WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 11:25 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

Dzisiaj byłam jeszcze w innej lokalizacji w sprawie sterylek. Masakra. Widziałam dwie kocice z kociętami (pięknie umaszczone, ale dwa najładniejsze z chorymi oczkami) i jedną kotkę w duuużej ciąży. Żyją w śmieciach w małym podwórku (samo centrum miasta) pomiędzy dwiema instytucjami, żadna z nich nie poczuwa się do instytucjonalnej opieki. Martka zabrała na razie stamtąd jedno kocię. Zrobię jutro fotki i założę wątek. Zdecydowanie potrzeba więcej osób do współpracy, wrocławska rzeczywistość zaczyna przerastać, dotychczasowe wolontariuszki nie są już widzę w stanie tego wszystkiego obrobić :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Pon cze 06, 2011 11:46 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

edu pisze:Dzisiaj byłam jeszcze w innej lokalizacji w sprawie sterylek. Masakra. Widziałam dwie kocice z kociętami (pięknie umaszczone, ale dwa najładniejsze z chorymi oczkami) i jedną kotkę w duuużej ciąży. Żyją w śmieciach w małym podwórku (samo centrum miasta) pomiędzy dwiema instytucjami, żadna z nich nie poczuwa się do instytucjonalnej opieki. Martka zabrała na razie stamtąd jedno kocię. Zrobię jutro fotki i założę wątek. Zdecydowanie potrzeba więcej osób do współpracy, wrocławska rzeczywistość zaczyna przerastać, dotychczasowe wolontariuszki nie są już widzę w stanie tego wszystkiego obrobić :!:

masakra :cry: i pomyśleć że wystarczyłoby żeby ludzie byli bardziej odpowiedzialni i sterylizowali koty :evil:
Aż strach pomyśleć co będzie jak wszystkie maluchy zaczną z dziur wyłazić.... :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon cze 06, 2011 14:45 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

edu pisze:Dzisiaj byłam jeszcze w innej lokalizacji w sprawie sterylek. Masakra. Widziałam dwie kocice z kociętami (pięknie umaszczone, ale dwa najładniejsze z chorymi oczkami) i jedną kotkę w duuużej ciąży. Żyją w śmieciach w małym podwórku (samo centrum miasta) pomiędzy dwiema instytucjami, żadna z nich nie poczuwa się do instytucjonalnej opieki. Martka zabrała na razie stamtąd jedno kocię. Zrobię jutro fotki i założę wątek. Zdecydowanie potrzeba więcej osób do współpracy, wrocławska rzeczywistość zaczyna przerastać, dotychczasowe wolontariuszki nie są już widzę w stanie tego wszystkiego obrobić :!:

ktoś chętny może by być dt? :(

chyba za 20 maluchów potrzebuje pomocy... :( :( to straszne.....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon cze 06, 2011 15:23 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

o matko :-( aż 20 maluchów :-(
a tu jeszcze jest taki wątek, widziałyście?
viewtopic.php?f=1&t=128588

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon cze 06, 2011 19:30 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

i jeszcze nikt nie dzwoni w sprawie adopcji :roll: proszę o pomoc w ogłoszeniach kociaków u Figaro ( :!: 8 maluchów)
ja mam chorą Stasię i Fredzię , mam bardzo mało czasu na forum :(

jessi74

Post » Pon cze 06, 2011 19:54 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

Kochane startujemy w Krakvecie, duża część karmy poszłaby do Was. Jak macie chwilkę, to zagłosujcie na Skarbonkę...
viewtopic.php?f=1&t=128472&start=0
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pon cze 06, 2011 19:56 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

No i jak tu nie głosować ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon cze 06, 2011 20:01 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

Bardzo dziękujemy! Mruczka wie że ma nasze głosy :ok: :ok:

jessi74

Post » Pon cze 06, 2011 23:19 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

a mi przekazano, ze 5 maluchow zyje na smietniku na tyłach DH Podwale, za Tuti fruti.
Maja okolo m-ca.
Fizycznie nie mam kiedy tam jechac i sprawdzic, i nie mam tez DT dla nich :(
dzis rano zlapalam 2 male diablatka w warsztacie samochodym na Kolarskiej, dobrze ze jest dla nich DT, potem z wizyta zastrzykowa u Klosia, a wieczorem wybrałam sie na Studzienna o ktorej pisalam ze karmicielka przestala dokarmiac i zajela sie tym inna osoba bardzo zastraszana przez poprzednia karm.
jest tam w bloku ok 7 kotow, z tego jeden oblany jakims swinstwem, drugi ma cos z pyszkiem i bardzo placze, kotka z guzami, zlapal sie jeden, jutro sie okaze czy kotek czy kotka.
padam.
najwazniejsze to czy ktos moze zaoferowac DT dla maluchow ? w karme zaopatrze w szczepieniach i leczeniu pomoge.
Obrazek.

iga5

Od: Nie wrz 26, 2010 23:04

Post » Wto cze 07, 2011 10:29 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

Puk, puk! Czy znajdą się jakieś nowe dobre dusze z Wro, chętne do pomocy w łapankach, wożeniu kotów, klatek itp, o DT aż boję się marzyć. Już nawet w schronie i TOZ podają namiary do igi, jak ktoś się zwraca o pomoc 8O Litości!
Wieczorem nowy koci wątek z fotkami.
Obrazek
Obrazek Obrazek

edu

Od: Sob sie 28, 2010 16:30

Post » Wto cze 07, 2011 16:24 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

Mruczeńka1981 pisze:Kochane startujemy w Krakvecie, duża część karmy poszłaby do Was. Jak macie chwilkę, to zagłosujcie na Skarbonkę...
viewtopic.php?f=1&t=128472&start=0

zagłosowane :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto cze 07, 2011 16:33 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

edu pisze:Puk, puk! Czy znajdą się jakieś nowe dobre dusze z Wro, chętne do pomocy w łapankach, wożeniu kotów, klatek itp, o DT aż boję się marzyć. Już nawet w schronie i TOZ podają namiary do igi, jak ktoś się zwraca o pomoc 8O Litości!

hej, przecież my się zgłaszałyśmy z Sylwią na "kocią taksówkę" :wink: a ja mogę jakby co na jakąś łapankę się wybrać, jedynie dajcie znać, to się jakoś dogadamy bo auto bez klimatyzacji - to najlepiej jeździć wieczorem lub rano, a i czasem też praca może nam wejść w drogę :roll: ale oprócz tego to mamy czas :twisted:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto cze 07, 2011 21:02 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

edu pisze:Puk, puk! Czy znajdą się jakieś nowe dobre dusze z Wro, chętne do pomocy w łapankach, wożeniu kotów, klatek itp, o DT aż boję się marzyć. Już nawet w schronie i TOZ podają namiary do igi, jak ktoś się zwraca o pomoc 8O Litości!

:!:

jessi74

Post » Wto cze 07, 2011 21:18 Re: PILNIE DT!!! DLA MALUCHÓW ZE SMIETNIKA I ZE STUDZIENNEJ !!!!

może zna ktoś jakąś Fundację która mogłaby pomóc, możemy zorganizować wyłapanie i dowieźć koty w rejonie Wrocławia i okolic
niestety w dt ani kawałka wolnego miejsca, problemy finansowe i jeszcze na dodatek adopcje maluchów stoją :( :(

dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma pani, której kiedyś pomogłyśmy w adopcji kotków z Podwala , szuka pomocy dla dwóch osesków, których matka zginęła prawdopodobnie pod kołami, a jej sąsiadka już pakowała je do worka foliowego :evil: :evil: :evil: :evil: k......

jessi74

Post » Wto cze 07, 2011 21:24 Re: PILNIE DT!!! DLA TRIKOLORKI ISKIERKI I KICI PO STERYLCE !

iga5 pisze:a mi przekazano, ze 5 maluchow zyje na smietniku na tyłach DH Podwale, za Tuti fruti.
Maja okolo m-ca.
Fizycznie nie mam kiedy tam jechac i sprawdzic, i nie mam tez DT dla nich :(
najwazniejsze to czy ktos moze zaoferowac DT dla maluchow ? w karme zaopatrze w szczepieniach i leczeniu pomoge.

ja deklaruję pomoc w złapaniu, to blisko mnie

sroka7 :arrow: oferuje pomoc transportową , iga :arrow: karmę - tylko domu tymczasowego brak :!:
:arrow:
nie pozwólmy aby takie maluszki umierały :( :( :(
najgorsze że nie ma gdzie zwóric się o pomoc :(
Ostatnio edytowano Wto cze 07, 2011 22:01 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

[poprzednia][następna]