Młody, rudy, kocurek.Nektar w swoim domku, już nie wychodzi?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 11, 2011 14:35 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Jasne, ja tez się cieszę, ale zaniedbuję wątek.Nie mam teraz czasu, wchodzę na forum na chwilę i muszę znikać.Mam nadzieję,że Nektar ma się dobrze.Jutro muszę zadzwonić.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 15, 2011 14:23 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Dziś Nektar jedzie do swojego domu w Radości. muszę przyznać, że wahałam się, bo teraz u mnie (na działce leśnej w Wildze) Nektar bardzo daleko odchodzi, daleko poza teren działki, która jest dość szczelnie odgrodzona (pozostałe koty sztuk 5 nie są tak sprytne i skoczne). Mam nadzieję, że przywiąże się na tyle do swojego nowego domu, że też będzie wracać. Coś za coś,w tym wypadku bezpieczeństwo za możliwość wychodzenia przez prawie cały rok. Podobno okolica jest spokojna. Miejmy nadzieję, że uda mu się szczęsliwie dożyć spokojnej starości.

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Sob lip 16, 2011 5:39 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ooo, jak super! Człowiek zagląda po czasie, a tu takie buty, świetnie :)

Jakby były jeszcze jakieś domki o Nektarka dzwoniące - to nieśmiało wejdę z prywatą :oops:
Śliczny, miły, towarzyski, wiekowo raczej młody, proludzki, prokoci, prozwierzęcy. SuperKot. I rudy, czyli Imbir.
Jest na DT u Agneski z JoKota, to jej wątek: viewtopic.php?f=1&t=122206&hilit=+%C5%9Br%C3%B3d*&start=0
Z góry dzięki!

Obrazek

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie lip 17, 2011 15:59 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ciekawa jestem co tam u Nektara, jak mu w nowym, stałym domku :?: :?:

Czekam na jakieś info, a między czasie dodaje zdjęcia z pobyty Nekusia u mnie, może niedługo będą zdjęcia z DS :?:

ObrazekObrazek
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Nie lip 17, 2011 16:00 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Szalony Kot pisze:Ooo, jak super! Człowiek zagląda po czasie, a tu takie buty, świetnie :)

Jakby były jeszcze jakieś domki o Nektarka dzwoniące - to nieśmiało wejdę z prywatą :oops:
Śliczny, miły, towarzyski, wiekowo raczej młody, proludzki, prokoci, prozwierzęcy. SuperKot. I rudy, czyli Imbir.
Jest na DT u Agneski z JoKota, to jej wątek: viewtopic.php?f=1&t=122206&hilit=+%C5%9Br%C3%B3d*&start=0
Z góry dzięki!

Obrazek

piękny kocur :1luvu:

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Post » Pon lip 18, 2011 8:39 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Witam po przerwie.Też jestem ciekawa, jak Nektar.Hania obiecała pisać i wklejać zdjęcia, mam nadzieję,że się pojawi na wątku.

ewar

Post » Wto lip 19, 2011 18:53 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Dorotea82 pisze:
Szalony Kot pisze:Ooo, jak super! Człowiek zagląda po czasie, a tu takie buty, świetnie :)

Z góry dzięki!

Obrazek

piękny kocur :1luvu:

No i znalazł domek na ogłoszenie Nektara :dance: :dance2:

ewar

Post » Wto lip 19, 2011 19:30 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

ewar pisze:Witam po przerwie.Też jestem ciekawa, jak Nektar.Hania obiecała pisać i wklejać zdjęcia, mam nadzieję,że się pojawi na wątku.

Dziś rozmawiałam telefonicznie z domkiem Nektara. Wszyscy są zachwyceni kotusiem, który zaprzyjaźnił się z całą rodziną. Odwiedza wszystkich po kolei, a jak mu się znudzi, schodzi do babci i dziadka. Już nie prycha na psa, tylko ciekawie mu się przygląda. Pies chętnie by się zaprzyjaźnił, ale do tanga trzeba dwojga. Wychodzi pod kontrolą do ogródka i przybiega, kiedy się go zawoła. Chętnie się bawi ze wszystkimi, ale najwięcej przyjaźni okazuje swojej Dużej i Mamie Dużej (ta pani w najbliższych dniach kończy 80 lat). Nie odwiedziłam jeszcze Nektara, bo z okazji pięknego jubileuszu planowany jest zjazd rodzinny. Nie chcę przeszkadzać w przygotowaniach. Wstępnie umówiliśmy się na przyszły tydzień.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 19, 2011 19:48 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

jm7 pisze:Dziś Nektar jedzie do swojego domu w Radości. muszę przyznać, że wahałam się, bo teraz u mnie (na działce leśnej w Wildze) Nektar bardzo daleko odchodzi, daleko poza teren działki, która jest dość szczelnie odgrodzona (pozostałe koty sztuk 5 nie są tak sprytne i skoczne). Mam nadzieję, że przywiąże się na tyle do swojego nowego domu, że też będzie wracać. Coś za coś,w tym wypadku bezpieczeństwo za możliwość wychodzenia przez prawie cały rok. Podobno okolica jest spokojna. Miejmy nadzieję, że uda mu się szczęsliwie dożyć spokojnej starości.

To jest mała boczna ślepa uliczka, w dodatku z zakrętem. Nektar ma do dyspozycji duży, piękny ogród, który ja bym określiła jako raj dla kota. Drzewa, po których można się wspinać, niska komórka na narzędzia z daszkiem (wygodne dojście po konarze drzewa), na którym często wygrzewał się poprzedni kot, gąszcze paproci, w których można buszować, murki, krzaczki... Myślę, że na razie dużo wrażeń dostarczy kotuniowi jego własny teren. Ważne, że kotunio reaguje na swoje imię i zawołany od razu przybiega. W domu stale ktoś jest - jak nie dziadkowie, którzy już kochają Nektara, to dzieci (prawie dorosłe), no i właściciele. Wszyscy są zachwyceni Nektarem i dbają o niego, więc będzie dobrze.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 19, 2011 20:56 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

bardzo się cieszę, że Nektar trafił do takiego świetnego domku :ok: :1luvu:

Colette

Dorotea82

Post » Wto lip 19, 2011 21:38 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Wspaniale wiadomosci :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro lip 20, 2011 6:50 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

No to kotu się udało :dance2: :dance: Bardzo się cieszę! To niesamowite, że Nektar przychodzi na zawołanie, prawda? Przy okazji i Imbirek będzie miał dom.Dobre wieści !!!

ewar

Post » Śro lip 20, 2011 6:54 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ja wreszcie jestem pod netem i gratuluję serdecznie domku zarówno Nektarkowi jak i Imbirkowi.
Bardzo się cieszę :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]