MariaD pisze:Angel_ pisze:Ktoś chce kota /psa kontaktuje się z DS prywatnie. Koniec kropka.
A co jest złego w otwartym zapytaniu o kota na wątku? I otwartej odpowiedzi?Angel_ pisze:Oczywiście zdarzają się tzw "świeżaki" co jeszcze nie ogarniają poruszania się po forum i zasad tu panujących, co piszą w wątku "chciałbym tego kota" , ale to też się odrazu tłumaczy jak powinna adopcja wyglądać , prawda
Poproszę o cytat z regulaminu w tym temacie.
Powiedz mi czemu wciąż drążysz i próbujesz za wszelką cenę postawić na swoim?
Jaki regulamin?!
Nie ma nic złego w zapytaniu o kota w otwartym wątku, tylko w każdej normalnej adopcji po zapytaniu w wątku rozmowe kieruje się na PW aby dopełnić wszelkich ustaleń w związku z wizytą przed adopcyjną i samą adopcja.
Nie widziałam jeszcze by cała sprawa i konkretne ustalenia w związku z daną adopcją toczyła się od początku do końca na samym forumowym wątku

Dlatego stwierdziłam, że po tych już przedłużonych wstępnych wymianach zdań należałoby konkrety dogadać na PW.
Jak adoptowałam kota to ani razu do momentu odebrania kotki nie wpisałam się w jej wątku ( poza neutralnymi komentarzami ) z informacją o swoich zamiarach adopcyjnych. Wszystko toczyło się na PW, przez telefon, byłam o czym nikt nie wiedział, i osobiście ją poznać kilka tygodni przed adopcją.Zresztą nie ma sensu się rozpisywać. Jak wygląda proces adopcji bynajmniej większość z nas wie.