójkę raźniej :ryk:
Obrazek

animalon

Post » Sob lis 05, 2011 10:53 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

no pewnie im więcej osób tym bardziej akcja udana bo każdy ma jakiś pomysł :ok:
Obrazek

panimama

Post » Sob lis 05, 2011 18:40 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Najlepiej rano po 7.00, ok 7.15 już jest przy Żabce i czeka na jedzenie.
Kod:
Soniusia Obrazek Feluś Obrazek Obrazek ObrazekBusia już wśród kocich aniołków [*] http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=360

lula11

Post » Sob lis 05, 2011 19:33 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Kocie mamy

K o t y. Blisko człowieka, a przecież
jakże często ich los łzy wyciska.
Dobrze chociaż, że są na tym świecie
Wysłanniczki świętego Franciszka.

Strudzone własnym ciężkim życiem,
oszczędzające na jedzeniu,
wychodzą wieczór, aby skrycie
ulżyć kociętom w ich cierpieniu.

Od ust odjęte resztki jadła,
kupione za ostatnie grosze,
zaniosą kotce, by nie padła
– wzruszone małych kociąt losem.

Sercami otwierają bramy
człowieczych sumień – gdy zamknięte –
anonimowe Kocie Mamy,
niedocenione Kocie Święte.

Nie znajdą miejsca na pomnikach,
i c h na cokołach nie ujrzycie
w piwnicach, szopach i śmietnikach
ratują smutne kocie życie.

Z całego serca je pozdrawiam;
życzenia składam im najszczersze
i im to własny pomnik stawiam
moim serdecznym dla nich wierszem.

F.Klimek

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lis 05, 2011 23:49 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

jasdor :1luvu: sama prawda zaklęta w pięknych słowach, ale musiałaś się natrudzić aby wyszukać taką perełkę ...dziękuję :wink:
Obrazek

animalon

Post » Sob lis 05, 2011 23:54 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

lula11 pisze:Najlepiej rano po 7.00, ok 7.15 już jest przy Żabce i czeka na jedzenie.

Dostałam już od Jahody wymiary klatki i jutro ,jak nic nie wyskoczy, będę w jej czasowym posiadaniu :ok: teraz tylko dobrze się zgrać i do dzieła ... dogadamy się na pw
Obrazek

animalon

Post » Nie lis 06, 2011 9:30 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

ja potrzymam kciuki za akcję bo tylko tyle mogę :ok:
Obrazek

panimama

Post » Nie lis 06, 2011 10:35 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

animalon pisze:jasdor :1luvu: sama prawda zaklęta w pięknych słowach, ale musiałaś się natrudzić aby wyszukać taką perełkę ...dziękuję :wink:

ok, daj znać jak będziesz mogła i czekam na info
Kod:

lula11

Post » Nie lis 06, 2011 10:37 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

animalon pisze:
lula11 pisze:Najlepiej rano po 7.00, ok 7.15 już jest przy Żabce i czeka na jedzenie.

Dostałam już od Jahody wymiary klatki i jutro ,jak nic nie wyskoczy, będę w jej czasowym posiadaniu :ok: teraz tylko dobrze się zgrać i do dzieła ... dogadamy się na pw[/quo

to dla Ciebie była ta informacja :) Jestem rano do dyspozycji najwyżej wcześniej wyjdę do pracy, albo uprzedzę że się spóźnię :)
Kod:

lula11

Post » Nie lis 06, 2011 18:55 Re: Fatalny stan Dzikuska i Niedźwiadka : ((( .... SZCZECIN

Dziewczyny, zgodnie z tym jak się umówiłam z animalon, przekażę klatkę we wtorek, w środę wyjężdżam i wracam w następną niedzielę Od następnego poniedziałku jestem więc w miarę do dyspozycji. Z tego co wiem to tam w klatce 42 jest jeszcze kotka trikolorka, króra rodzi. Ją też koniecznie trzeba by ciachnąć :wink:
Dzisiaj łapałam obok na Rayskiego (udało mi się zaciążoną złapać :ok: ) i spotkałam kogo ? .... mojego obleśnego "kolegę" z uschniętą ręką bleeeee Całe szczęście, że to było samo południe i zupełniejasno 8O bo zeszła bym na zawał

Jahoda

Od: Pon mar 22, 2010 20:55

[poprzednia][następna]