Kasa Kastracyjna - szukamy nowej formuły, info s 24

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 08, 2011 13:18 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX pisze: myślę, że jednak wszystkim nam zależy na kotach, a nie na pokazaniu, czyje ma być na wierzchu :ok:

Aga,
Mnie jest wszystko jedno.
Mogę przelać kasę i na TOZ.
Staram się jednak nie lekceważyć darczyńców.
To nie mnie zależy żeby moje było na wierzchu, to nie ja napisałam, ze OD TERAZ tylko na PW lub mailowo proszę o kontakt w sprawie wsparcia na zabiegi.

Jeśli tak bedziesz robić - to obawiam się, że fundusze dla KK zanikną zupełnie.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 08, 2011 13:22 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:
XAgaX pisze: myślę, że jednak wszystkim nam zależy na kotach, a nie na pokazaniu, czyje ma być na wierzchu :ok:

Aga,
Mnie jest wszystko jedno.
Mogę przelać kasę i na TOZ.
Staram się jednak nie lekceważyć darczyńców.

nadal nie wiem, czym kotki pod opieką Lilianny i TOZu różnią się od tych w DT. Jeśli to taki problem, mogę ja przelać Liliannie jako ja, czy wtedy niektóre panie będą zadowolone?

To nie mnie zależy żeby moje było na wierzchu, to nie ja napisałam, ze OD TERAZ tylko na PW lub mailowo proszę o kontakt w sprawie wsparcia na zabiegi.

Jeżeli do mnie nie docierają podstawowe informacje... poza tym źle mnie zrozumiałaś- nie TYLKO na PW/maila, ale muszę wiedzieć, co się dzieje. Jasnowidzem nie jestem, potem dowiaduję się o niedopowiedzeniach, nieporozumieniach, zastrzeżeniach, do których nie miałam się szansy odnieść. Jak działać w takich warunkach?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 08, 2011 13:25 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Aga, ludzie sami decydują do kogo piszą PW.
Napisali do mnie prosząc o anonimowość.
Koty się nie różnią, różni się sytuacja.

magaaaa

Post » Czw gru 08, 2011 13:42 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:Aga, ludzie sami decydują do kogo piszą PW.
Napisali do mnie prosząc o anonimowość.
Koty się nie różnią, różni się sytuacja.

A potem mają pretensje, że o niczym nie wiem.

Sytuacja też się nie różni- jedne i drugie potrzebują pomocy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 08, 2011 13:46 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Ależ wiesz.
Od razu podniosłam zagadnienie na wątku.
Od razu też odezwały się głosy innych w tej sprawie.

Ale Ty dalej nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć w czym tkwi problem.

magaaaa

Post » Czw gru 08, 2011 14:12 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Ja też nie rozumiem..
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Od: Czw paź 13, 2011 6:03

Post » Czw gru 08, 2011 14:26 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Nie chcę się za bardzo wtrącać bo Kasę wsparłam tylko raz czy dwa bazarkiem ale z tego co pamiętam to różne fundacje też czasem korzystały z pomocy Kasy :roll: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw gru 08, 2011 14:31 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Dziewczyny, według mnie bardzo na niekorzyść KK działa to, że nie macie wspólnej wizji jak Kasa powinna funkcjonować i jeszcze spieracie się o to na forum.
Obrazek

ryb-ka

Od: Pon wrz 04, 2006 12:30

Post » Czw gru 08, 2011 14:32 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Nie chcę się za bardzo wtrącać bo Kasę wsparłam tylko raz czy dwa bazarkiem ale z tego co pamiętam to różne fundacje też czasem korzystały z pomocy Kasy :roll: .

O, proszę.. Więc o co chodzi?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 08, 2011 14:57 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

magaaaa pisze:

Ależ wiesz.
Od razu podniosłam zagadnienie na wątku.
Od razu też odezwały się głosy innych w tej sprawie.

Ale Ty dalej nie rozumiesz albo nie chcesz zrozumieć w czym tkwi problem.

nie rozumiem- dla mnie to szukanie dziury w całym.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 08, 2011 14:59 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

XAgaX pisze:a ja szefową tej inicjatywy [...]

No skoro wyciągamy takie argumenty...

Weź po prostu pod uwagę, że osoba, która coś finansuje, chciałaby móc decydować o tym, na co te pieniądze pójdą.
To nie jest przecież tak, że śpimy na pieniądzach i dajemy co nam zbywa.
Każdy z czegoś rezygnuje, żeby móc wesprzeć ważny dla niego cel.
I jeżeli ja dając np. równowartość sterylizacji dwóch kotek, chciałabym, żeby wysterylizowano dwie kotki, a nie jedną i opłacono coś tam innego, to bardzo proszę o uszanowanie mojej decyzji.
Tylko tyle.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw gru 08, 2011 15:03 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Przecież te pieniądze idą właśnie na sterylizację, a nie dla mnie czy na jakiś inny cel
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 08, 2011 15:04 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

Jak dla mnie przechowanie kotki, jej leczenie czy karma - to jest inny cel.

feryenne

Post » Czw gru 08, 2011 15:06 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

To może ktoś ma pomysł co ja mam z nimi zrobić po zabiegu? Od razu pod blok? A zastrzyki w takim razie z antybiotykiem to też mają iść z innej puli tak? Liczy się sam zabieg?
Obrazek

Obrazek Obrazek

Lilianna J-wie

Post » Czw gru 08, 2011 15:09 Re: Kasa Kastracyjna - od nowa, prosimy o wsparcie, bazarki itd!

A dlaczego ktoś ma mieć na to jakiś pomysł?
Ty decydujesz się wysterylizować kotkę.
Widzisz, że potrzebujesz kasę na:
1. sterylizację
2. przechowanie
3. leczenie
4. odkarmienie
5. coś tam jeszcze

Nie masz na to kasy, więc kombinujesz skąd wziąć.
KK daje Ci możliwość, że sfinansuje Ci jeden z punktów.
A Ty krzyczysz, że dlaczego nie wszystkie! 8O
Czy tylko dla mnie jest to absurd?

feryenne

[poprzednia][następna]