PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 20, 2011 19:04 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

majencja pisze:To je firmowe to cesja odpada. Przeżyje - po prostu będę mieć go w pracy bo mię miau pl wyłączyli a to jak bez ręcy :twisted:

Zasadniczo istotą każdej umowy jest wypełnienie jej treści. W tym wypadku orange zobowiązuje się dostarczać sygnał internetowy jako swój produkt. Bez jego dostarczenia nie ma wypełnienia tręści umowy po jego stronie więc Ty jesteś żądająca a orange zobowiązany. Więc mówimy o jego powinności. Abonamet zaś jest jedynie zapłatą za produkt (sygnał internetowy). Mogą być co prawda inne wyjątki ale muszą być one zapisane w teści umowy bądź akceptowanego załącznika do niej. Najszybciej wątpliwości wyjaśni najbliższy rzecznik ochrony konsumenta. Załatwia się to na telefon.

TŻ od shira3 :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw sty 20, 2011 19:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Ja tam mam internet z orenga i nie narzekam 8)
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Czw sty 20, 2011 19:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Hej Wszystkim

Mój głos na nr 2 Werneu
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Czw sty 20, 2011 20:13 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

mój głos oddaje na Gerarda
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw sty 20, 2011 20:20 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Mój głos na Gerarda.
Cierpiący przez orange - jak ja Was rozumiem! Dlatego min.powiedziałam ładnie "do niewidzenia" jak tylko umowa mi się skończyła ;)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw sty 20, 2011 20:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

majencja pisze:To je firmowe to cesja odpada.

A to czemu??
U mnie normalnie każdy klient może zrobić cesję i pomysł z cesją jest genialny!!
A ile masz kary umownej??
Może jednak warto zerwać umowę?
Mówię Ci majencjo - walcz!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw sty 20, 2011 20:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jozefina1970 pisze:Bardzo, bardzo trudny wybór w tym miesiącu :-(
Głosuję na Werneu - koty z Meksyku

Rzeczywiście trudny.

Ja też głosuję na WERNEU i koty z Meksyku.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw sty 20, 2011 20:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Orendż ssie:P Władowałam się w neta przez PCIMCIE (czy jak to się tam piszę, nie modem - dawno to było), na zadupiu jeszcze jakoś szło, ale w centrum stolycy za cholerę. Próbowałam zrezygnować i się okazało, że w umowie stoi, że netodawca nie odpowiada za brak zasięgu w danym miejscu :evil: Dwa lata buliłam! Teraz mam neta z Playa, odbiera wszędzie niemal (na zabitej dechami wsi pod Lublinem padł niestety) i jest, kurde, tańszy. Mój brejdak nie nauczył się na moich błędach i wziął neta z Orange i też w W-wie mu pada. To jest chore, żeby dostawca mógł nie dostarczać, i żeby się nie dało rozwiązać z nim umowy bez płacenia kary. Nie ma jakiejś petycji w tej sprawie? Chętnie bym podpisała;]

Nici z rzucania palenia, złamałam się i nie mam wsparcia w TŻcie :? Właściwie to on mnie wspiera, ale w rzucaniu rzucania.

Aha, głosuję na KOTY Z MEKSYKU
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw sty 20, 2011 21:02 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Nici z rzucania palenia, złamałam się i nie mam wsparcia w TŻcie :? Właściwie to on mnie wspiera, ale w rzucaniu rzucania.

Witam w klubie :piwa:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 20, 2011 21:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

shira3 pisze:
TŻ od shira3 :mrgreen:

Krynico mądrości :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ryk:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw sty 20, 2011 21:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

jasdor pisze:

Witam w klubie :piwa:

My w tym klubie od trzech lat jesteśmy i się wypisać nie możemy. Rzucamy zgodnie razem, a potem zawsze, kurna, się któreś wyłamie (a to drugie się cieszy, że nie wyłamało się pierwsze, ale będzie mogło dymnąć :roll:). Nie mam do siebie cierpliwości już. A miało być tak pięknie :wink:
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw sty 20, 2011 21:22 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Najłatwiej i najskuteczniej rzuca się samej i bez palącego TŻ ;)
Kupiłam sobie cudne kozaki, na grubym obcasie, ale dość luźne w kostkach. I mam qrde problem, bo najzwyklej bolą mnie w nich kostki :crying:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Czw sty 20, 2011 21:31 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

majencja pisze:Zadałaś mię Siostro za trudne pytanie :oops: mogę Ci poradzić co zrobić jak jelito na wierchu, głowa w kawałkach, zawały , śmierci kliniczne i nie tylko. Gdzie jaką rurę wsadzić i w jakim rozmiarze :twisted:
W aptece poprosić o preparat z mikroelementami -polski i najtańszy a w największym opakowaniu.
A ja wczoraj zrobiłam interes życia :evil: Pani w sklepie mi radziła -weź pani na próbę ale ja blądynka farbiowana się uparłam bo sobie myślę że przecież jak mam dobry zasięg telefonu orange to internet też będzie ok.
No i klops - przez 2 lata co miesiąc będę płacić frycowe za które będę mieć gooowno a nie internet w laptopie bo nie mam nic zasięgu. Odwołać się nie da, anulować też. :evil:
Czarownica a taka głoooopia :evil: :evil:

Siostro RatujRzyc, zapamietalam i jak bede potrzebowac tej wiedzy zglosze sie z pewnoscia :twisted:

Co do umowy - od kazdej mozna odstapic bez podania przyczyny do 10 dni. Tyle wiem. A jesli chodzi o rzecznika praw konsumenta to na maila mozesz napisac, ja tak reklamowalam kocia karme ktorej mi pani w sklepie nie chciala przyjac jako zwrot i oddac kasy. Bo byla splesniala na dole samym. Pani strzelila focha a ja sie uparlam napisalam email do rzcznika dostalam odpowiedz i odzyskalam kase.
Trzeba sie chamrac o swoje niestety.

Orange jest nawet nie do dupy bo to delikatne miejsce a ja byle czego tam nie uzywam :mrgreen: internet mam w iPlusie, chodzic chodzi. Telefon mam na karte w orange ale to dlatego ze cala moja rodzina miala no i tak mi zostalo. Na razie nie planuje zmieniac chyba ze wywale wogole komorke... ale to nierealne jest niestety.

pomponmama pisze:A gdzie tam Babajago - odmóżdżam się właśnie przez nos. :( A słów mam ochotę używać zgoła innych :roll: Straszne dziecko zrobiło mi właśnie papierową koronę z gekonem, taką jak miał król z Madagaskaru, ten, co wyginał śmiało ciało. Zostałam pięknie przystrojona i leżę teraz jako królowa :roll: U kotów mam też jakieś dziwne branie - wszystkie się uparły, że będą leżeć na mnie, a ja mam trudności z oddychaniem i dodatkowy ciężar na klacie mi nie pomaga :?

Krolowo!!! :) Oklad z kota uzdrawia, nawwet jesli lekko przydusza... Bedziesz zyc, ja ci to mowie. Jakem wiedzma :)
Korona z gekonem wow, to wyzsze stadium swiadomosci :)
Trzymaj sie pomponowa mamicko. Nie daj sie!!!!

Dzis spedzilam cudne wieczorne popoludnie z psiapsiola, jej mezem i dziecmi. Poszlimy do Auchan do Bonarki a potem na kawe. Zakupy realizowalysmy w kasie samoobslugowej -ona ma wszedzie czujniki, bo jak sie oprzesz to przestaje dzialac i kaze wezwac kasjera 8O Moj TZ ma dzis imieniny wiec dostanei zapiekane ziemniaczano-pieczarkowo-warzywna miala byc jeszcze cukinia ale nie umiem francy przekroic :evil: TZ mi ja potraktuje pilka do drewna bo mnie sie nie chce wysilac.

O matko ale zmeczonam... wypadaloby sie skupic na autoewaluacji szkolen ale jakos tak... nie mam do tego sily...
moze w scrabbla sobie pociupie :)

Babojago przeczytalam Wampira z M-3 - jest GENIALNY :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw sty 20, 2011 21:40 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

Właśnie skończyłam robić dwa sprawozdania na grafikę komputerową i ch*j mnie mało w trakcie nie strzelił, bo musiałam robić to w matlabie przez połączenie ze zdalnym pulpitem, a wygenerowane obrazki wysyłać sobie mailem, żeby je wkleić do dokumentu tekstowego. Dokument musiałam oczywiście robić w wordpadzie, bo akurat dzisiaj office postanowił się na mnie wypiąć, w związku z czym gotowe sprawozdania musiałam mailem słać do brata, żeby mi je przerobił na pliki .doc, żebym jutro wydrukowała :evil: Trzeciego sprawka w ogóle nie ruszyłam, bo to skalowanie figur geometrycznych, musiałabym mocniej pomyśleć a nie mam siły :evil:

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Czw sty 20, 2011 21:41 Re: PAKT CZAROWNIC XXI - oczko ;) WITAMY!!

villemo5 pisze:
majencja pisze:To je firmowe to cesja odpada.

A to czemu??
U mnie normalnie każdy klient może zrobić cesję i pomysł z cesją jest genialny!!

W tym przypadku cesja jest kolejną umową cywilnoprawną.
Jeżeli w umowie z orange nie było zastrzeżenia,że przedmiot umowy (sygnał netu) można zcedować na osobę trzecią to można z zastrzeżeniem,że zobowiązania ( wobec orange)pozostają na cedującym. Chyba, że (znowu) z treści umowy cesji wynika inaczej :wink:
Takie to uroki stosunków cywilnoprawnych : :wink:

W zastępstwie :S :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]