PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 21, 2011 7:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

STO LAT SIOSTRO PREZES !!!
Obrazek

I pamiętaj, żeby nie zmarnować tej nowej dekady - to najlepsza dekada dla kobiety :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw lip 21, 2011 7:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

dolabra pisze:Siostry,
właśnie w ramach urlopu i dnia wolnego od gości (są w Toruniu),
powiedzcie mi jak długo należy przechowywać rachunki:
Netia
Gaz
Prąd
kablówka
itp.

są jakieś "przykazania" na to?

W artykule jest błąd! Wszystko, co uwzględniałaś w skarbówce przechowuje się 6 lat!. Wynika to stąd, że liczymy 5 lat od końca roku, w ktorym złożono zeznanie podatkowe, a zeznanie składamy "rok później" niż były wystawione rachunki.

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw lip 21, 2011 8:01 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Zgadza się 8)
Pięć lat od momentu wytworzenia i na koniec SZÓSTEGO won.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lip 21, 2011 8:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Drogie Siostry po Pakcie,
spadam pojutrze i wracam dopiero we wrześniu. Mam jeszcze ćwiczenia terenowe a potem wakacje. Tak więc po kolei:

1. Siostrze Prezes najlepsze z serca płynące życzenia (laurkę wlepiłam na wątku kilka dni temu, bo nie wytrzymałam napięcia). Słuchaj vill siostry AYO, bo wie kobieta co mówi. Właśnie weszłaś w najlepsza dekadę kobiecego życia! Wiem tez i ja co mówię,bo zaczęłam tejże dekady ostatni rok :(

2. Joarkadio, dziewczynka Karinka urośnie i będzie piękna, i mądra, i dobra, i "wogle" bo jak już wspomniałam urodziłam się w tym samym dniu, też przez cesarkę i tez mieszkałam w inkubatorze :ok: A ty jesteś dzielna jak na czarownicę przystało, naprawdę!

3. Pomponmamo, wciąż nie podziękowałam Ci za piękny wiersz urodzinowy. Niniejszym dziękuję, choć mocno przesadziłaś z opisem moich przymiotów :oops:

4. coallo, wpłacamy składki co miesiąc co łaska a jak ktoś ma życzenie to wpłaca więcej i zaznacza w tytule przelewu ile na składkę a ile do skarpety. Np.: 5+5 do skarpety. Wtedy 5zł dostaje w następnym miesiącu osoba, która wygra głosowanie a drugie 5zł czeka aż przyjdzie jakaś nadzwyczajna sytuacja i wtedy jest uruchamiane. Nieskromnie dodam, ze nazwę Skarpeta wymyśliłam ja, babajaga :mrgreen:

5. zgadzam się z Siostrami w kwestii konieczności doprecyzowania regulaminu. W tym miesiącu głosuję na DT Matahari.

Ściskam wszystkie mietły potargane i oddalam się walczyć z samą sobą. Jak wygram to wrócę.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw lip 21, 2011 9:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

GŁOSOWANIE LIPIEC 2011

1. :arrow: ETIOPIA :arrow: 3

2. :arrow: DT MATAHARI :arrow: 14

GŁOSOWAŁY :arrow: dolabra, solangelica, villemo5, shira3, playbunny71, Anda, jozefina1970, joarkadia, Pasibrzucha, Mulesia, mamaja4, Dzyśka, Bolkowa, skwareek, Nemi, Coalla, babajaga,
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lip 21, 2011 9:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Etiopia na razie nie wejdzie na internet bo jej odcieli. Telefon tez wiec nie oddzwoni :? Teraz czeka tylko az jej prad odetna

Pisala mi ostatnio sms, ze Psica jest po konsultacji kardiologicznej i konsylium. Lekarz operujacy wyrazil zgode na zabieg i ocenil ze Ginger ma duze szanse na przezycie po operacji. Gdyby szanse byly niewielkie lub konsultacja wypadla niepomyslnie, wtedy druga opcja byla eutanazja. Na szczescie Etiopia trafila w koncu na rozsadna pania wet, ktora powaznie i odpowiedzialnie podeszla do tematu. Sama zalatwila konsylium i rozsadnie uklada leczenie Ginger.

Etiopia teraz probuje to wszystko ogarnac - szuka pracy, jezdzi do weta i do swojego lekarza i probuje nie zwariowac.

Mysle ze wsparcie ze Skarpety sie jej przyda bardzo..... :1luvu: Ale rownie wazne dla niej bedzie Wasze wsparcie moralne, otucha. Zeby nie miala poczucia ze o niej zapomnialysmy, bo wiadomo ze nie rozwiazemy wszystkich problemow swiata i nie pomozemy wszystkim potrzebujacym tak, jakbysmy tego chcialy. Ale to nie na tym polega, najwazniejsze zebysmy trzymaly sie razem, prawda?
Jesli ktoras chce i moze to odzywajcie sie do niej na komorke, niech wie dziewczyna ze pamietamy i trzymamy kciuki. To bedzie dla niej dodatkowym napedem do dzialania.

Ja mam dzis imieninowa opuchlizne, wierzch goi sie ladnie, kosc lupie straszliwie. Dzis juz pije letnia kawe, wczoraj saczylam jednym kacikiem ust zimna ogorkowa z rozgotowanym ryzem (pyyychaaaaaa :twisted: :mrgreen: ). Dzis odwiedza mnie kolezanka i kuzynka wiec bedzie przyjemnie.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lip 21, 2011 9:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Najlepsze życzenia dla Siostry Prezes
Obrazek

Co do Etiopii, to cały czas zastanawiam się, jak jej można pomóc.
W weekend pomyślę o bazarku.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw lip 21, 2011 9:56 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Sol - jeśli masz czas poleżeć, to połóż głowę na tę stronę, która spuchła, tak "wtul" w poduszkę - pomaga :ok:

Była wczoraj wieczorem gadka o karmie od wistry. Wszystko w obrębie Krakowa :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lip 21, 2011 10:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

pomponmama pisze:No dobra - jutro mnie tu nie będzie, więc;

Za siedmioma górami, za siedmioma rzekami
Gdzie na mapie widnieje Brodnica
Na okropnym zadupiu - mówiąc między nami
Mieszkała dostojna czarownica.

Wiedźma owa pewną przypadłość miała,
Okazując ją wcale nie skrycie,
Że szaleńczo wszystkie kociaki kochała,
Wszystkim chcąc uratować życie.

Aby pomóc kociastym, czarownica dostojna
Pakt czarownic na miau założyła.
I dla wielu w potrzebie pomoc całkiem hojna
Z tego paktu dawana była.

Dzisiaj Siostra Prezes ma swe urodziny
Więc czas jej życzenia składać;
Niech się wszystko w życiu tej cudownej dziewczyny
Zgodnie z jej pragnieniami układa.

Niech Ci, droga Villemo słonko zawsze świeci
Niech cię małż twój ceni wysoko,
Niech cię omijają rozwydrzone dzieci
A koleżance z pracy - pomiotło w oko.

Żyj nam sto lat siostro, a na Paktu czele
Stój niezmiennie i zarządzaj nami,
Niech do Paktu dołącza wciąż wiedźm nowych wiele
Razem ze swoimi kotami.

Normalnie sobie zacytuję!!!

Pomponmamo i wszystkie Siostry!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dziękuję z całego wiedźmowatego serca!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw lip 21, 2011 10:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

AYO pisze:Sol - jeśli masz czas poleżeć, to połóż głowę na tę stronę, która spuchła, tak "wtul" w poduszkę - pomaga :ok:

Była wczoraj wieczorem gadka o karmie od wistry. Wszystko w obrębie Krakowa :roll:

Karma juz nieaktualna, wistra umowila sie z noemik. Od razu jak weszlam na watek to sprawdzilam, niestety po czasie.

Lyknelam tablete i ide sprzatac , zaraz bede miec gosci. Jakie fajne swieze powietrze :1luvu:
dobrego dnia, Siostry!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw lip 21, 2011 10:50 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

[
quote="AYO"]Sol - jeśli masz czas poleżeć, to połóż głowę na tę stronę, która spuchła, tak "wtul" w poduszkę - pomaga :ok:

Wręcz przeciwnie,nie należy opuchlizny ogrzewać,tylko schładzać.Mrożonkę w ręcznik i przykładamy :!:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw lip 21, 2011 10:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Mnie nie chodzi o ogrzewanie :wink:
Z własnego bogatego doświadczenia wiem, że takie ułożenie po prostu przynosi ulgę :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw lip 21, 2011 11:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Villemo życzę Tobie wszystkiego, co najlepsze!

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Czw lip 21, 2011 11:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

I ja składam najlepsze życzenia Siostrze Prezes!!! :birthday: :balony: :piwa:
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw lip 21, 2011 11:34 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dziękować, dziękować :mrgreen:

mmk ja będę urabiała TŻ, abysmy zajrzeli do Was w niedzielę. Poproś Michała, żeby nam juz tak na gotowo oferte przyszykował ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]